ΠΑΟΚ

Η επιστροφή Λουτσέσκου σημαίνει και επιστροφή Ιβάν

Η επιστροφή Λουτσέσκου σημαίνει και επιστροφή Ιβάν
Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου EUROKINISSI

Η διοίκηση του ΠΑΟΚ, αποφάσισε να προστατέψει τον Πάμπλο Γκαρσία, να μην κοροϊδευτεί από ένα αποτέλεσμα και να πάρει την δύσκολη την ακριβή απόφαση. Φέρνοντας πίσω τον προπονητή που ήθελαν όλοι, αποδεικνύει στην πράξη ότι επιθυμεί να επαναφέρει τον σύλλογο στην κορυφή.

Η διοίκηση του ΠΑΟΚ, πήρε μία πολύ σοβαρή απόφαση και έδειξε την πρόθεση της για την επόμενη σεζόν. Ο Πάμπλο Γκαρσία έδωσε στην ομάδα το μέγιστο που μπορούσε σύμφωνα με τις δυνατότητες του.

Κανένας δεν μπορεί να έχει παράπονο, από τον τελικό απολογισμό. Το να κατακτήσει ο ΠΑΟΚ που ανέλαβε τη δεύτερη θέση στη Super League Interwetten και το κύπελλο, ήταν το ταβάνι των δυνατοτήτων του ρόστερ που ανέλαβε.

Ο ΓΚΑΡΣΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟΣ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ

Ο ΠΑΟΚ όμως όφειλε να αναζητήσει μία σίγουρη λύση. Οι οπαδοί του θα πρέπει να είναι απόλυτα ευχαριστημένοι με την απόφαση της διοίκησης γιατί έκανε μία επιλογή που αποδεικνύει πως η οικογένεια Σαββίδη, θέλει να επαναφέρει τον ΠΑΟΚ στην κορυφή.

Θα μπορούσε να το κάνει με προπονητή τον Γκαρσία; Προσωπικά έχω τις ενστάσεις μου, αλλά ποτέ δεν θα το μάθουμε. Πνευματικά πάντως και από άποψη νοοτροπίας, ο αγαπημένος Πάμπλο των οπαδών του ΠΑΟΚ δεν έδειξε πως είναι έτοιμος να δημιουργήσει έναν ΠΑΟΚ πρωταγωνιστή. Ούτε η φιλοσοφία του στο γήπεδο, αλλά ούτε η νοοτροπία του, έδειχναν πως πρόκειται για έναν έτοιμο προπονητή.

Οι φανατικοί οπαδοί της ομάδας μπορεί να χάρηκαν με όσα έκανε στην οροφή του πούλμαν και με όσα ξεστόμισε σε live μετάδοση στο Instagram, όμως η δουλειά του προπονητή δεν είναι να φτιάχνει το θυμικό του άρρωστου οπαδού, αλλά να δημιουργήσει την νοοτροπία που θα πρέπει να λειτουργεί η ομάδα.

Η διοίκηση του ΠΑΟΚ μιλούσε με τον Λουτσέσκου και είχε συμφωνήσει μαζί του πριν από τον τελικό. Η κατάκτηση του κυπέλλου μπορεί να δημιούργησε συνθήκες για δεύτερες σκέψεις, όμως τα όσα ακολούθησαν, έκαναν την διοίκηση να καταλάβει πως δεν μπορεί να συνεχίσει με τον συγκεκριμένο προπονητή. Ο σύλλογος δεν μπορεί να μεγαλώσει μέσα από αυτήν τη νοοτροπία.

ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΓΙΑ ΡΙΚΣΟ

Ο ΠΑΟΚ πήρε αήττητο νταμπλ σαν ισχυρός, έχοντας τους υπόλοιπους να μιλάνε για εκείνον και να του επιτίθενται, με αυτήν την λογική μόνο μπορεί να επιστρέψει στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Μπορεί να κέρδισε το κύπελλο, η αλήθεια όμως είναι πως η απόσταση από τον Ολυμπιακό παραμένει μεγάλη.

Ο φανατικός οπαδός μπορεί να θέλει να κοροϊδευτεί από ένα αποτέλεσμα, το καλό για τον σύλλογο είναι πως η διοίκηση απέδειξε πως έχει απόλυτη γνώση, πως χρειάζεται να επιστρέψει στο επίπεδο που βρισκόταν η ομάδα το καλοκαίρι του 2019.

Ο Λουτσέσκου άφησε τον ΠΑΟΚ κυρίαρχο στο εγχώριο ποδόσφαιρο και δύο χρόνια μετά επιστρέφει, έχοντας να καλύψει σημαντικό έδαφος για να φθάσει τον ανταγωνιστή του. Η δουλειά που γίνεται στον Ολυμπιακό είναι τέτοια που δεν αφήνει περιθώριο για οποιοδήποτε ρίσκο. Όσο επέτρεπαν στον ανταγωνιστή του να δουλεύει με μεγαλύτερη μεθοδικότητα από την δική τους ομάδα, δημιουργούσαν τις συνθήκες για να μεγαλώνει συνέχεια η ψαλίδα.

ΠΗΡΕ ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Οι φίλοι του συλλόγου κάνουν κριτική στην διοίκηση, θα πρέπει να καταλάβουν πως ο ιδιοκτήτης της ομάδας πήρε τη δύσκολη απόφαση και έκανε την ακριβή επιλογή. Σέβομαι πολύ την απόφαση που πήρε η διοίκηση του ΠΑΟΚ, γιατί επέλεξε να δει την αλήθεια κατάματα να μην επιτρέψει στον εαυτό της σκόπιμα να κοροϊδευτεί από ένα αποτέλεσμα.

Επίσης στο ποδόσφαιρο μας συνήθως οι διοικήσεις επιλέγουν να πάρουν την φθηνή επιλογή, στη συγκεκριμένη ήταν και ακόμα πιο εύκολη γιατί η φθηνή επιλογή, έχει και σύμμαχο τον κόσμο.

Το εύκολο για τον Σαββίδη ήταν να κάνει το χατίρι σε μία μερίδα φανατικών οπαδών της ομάδας, να αφήσει τον φθηνό Γκαρσία στον πάγκο να του κάνει και δύο με τρεις μεταγραφές και να τον αφήσει να καεί. Σε περίπτωση αποτυχίας, υπήρχε το εξιλαστήριο θύμα και κανένας δεν μπορούσε να πει τίποτα στην διοίκηση καθώς έκανε αυτό που ήθελε, ένα μεγάλο ποσοστό των οπαδών της ομάδας.

ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΤΟ ΜΠΑΤΖΕΤ, ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΞΑΝΑ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ

Δεν είναι μόνο το ένα εκατομμύριο ευρώ παραπάνω που θα δώσει για προπονητή, αλλά το γεγονός πως φέρνοντας τον Λουτσέσκου, υπάρχει η υποχρέωση να μεγαλώσει το μπάτζετ και να πλησιάσει η διοίκηση περισσότερο την ομάδα. Ο Ρουμάνος τεχνικός, έφυγε από τον ΠΑΟΚ νταμπλούχος απόλυτα επιτυχημένος και επιστρέφει, έχοντας καταγράψει επιτυχίες στο βιογραφικό του.

Δεν θα ρισκάρει το όνομα του, αναλαμβάνοντας μία ομάδα που δεν του δίνει εφόδια να πετύχει. Θυμίζω πως στην προηγούμενη συνεργασία του με τον σύλλογο, είχε την διοίκηση δίπλα του σε ότι ζητούσε, ακόμα και σε αυτά που δεν γινόταν να τα ζητήσει.

Η επιστροφή Λουτσέσκου σημαίνει και επιστροφή Ιβάν και έχει σαν στόχο την επιστροφή του ΠΑΟΚ στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Δείχνει ξεκάθαρα την βούληση που υπάρχει για να επαναφέρει την ομάδα στην κορυφή. Πως έχουν την γνώση, πως πρέπει να ανταγωνιστούν σε βάθος χρόνου μία ομάδα που δουλεύει σε υψηλό επίπεδο και πως για να το πετύχουν, επιβάλλεται να εργαστούν με μέθοδο και τεχνογνωσία.

ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟΝ ΓΚΑΡΣΙΑ ΚΑΙ ΕΦΕΡΕ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΟΛΟΙ

Ο Ιβαν Σαββίδης έκανε με τον Πάμπλο Γκαρσία αυτό που έπρεπε. Τον προφύλαξε, τον άφησε να φύγει ισχυρός και του μετέφερε πως θα του προσφέρει όλα τα εφόδια ώστε να εκπαιδευτεί σε υψηλά στάνταρ και να επιστρέψει έτοιμος.

Οι μεγάλες ομάδες δεν γίνεται στο αρχικό τους πλάνο να βάζουν ρίσκο και το να ξεκινήσει η φετινή χρονιά με τον Γκαρσία, με βάση τις συνθήκες που είχαν δημιουργηθεί, αλλά και με την νοοτροπία που είχε δείξει ο ίδιος ήταν ρίσκο. Ασφάλεια πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να επιστρέψει και να κάνει ξανά πρωταθλητισμό, του προσφέρει μόνο ο Λουτσέσκου.

Ο προπονητής που απέδειξε πως ξέρει τον τρόπο να κάνει τον ΠΑΟΚ πρωταθλητή, τον άνθρωπο που δημιούργησε έναν ΠΑΟΚ πολύ πιο πάνω από τον εγχώριο ανταγωνισμό.

Τον προπονητή που ήταν η πρώτη επιλογή και του Δημήτρη Μελισανίδη και του Γιάννη Αλαφούζου για τον πάγκο της ομάδας τους. Τα λεφτά που ζήταγε όμως τους φάνηκαν πολλά, ο Ιβάν Σαββίδης τα έδωσε και το γεγονός αυτό, λέει πολλά για την επόμενη σεζόν.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ