ΑΕΚ

Ένα ημίχρονο είναι καλό για τα Γιάννενα, για την ΑΕΚ όχι

Ο Αργύρης Γιαννίκης
Ο Αργύρης Γιαννίκης INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τα δώρα του Αργύρη Γιαννίκη στον Άρη, τις εκτός τόπου και χρόνου δηλώσεις του και την ανάγκη να δει η ΑΕΚ άμεσα το θέμα του προπονητή της.

Δεν ξέρω τι πραγματικά ήθελε να καταλάβουμε ο Σέρχιο Αραούχο όταν αμέσως μετά το τέλος του αγώνα μίλησε για "δραστική" αλλαγή, ατάκα που πριν καλά προλάβει να φύγει μπροστά από το μικρόφωνο της NOVA για να πάει στα αποδυτήρια, έσπευσε η ΠΑΕ να 'μαζέψει' τονίζοντας ότι δεν απευθυνόταν στον προπονητή. Πάντως αν κάτι τέτοιο είχε στο μυαλό του ή ήδη υπάρχει στη σκέψη εκείνων που αποφασίζουν, δεν μπορείς να πεις ότι είναι και λάθος. Ίσως το ορθό θα είναι να το αποφασίσουν γρήγορα και δίχως άλλες περιστροφές.

Για ακόμα ένα ματς, ο Αργύρης Γιαννίκης εξέπληξε αρνητικά με αυτά που μπορεί να σκαρφιστεί για να μην έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όχι ασφαλώς ότι το επιδιώκει, αλλά και ποια λογική να βρεις σε επιλογές και λόγια του. Από την σπατάλη (σχεδόν) ενός ολόκληρου ημιχρόνου με τον Σάκχοφ να παίζει κοντά στον φορ λες και είναι 10αρι, μέχρι την 'παλαβή' αλλαγή στις καθυστερήσεις με το να βγάζει από το ματς τον Γκαρσία κι ενώ το γήπεδο έγερνε προς την εστία του Αρη κι όλα έδειχναν ανατροπή, για να βάλει τη θέση του τον Βράνιες. Κι ως αποτέλεσμα αυτού, να δέχεται το γκολ της ήττας μέσα από αυτή την ασυνήθιστη επιλογή.

Ακολούθως έρχονται τα λεγόμενά του, πραγματικά σε κάνουν να απορείς… Μετά από τρεις διαδοχικές ήττες στο ΟΑΚΑ από μικρομεσαίους και τον τρόπο που χάθηκε χθες το ματς, τον ακούς να μιλά για καλό δεύτερο ημίχρονο συνοδευόμενο από ένα σωρό δικαιολογίες για απουσίες, covid, ανέτοιμους παίκτες έως και τον Τάνκοβιτς! Ποιον, τον Τάνκοβιτς που στο προηγούμενο ματς με το Βόλο 'έριξε' στο γήπεδο για να του αλλάξει το ματς στο 89' κι αφού νωρίτερα είχε περάσει μέσα ό,τι είχε από την ΑΕΚ Β. Κοροϊδευόμαστε;

Μα και πάλι, για ποιο καλό δεύτερο ημίχρονο μιλάμε;

Πέραν του ότι δε νοείται προπονητής της ΑΕΚ να μιλά για ένα καλό δεύτερο ημίχρονο και να δείχνει ικανοποίηση γι αυτό μετά από ήττα, λες κι εξακολουθεί να κοουτσάρει τον ΠΑΣ Γιάννινα, στα λεγόμενά του δεν βρίσκεις και την αλήθεια του ματς. Η Ένωση απλώς κινήθηκε κάπως πιο λειτουργικά με την είσοδο του Μάνταλου στην επανάληψη, όμως τη μεγάλη ευκαιρία για γκολ την είχε ο Άρης στο 81' με τον Εντιαγέ κι ενώ το σκορ ήταν ακόμα στο υπέρ του 1-0.

Ένα καλύτερο τελείωμα εκεί από τον μέσο των γηπεδούχων και αργότερα θα μιλούσαμε για την πιο εύκολη νίκη του Άρη επί της ΑΕΚ στα τελευταία 10 χρόνια. Θυμίζω δε ότι η Ένωση είχε να χάσει εκεί εδώ και καιρό, μετρώντας 4 νίκες στο πρωτάθλημα και μια ισοπαλία-πρόκριση στο Κύπελλο.

Τι ακριβώς έκανε ο Γιαννίκης και του βγήκε; Αυτή την ομολογουμένως τολμηρή διπλή αλλαγή στο 78' της αναμέτρησης, όταν έβγαλε από το παιχνίδι τους δύο πλάγιους μπακ, έπαιξε με τριάδα στην άμυνα κι έδωσε τις πτέρυγες στους Τσούμπερ και Γκαρσία. Ένα σχέδιο-καμικάζι το οποίο λειτούργησε φέρνοντας την ΑΕΚ μέσα στην εστία του Άρη και δίνοντάς της την ευκαιρία να ισοφαρίσει. Το οποίο ο ίδιος αμέσως μετά απεμπόλησε μπερδεύοντας τους πάντες στις καθυστερήσεις κι επιφέροντας την ανισορροπία στην ομάδα η οποία κόστισε το γκολ της ήττας.

Δεν ξέρω στην ΑΕΚ τι βλέπουν, από τι πείθονται σε επίπεδο δουλειάς και τι πιστεύουν ότι μπορεί να αλλάξει στη συνέχεια. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι έρχονται δύο ματς με τον ΠΑΟΚ και τα εκτός έδρας παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα. Η Ένωση δεν έχει κακούς παίκτες, όμως με τον τρόπο που παίζει και τους καθοδηγεί, σε μεγάλα κομμάτια όλων των αγώνων της, τους κάνει να μοιάζουν ως τέτοιοι.

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ