OPINIONS

Λες και ο Χιμένεθ εκδικείται το ρόστερ του

Ο Μανόλο Χιμένεθ
Ο Μανόλο Χιμένεθ EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για το χαλασμένο μυαλό του Μανόλο Χιμένεθ, τις ακατανόητες επιλογές του στο ματς του Βόλου και την ανάγκη να ισιώσει πρώτα ο ίδιος, να βρει τον εαυτό του για να βρει και την ομάδα του.

Ας ξεκινήσουμε από αυτό: οποιοσδήποτε άλλος στη θέση του Μανόλο Χιμένεθ, μετά τα όσα ο Ισπανός αποφάσισε και έπραξε πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα στον Βόλο, είτε θα είχε ήδη απολυθεί, είτε θα έφερε στο τραπέζι εκτενή συζήτηση την επομένη του παιχνιδιού, για το αν είναι ο κατάλληλος ή όχι.

Ακριβώς όμως επειδή τον συγκεκριμένο προπονητή στην ΑΕΚ τον ξέρουν καλύτερα από κάθε άλλον -μιλώντας πάντα για τη συγκεκριμένη διοίκηση- τέτοιο θέμα δεν φαίνεται να υφίσταται μετά από ένα τόσο κακό βράδυ, ίσως και το χειρότερό του στον πάγκο της ομάδας. Ασφαλώς εξηγήσεις είναι λογικό να του ζητηθούν και βασικά θα ήταν καλό να μαθαίναμε:

-Γιατί πάλι τον Σβάρνα δεξιά, αν και ο άνθρωπος έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε, στάθηκε και βοήθησε όμως λείπει από το κέντρο της άμυνας;

-Γιατί όχι τον Βασιλαντωνόπουλο ή τον Ραντόνια από την στιγμή που δεν του κάνει ο Νταντσένκο;

-Γιατί τον Μάνταλο αριστερό χαφ-εξτρέμ, όταν στον πάγκο υπάρχουν τρεις που μπορούν να παίξουν τη θέση;

-Γιατί αλλαγή τον Χριστόπουλο σε τέτοιο παιχνίδι-φωτιά, όταν υπάρχουν στον πάγκο ο Τάνκοβιτς και ο Αλμπάνης;

-Γιατί τον Μαχαίρα αριστερά όταν δεν πήγε ως αλλαγή στο τελευταίο ματς και όχι τον Αλμπάνη που είχε βοηθήσει τόσο πολύ στα προηγούμενα;

-Γιατί (από πού κι ως που βασικά) τον Χνιντ στη θέση "6" και τον Βασιλαντωνόπουλο έξω δεξιά στο τέλος;

-Γιατί να μη βγει ένας εκ των Κρίστισιτς ή Σάχοφ και να έρθει ο Μάνταλος στην τριάδα των χαφ αφού ήθελε να χρησιμοποιήσει τον Χριστόπουλο;

Δεν είναι εύκολα εξηγήσιμα όλα αυτά, ούτε τα όσα ο Χιμένεθ δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα, δίνουν την παραμικρή εικόνα για τις αλλοπρόσαλλές επιλογές του. Ωστόσο, υπάρχει κάτι που με ασφάλεια μπορεί να ειπωθεί.

Ύστερα από τον πρώτο μήνα της χαράς και της αντεπίθεσης, όταν η εικόνα της ομάδας άλλαξε προς το καλύτερο αλλά γρήγορα κατεδαφίστηκε λόγω των διαδοχικών απωλειών, παικτών γύρω από τους οποίους ο προπονητής δημιούργησε μια επαρκή ανασταλτική συνοχή, ο Μανόλο δεν νιώθει καλά. Είναι αυτή η περίοδος, όπως αρκετές κατά τον πρότερο βίο του στην ομάδα, που κάτι ξεκάθαρα του φταίει και του χαλάει το μυαλό.

Η ΑΕΚ ΤΟΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΞΥΔΕΡΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΟ

Σε αυτή την κατάσταση που η ΑΕΚ έχει περιέλθει αγωνιστικά, ουδείς αμφισβήτησε τα ελαφρυντικά που ο Χιμένεθ δικαιούται. Σημαντικές είναι οι απώλειες λόγω τραυματισμών, ποιος είπε το αντίθετο; Πράγματι, ήταν εκνευριστικά αδρανής και άστοχη η όποια προσπάθεια μεταγραφικής ενίσχυσης το Γενάρη σε θέσεις κομβικές. Όντως, του έφεραν παίκτη με διαφορετικά στοιχεία από αυτά που ο ίδιος θέλει να βλέπει σε έναν ακραίο οπισθοφύλακα, θα μπορούσε επίσης κάποιος να του αναγνωρίσει ότι δεν είναι καν μπακ.

Σε αυτή την προσπάθεια όμως, να σωθεί ότι είναι εφικτό από τη φωτιά της φετινής σεζόν, η ΑΕΚ έχει ανάγκη από τον προπονητή της να είναι οξυδερκής, ψύχραιμος, δημιουργικός, εύστροφος. Όλα αυτά τα χαρίσματα που κατά καιρούς ο Χιμένεθ έχει δείξει ότι διαθέτει, αρκεί να αισθάνεται καλά και τα οποία ωστόσο συνθλίβονται από την ίδια την προσωπικότητά του όταν -για τον οποιονδήποτε λόγο- το μυαλό του είναι χαλασμένο. Μια κατάσταση που την έχουμε ξαναδεί και η οποία οδηγεί σε ακραίες καταστάσεις, σαν και αυτή που διαπιστώσαμε στο Βόλο.

Θα έλεγε κάποιος, προφανώς καθ' υπερβολήν, ότι Χιμένεθ δρούσε στο συγκεκριμένο ματς λες και ήθελε να εκθέσει, λες και το είχε βάλει σκοπό του να εκδικηθεί το ρόστερ που η ομάδα διαθέτει αυτή τη στιγμή. Δεν γίνεται δουλειά έτσι ωστόσο. Και εξυπακούεται ότι, εφόσον συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, δεν θα μακροημερεύσει στην ΑΕΚ ούτε αυτή τη φορά, ό,τι κι αν γράφει τελικά το συμβόλαιό του για το ερχόμενο καλοκαίρι. Έρχονται πολλά δύσκολα και καθοριστικά ματς και αυτό το πράγμα που ως σύνολο εκπροσωπεί την Ένωση, συνιστά ντροπή. Αν και αυτή ακόμα (η ντροπή) θα πρέπει να ντράπηκε με την ΑΕΚ του Βόλου.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ