ΑΕΚ

Κάποτε έπρεπε η ΑΕΚ να σταματήσει να πυροβολεί τα πόδια της

Κάποτε έπρεπε η ΑΕΚ να σταματήσει να πυροβολεί τα πόδια της
INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τα τραγελαφικά περιστατικά του Περιστερίου και εστιάζει στην ανάγκη να μη χάσει η ΑΕΚ το μυαλό της από το συντεταγμένο κατηγορώ όλων, για κάτι που δεν ευθύνεται.

Στο ποδόσφαιρο της Ελλάδας, όπως αυτό διεξάγεται και διοργανώνεται, θα πρέπει να είσαι ο "Τζανετάκος" της λίγκας για να μην σου θίξουν οι άλλοι τους ηθικούς και αξιακούς κανόνες σου.

Θα έπρεπε, δηλαδή, για να είναι χαρούμενοι όλοι όσοι σήμερα αντιδρούν, να εισπράξει η ΑΕΚ την καρπαζιά και να απαιτήσει από μόνη της να διεξαχθεί ένας αγώνας σε πλαίσιο αντικανονικότητας. Και το ζητούν όλοι εκείνοι που θα έκαναν ακριβώς το ίδιο στη θέση της. Μα όλοι όμως!

Τότε, τον Ιούλιο του 2020 συγκεκριμένα, είχα εκφράσει στο Contra,gr την πλήρη αντίθεσή μου στην απόφαση της ΠΑΕ να κάνει τα στραβά μάτια στο ζήτημα των αθεώρητων δελτίων των παικτών του ΠΑΟΚ. Ένα κείμενο που, επί προσωπικού μιλώντας, με είχε βάλει απέναντι σε φίλους της ομάδας αλλά και στην ίδια τη διοίκησή της.

Προσπάθησα και τότε να εξηγήσω ότι στον μάταιο ποδοσφαιρικό κόσμο της Ελλάδας, είναι ανούσιο να επιχειρείς να πείσεις τους άλλους ότι δεν είσαι ελέφαντας για να αποφύγεις τη συκοφάντησή τους. Διότι εκείνοι, θα έκαναν ακριβώς αυτό. Θα εκμεταλλεύονταν την κατάσταση.

Η ΑΕΚ δεν το έκανε, προσπέρασε το δικαίωμα της ένστασης, αν και εξαιτίας μιας τέτοιας είχε χάσει ένα ολόκληρο πρωτάθλημα το 2008. Τα να είσαι το εύκολο θύμα σε έναν χώρο που από μόνος του δε διέπεται από κανόνες ηθικής, είναι κάπου και αυτοκτονικό.

Αυτός είναι και ο λόγος που ουδέποτε ήμουν υπέρμαχος της ατάκας περί διαφορετικότητας. Το δείχνει η ιστορία σου, οι καταβολές σου, η πορεία στο βάθος περίπου ενός αιώνα και σίγουρα όχι τα λεγόμενα όσων θα επιχειρήσουν να σε σπιλώσουν.

Αφού οι απέναντι επικαλούνται τους κανονισμούς, τότε με αυτούς οφείλεις να παίξεις και εσύ. Εκτός αν θέλεις, μόνιμα, να πυροβολείς τα πόδια σου.

Να έπαιζε άραγε ο Ατρόμητος και στα προηγούμενα παιχνίδια με "πειραγμένα" δοκάρια; Ποσώς με ενδιαφέρει. Αν ήταν μόνιμα παράνομος, εν γνώσει του ή όχι, θα πρέπει κάποια στιγμή και να το πληρώσει. Να λογοδοτήσει γι' αυτό και να εισπράξει την τιμωρία που του πρέπει.

Τώρα, αν όλοι οι προηγούμενοι αισθάνονται θιγμένοι ή και εξαπατημένοι στην περίπτωση που όντως υποχρεώθηκαν να παίξουν στο ίδιο γήπεδο με χαμηλωμένα δοκάρια, ας στρέψουν τα βέλη τους στον Ατρόμητο. Εκείνος θα έχει παρανομήσει, σίγουρα όχι η ΑΕΚ.

Για τα σκαψίματα, τα σπατουλαρίσματα και τη μεζούρα της Αστυνομίας, επίσης εκείνοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν, όχι η ΑΕΚ. Ας είχαν το σωστό εξάρτημα για να γίνει απολύτως σωστά και η μέτρηση.

Άραγε, εκείνοι πως την κάνουν κάθε φορά που έχουν αγώνα να δώσουν; Με μεζούρα; Με σπαστό ξύλινο μέτρο; Ας μας διαφωτίσουν, εκείνοι είναι που πρέπει να εξηγήσουν τι συμβαίνει κάθε φορά που είναι να παίξουν στο Περιστέρι. Όχι η ΑΕΚ.

Υπάρχει αγώνας με τον Ολυμπιακό μπροστά, εκεί πρέπει η ομάδα πλέον να εστιάσει. Εύκολα τέτοιες καταστάσεις, σε βάζουν σε διαδικασία αποπροσανατολισμού.

Ουδείς εντός της ομάδας πρέπει να αισθάνεται ότι έχει κάτι περισσότερο να εξηγήσει σε εκείνους που δεν θέλουν να βλέπουν την αλήθεια και επιδίδονται στη στρέβλωση των αυτονόητων. Ουδείς εντός ΑΕΚ, επίσης, έχει το δικαίωμα να σταθεί περισσότερο στις συκοφαντίες ενόψει ενός τόσο σημαντικού και κρίσιμου αγώνα. Το μυαλό στο γήπεδο, στον αντίπαλο και στην επόμενη μέρα.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ