ΑΕΚ

Ένα ποδοσφαιρικό σχέδιο και δύο υπερβάσεις για να μείνει ο Γιαννίκης στην ΑΕΚ

Ο Αργύρης Γιαννίκης
Ο Αργύρης Γιαννίκης INTIME

Ο προπονητής της ΑΕΚ Αργύρης Γιαννίκης έχει μπροστά του δύο μεγάλες ευκαιρίες. Ή που θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, ή που θα αποχαιρετίσει τη δουλειά του στην Ένωση.

Αν υπάρχει κάτι το οποίο η ΑΕΚ απέφυγε μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες στο Ολυμπιακό Στάδιο, είναι η επιπλέον εσωστρέφεια ενόψει του πιο κρίσιμου αγώνα της σεζόν. Του μοναδικού παιχνιδιού που της έχει απομείνει για να σώσει την αξιοπρέπειά της, καθώς αν νομίζει ότι το κατάφερε επειδή επικράτησε κόντρα στη χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος κι αφού προηγουμένως την είχαν ρίξει στο καναβάτσο ο ΟΦΗ, ο Παναιτωλικός και ο Βόλος, τότε ομολογουμένως έχει ξεχάσει ποια ήταν κάποτε.

Παρόλο που και στο συγκεκριμένο ματς χρειάστηκε τον τερματοφύλακα της για να μείνει μέσα σε αυτό, καθώς αν ο Απόλλωνας είχε προηγηθεί στη μεγάλη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε πριν ο Αραούχο ανοίξει το σκορ είναι πολύ πιθανό να είχε καταρρεύσει, θα κρατήσω τη νίκη και θα πάω παρακάτω. Άλλωστε τι παραπάνω να πεις και ποιον να εκθειάσεις επειδή έγινε το πλέον αυτονόητο; Σημασία βρίσκω μόνο στην επόμενη μέρα και στο σχέδιο που ο Αργύρης Γιαννίκης θα παρουσιάσει κόντρα στον ΠΑΟΚ, την Τετάρτη.

Αν είναι παρόμοιο με αυτό που είδαμε στο πρώτο ημίχρονο της συγκεκριμένης αναμέτρησης, η παράσταση θα ολοκληρωθεί πολύ γρήγορα και δεν θα είναι για καλό. Αν πάλι βρει έναν τρόπο να εκμεταλλευτεί τη μεγαλύτερη ευκαιρία που του παρουσιάζεται να συνεχίσει στον πάγκο της ΑΕΚ, ίσως την Πέμπτη το πρωί να κάνουμε μια διαφορετική συζήτηση για το μέλλον της ομάδας και το δικό του γενικότερα. Ο προπονητής είναι με την πλάτη στον τοίχο αλλά μαζί διαπιστώνει και την καλύτερη προοπτική που μπορεί να παρουσιαστεί σε κάποιον ο οποίος μοιάζει να 'αργοσβήνει' σε μια συγκεκριμένη επαγγελματική στέγη: του ζητείται να πετύχει αυτό που δεν έχει καταφέρει ουδείς πριν από εκείνον εδώ και χρόνια. Τι πιο σπουδαίο από το να κάνεις αυτό που ουδείς περιμένει;

Το 'προπονητής του νέου γηπέδου' είναι πλέον σε ροζ σύννεφο

Μία νίκη έχει να επιδείξει η ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ στα τελευταία μεταξύ τους 15 επίσημα παιχνίδια κι αυτή επετεύχθη στην Τούμπα με προπονητή τον Μάσιμο Καρέρα, σε αγώνα που όμως κοίτα για τα playoffs και επί της ουσίας δεν είχε τη βαρύτητα που χαρακτηρίζει αυτόν σε δύο ημέρες από σήμερα. Το να σπάσει η ΑΕΚ μία πολύ αρνητική παράδοση που έχει παγιωθεί τα τελευταία χρόνια με αντίπαλο τη συγκεκριμένη ομάδα συνιστά την πιο ασφαλή οδό για τον προπονητή να κερδίσει κάποιο χρόνο και λίγη εμπιστοσύνη. Δεν θα τον εδραιώσει στον πάγκο, αλλά σίγουρα θα του δώσει ζωή και περιθώριο για να το προσπαθήσει ξανά.

Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς και ταυτισμένοι με την πραγματικότητα, ο Γιαννίκης δεν αντιμετωπίζεται πλέον ως ο προπονητής που θα βάλει την ΑΕΚ στην καινούργια έδρα της, στο νεότευκτο γήπεδο της, αλλά ως ένας υπηρεσιακός που κρίνεται από μέρα σε μέρα, από αγώνα σε αγώνα. Μόνο μέσα από θετικά αποτελέσματα, ιδιαίτερα τώρα που οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγάλες καθώς μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ακολουθεί εκείνο με τον Ολυμπιακό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, θα του δοθεί πίστωση χρόνου.

Το πρωί της Πέμπτης ή το αργότερο εκείνο της ερχόμενης Δευτέρας, θα ξέρουμε αν ο Γιαννίκης θα συνεχίσει να κάθεται στον πάγκο της 'Ένωσης'. Το έχει δείξει η ιστορία πώς τα μεγάλα λόγια και οι βαρύγδουπες εξαγγελίες, δεν συνάδουν με την πραγματικότητα. Ακόμα και απέναντι στον Απόλλωνα το παιχνίδι κερδήθηκε επειδή επικράτησε η ποιότητα και όχι κάποιο ορατό ποδοσφαιρικό σχέδιο. Απέναντι στους επόμενους αντιπάλους, χωρίς το δεύτερο, δεν θα υπάρξει θετική εξέλιξη. Ξεκάθαρα πλέον, πάμε για τα δύο παιχνίδια τα οποία θα μας δείξουν αν η ΑΕΚ θα έχει τον ίδιο προπονητή σε μία εβδομάδα από σήμερα η αν θα κληθεί να αλλάξει απότομα σελίδα.

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ