ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο Οφρυδόπουλος πρέπει να γίνει ο Τομ Κρουζ στο ποδοσφαιρικό mission impossible

SUPERLEAGUE 2021-2022 /  -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2021-2022 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο υπηρεσιακός τεχνικός της ΑΕΚ, Σωκράτης Οφρυδόπουλος, πήρε στα χέρια του την καυτή πατάτα να διατηρήσει την Ένωση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είναι αλήθεια αυτό εφικτό με όσα παρέλαβε;

Ευκαιρία είναι αυτή για τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο. Τι είδους ευκαιρία όμως; Να πετύχει κάτι που πλέον μοιάζει με τρομερά δύσκολο ή μήπως να απογοητευτεί από το ίδιο το ποδόσφαιρο με όσα θα βιώσει; Σε μερικές εβδομάδες θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, έως τότε ο υπηρεσιακός τεχνικός της ΑΕΚ θα κληθεί να επιπλεύσει σε μια άρρωστη καθημερινότητα, όχι απλά για να βγει η σεζόν, αλλά για να μη χάσει η ομάδα το ευρωπαϊκό τρένο.

Δεν ξέρω αν η επιστροφή των 6 βαθμών στον Άρη, έβαλε ξανά σε σκέψεις τον Δημήτρη Μελισσανίδη για το αν πρέπει να ξαναδεί το θέμα του προπονητή και να ψαχουλέψει την αγορά για κάποιον άλλον, με εμπειρία και παραστάσεις από το πρωτάθλημα της Α' Εθνικής. Ίσως και να πρέπει. Ο αντίλογος βέβαια λέει ότι όποιος κι αν έρθει, θα βυθιστεί στην αδηφάγα δίνη του οργανισμού. Αν βέβαια υπάρχει, εδώ που τα λέμε, κάποιος που να θέλει αυτή την "καυτή" πατάτα των 11 εναπομεινάντων αγώνων.

Ο Οφρυδόπουλος, ένας πολύ σοβαρός και μεθοδικός νέος προπονητής, καλείται να φέρει εις πέρας την πιο δύσκολη αποστολή που είχε ποτέ τα τελευταία χρόνια άλλος τεχνικός της ομάδας. Να δημιουργήσει σε χρόνο dt, ένα σύνολο το οποίο θα βρει τον τρόπο να εξουδετερώσει την ηττοπάθεια που το κατακλύζει για να το οδηγήσει στα playoffs σε διαδοχικά θετικά αποτελέσματα απέναντι στις ομάδες που η ΑΕΚ προσφάτως αντιμετώπισε με αποτελέσματα απογοητευτικά:

Ήττα από τον Άρη, ήττα και αποκλεισμός από τον ΠΑΟΚ, ήττα από τον Ολυμπιακό, ήττα από τον Παναθηναϊκό. Α, ναι, μια ισοπαλία επίσης απέναντι στον ΠΑΟΚ η οποία με ήττα ισοδυναμεί όταν για 75 λεπτά, η Ένωση αγωνιζόταν με έναν παίκτη παραπάνω.

Καλείται να υποδυθεί έναν σούπερ ήρωα

Από το πρώτο κιόλας παιχνίδι, ο Οφρυδόπουλος κατάλαβε πόσο δύσκολο είναι γι αυτό το σύνολο να πάρει νίκες, ακόμα κι όταν όλα κυλούν υπέρ του. Αυτή η ΑΕΚ πάντα θα βρίσκει τον τρόπο για την αυτοκαταστροφή. Συνειδητοποιεί επίσης το πολύ χαμηλό επίπεδο δουλειάς που έχει γίνει από τους προκατόχους της θέσης, στο θέμα συγκεκριμένης αγωνιστικής ταυτότητας. Αυτό το σύνολο δεν ξέρει τι ακριβώς παίζει, δε γνωρίζει ποιο είναι το πλάνο της κι αυτό είναι λογικό από τη στιγμή που επί Γιαννίκη δεν βρέθηκε ο τρόπος για μια στοιχειώδη έστω ισορροπία.

Ο χρόνος είναι ελάχιστος για τον πρώην τεχνικό της ΑΕΚ Β' κι εδώ απαιτείται ευελιξία κι όσο το δυνατόν πιο ακριβείς και εύστοχες πληροφορίες μπορεί να κατανοήσει και να θέσει σε εφαρμογή ο καθένας ξεχωριστά. Αυτή η παρέα, εν μέσω τόσο απαιτητικών και δύσκολων αγώνων, σύνολο υπέρτερο των αντιπάλων του δε μπορεί να γίνει.

Αυτό που θα προσπαθήσει ο Οφρυδόπουλος θα είναι να το καταστήσει όσο πιο συμπαγές ανασταλτικά γίνεται, ώστε τουλάχιστον να μη χάνει. Αν και πλέον, με τη διαμορφωθείσα κατάσταση στη βαθμολογία, θα χρειαστεί απαραιτήτως και κάμποσες νίκες.

Δεν θα ακουστεί ποτέ κακή κουβέντα για τον συγκεκριμένο προπονητή, όσα λάθη κι αν κάνει, ό,τι κι αν αποφασίσει αλλά δεν του βγει. Εισέβαλε στο λάκκο των λεόντων και πρέπει να βρει τον τρόπο να αποδράσει. Θα είναι ο τελευταίος που θα φέρει ευθύνη αν η ΑΕΚ μείνει εκτός Ευρώπης. Η για την ακρίβεια, δεν θα φέρει την παραμικρή ευθύνη...

TAGS ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ