OPINIONS

Ο Τουρέ στον Ολυμπιακό!

Ο Τουρέ στον Ολυμπιακό!
INTIME SPORTS

Θα μπορούσε ο τίτλος αυτός να βρίσκεται σήμερα, αύριο, μεθαύριο σε πρωτοσέλιδο αθλητικής εφημερίδας. Οχι απαραίτητα ελληνικής, αλλά και ξένης (που σε τέτοιες περιπτώσεις αναπαράγει ελληνικό δημοσίευμα ή φήμη).

Η "παρέλαση" ονομάτων, ως υποψήφιοι μεταγραφικοί στόχοι, στα ρεπορτάζ των ομάδων, είναι κύριο γνώρισμα του ελληνικού Τύπου. Δεν είναι απόπειρα εξαπάτησης του φίλαθλου κοινού, αλλά προσπάθεια εξασφάλισης μιας αποκλειστικότητας, που στις μέρες μας είναι σχετική.

Στην περίπτωση του Ολυμπιακού, η μεταγραφική είδηση δεν μπορεί να προκύψει μέσα από την ομάδα ούτε εμπιστευτικά προς κάποιον, ούτε ως "διαρροή", ούτε ως "κύκλοι". Παρά μόνο ως επίσημη ανακοίνωση.

Η ανάγκη του ρεπόρτερ να κάνει τη δουλειά του, καλύπτοντας παράλληλα τη "μεταγραφική" πείνα του οπαδού, τον οδηγεί σε διαφορετικά μονοπάτια. Αφού λοιπόν, βρίσκει την πόρτα του Ολυμπιακού ερμητικά κλειστή (καλώς ή κακώς, αυτό είναι άλλο θέμα) σε τέτοιου είδους θέματα, προχωράει δια της πλαγίας οδού. Το εξωτερικό. Καθένας εξαντλεί τις επαφές που έχει με δημοσιογράφους, μάνατζερ, παίκτες και εν συνεχεία αξιολογεί "λόγια" και αντιδράσεις.

Μοιάζει με το γνωστό ανέκδοτο ("- Γεια σας, ο κύριος Τουρέ; -Ναι" / Είπε ναι ο Τουρέ), αλλά δεν είναι. Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Να ξέρετε λοιπόν, ότι όσα ονόματα διαβάζετε και θα διαβάσετε, κανένα από αυτά δεν θα έχει προκύψει ή διαρρεύσει από τον Ολυμπιακό. Στον Ολυμπιακό δεν μοιράζονται ούτε τον ιδρώτα τους, όσον αφορά τα μεταγραφικά. Πόσο μάλλον τώρα που έγινε και αλλαγή φρουράς, με την ανάληψη καθηκόντων από τον Μιχάλη Κουντούρη.

Η αλήθεια, όμως, είναι ότι αυτή η αναμονή, δημιουργεί προσδοκίες στον κόσμο. Κι όταν αυτή η αναμονή, συνοδεύεται από εξαγγελίες τύπου "πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές, με μπάτζετ ασυνήθιστο για την Ελλάδα", τότε οι προσδοκίες ενισχύονται και γιγαντώνουν.

Επιπλέον θα πρέπει να έχουμε και στην άκρη του μυαλού μας, ποια είναι τα ελληνικά -οικονομικά- δεδομένα αυτή την εποχή. Και γι' αυτόν που θα τα δώσει και γι' αυτόν που θα τα πάρει και θα δεχθεί να παίξει στην Ελλάδα.

Δεν λέω ότι ο Ολυμπιακός δεν θα κάνει μεγάλη μεταγραφή (επιχείρησε να κάνει μια ηχηρή με τον Καρίγιο). Άλλωστε και... μεγάλη από μεγάλη διαφέρει. Θυμηθείτε -για παράδειγμα- πώς ήρθε στην Ελλάδα ο Γιάγια Τουρέ, πώς ο Αφελάι και πώς εξελίχθηκαν στη συνέχεια οι δύο τους.

Ραντεβού στις... ανακοινώσεις λοιπόν. Εδώ θα είμαστε να τα πούμε όλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ