ΑΕΚ

Ο Γιαννίκης έκανε ήρωες τους Ρότα και Μήτογλου

Ο Γεράσιμος Μήτογλου στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο
Ο Γεράσιμος Μήτογλου στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο PHOTO CREDITS: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για το ντεμπούτο του Αργύρη Γιαννίκη που έχει αρκετό θράσος και ευχάριστες εκπλήξεις, με τη χρησιμοποίηση του Λάζαρου Ρότα και του Γεράσιμου Μήτογλου.

Ντεμπούτο για έναν προπονητή 41 ετών στον πάγκο της ΑΕΚ. Σε αυτή τη θέση που έχει τον ανθρωποδιώκτη και γεμίζει με άγχος τον οποιονδήποτε προτού ακόμα προλάβει να καθίσει στον πάγκο για να κοουτσάρει. Εμφανίστηκε λοιπόν ένας τύπος που ό,τι καλύτερο είχε να παρουσιάσει έως τώρα στην καριέρα του ως πρώτος προπονητής, ήταν μία σεζόν στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Κι όμως, είχε τον αέρα που θα περίμενες από έναν τεχνικό ο οποίος αφίχθη από προηγμένο πρωτάθλημα με χρόνια επιτυχιών στην καμπούρα του, για να περάσει το μήνυμα προς όλους στα αποδυτήρια ότι εκείνος είναι το αδιαμφισβήτητου αφεντικό και θα ανταμείβει όποιους κρίνει ότι το αξίζουν.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ντεμπούτο λοιπόν για τον Αργύρη Γιαννίκη με σιγουριά για τον εαυτό του που κόβει τον αέρα σε οποιονδήποτε, όπως και αν λέγεται. Και με ενδεκάδα που όντως βγήκε μέσα από την προπόνηση! Οχι απλώς δεν φοβήθηκε για να βαδίσει στο πρώτο του ματς πάνω στην πεπατημένη του προηγούμενου τεχνικού ώστε να έχει και δικαιολογίες, αλλά έβαλε τον εαυτό του στη διαδικασία να παίξει το κεφάλι του από την πρώτη ημέρα.

Υπερβολή θα πει κάποιος αλλά πριν το κάνει, ας σκεφτεί τι θα έλεγε στην περίπτωση κατά την οποία η ΑΕΚ δεν είχε πάρει αποτέλεσμα, έχοντας ως βασικούς τον πολυτιμότερο παίκτη της αναμέτρησης -σύμφωνα με την ψήφο του κοινού- Γεράσιμο Μήτογλου και τον εξίσου καλό σε απόδοση Λάζαρο Ρότα. Δύο παίκτες παντελώς εξαφανισμένους.

Όταν όλοι μας, οπαδοί και δημοσιογράφοι αναρωτιόμασταν για τις πιθανότητες να επαναφέρει στο προσκήνιο παίκτες που ήταν ξεχασμένοι από τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς, εκείνος αιφνιδίασε ακόμα και τα ίδια τα αποδυτήρια στα οποία πλέον κατοικοεδρεύει.

Αποφάσισε να πορευτεί σύμφωνα με όσα βλέπει στην προπόνηση και βάσει αυτών, οι δύο προαναφερθέντες έπρεπε να είναι βασικοί. Στιγμή δεν σκέφτηκε τι θα μπορούσε να ακούσει ή να διαβάσει κατόπιν εορτής αν η κατάσταση στράβωνε. Αυτό από μόνο του δείχνει ότι αφίχθη στην ΑΕΚ για να κάνει τα δικά του, όπως αυτός τα σκέφτεται.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αν μη τι άλλο ο τρόπος του είναι απο την αρχή επαναστατικός. Δεν υπήρχε άνθρωπος εντός και εκτός των αποδυτηρίων που να πίστευε ότι οι συγκεκριμένοι δύο θα ήταν βασικοί στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο.

Πέραν όμως της συγκεκριμένης αναφοράς για την παρεμβατικότητα του στην ενδεκάδα σε βαθμό πρωτοφανή για τα δεδομένα της ΑΕΚ, παρουσίασε στο γήπεδο ένα σύνολο που από την πρώτη στιγμή του ματς, ήταν λυσσασμένο για τη νίκη.

Δεν θα σταθώ τόσο στην τακτική λεπτομέρεια, ούτε σε πράγματα που βγήκαν ή όχι βάσει του σκεπτικού που ο προπονητής είχε αναλύσει. Τώρα μαθαίνουμε το πώς σκέφτεται κι ακόμα είναι πολύ νωρίς για να εξηγήσουμε τι θέλει να κάνει ή τι έχει σκοπό να αλλάξει την πορεία.

Όμως αυτή τη μαχητική διάθεση και τη φλόγα να παίζει ο ένας για τον άλλον, είχαμε καιρό να τις δούμε στο χορτάρι. Η συνέχεια και συνέπεια θα μας δείξουν αν τα στοιχεία αυτά θα γίνουν μόνιμοι σύντροφοι της ΑΕΚ ή αν ήταν μία πρόσκαιρη κατάσταση πού είθισται να συμβαίνει όταν εμφανίζεται ένας νέος προπονητής.

Από την άλλη, η τόσο έντονη επιθυμία όλων να παίξουν ως σύνολο και να βασιστούν σε όσα προπονητής τους είχε επισημάνει, προκαλεί μία ευχάριστη νότα ενόψει της συνέχειας.

Η ομάδα έχει ξανά ενδιαφέρον και προκαλεί αδημονία μέχρι το επόμενο παιχνίδι της, περιμένοντας να διαπιστώσουμε αν αυτή η κατάσταση θα λάβει μία μονιμότητα. Διότι αν αυτό συμβεί, τότε η πορεία της ΑΕΚ θα έχει σημαντική τύχη να είναι ανοδική.

Αυτά όμως κι ως εδώ. Πολλοί προπονητές ξεκίνησαν με το δεξί στην ΑΕΚ και στην πορεία κατέληξαν εξιλαστήρια θύματα λόγω του περιβάλλοντός της. Αυτή την περίοδο Ο Αργύρης Γιαννίκης είναι καβάλα στ' άλογο διότι αντιλαμβάνεται ότι έχει τη στήριξη της ομάδας αλλά και την επιθυμία του κόσμου να διαπιστώσει τομές στο παιχνίδι και στη νοοτροπία της.

Τα δύσκολα είναι μπροστά και όλα θα κριθούν σε βάθος χρόνου για τις αντοχές του και το πως ο ίδιος ο οργανισμός θα τον αντιμετωπίσει όταν έρθουν και δύσκολες καταστάσεις. Έως τότε, περιμένω πως και πως το παιχνίδι με το Βόλο. Θα είναι μία αναμέτρηση στην οποία, λόγω και του τρόπου που παίζει ο αντίπαλος, θα καταλάβουμε πολλά για την ΑΕΚ του Αργύρη Γιαννίκη.

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ