OPINIONS

Ντέρμπι ειδικών συνθηκών και... αναγκών

Ντέρμπι ειδικών συνθηκών και... αναγκών
INTIME SPORTS

Ο Θοδωρής Ρούσσος υπενθυμίζει τον άγραφο νόμο στα ντέρμπι, αναφέρεται στην ποιοτική διαφορά, που φέτος είναι μεγαλύτερη από τη βαθμολογική και στέκεται στους δύο προπονητές που ακόμα δεν έχουν πατήσει τα 40.

Κλισέ, αλλά (άγραφος) νόμος. Κανείς από τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό δεν κέρδισε ντέρμπι αιωνίων, πριν αυτό διεξαχθεί.

Θυμηθείτε το πάρτι τίτλου που ετοίμαζαν 60.000 φίλοι του τριφυλλιού το 2010. Ο Ολυμπιακός είχε πάει τότε στο ΟΑΚΑ, με προπονητή τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς και πολλές απουσίες σε ένα ούτως ή άλλως "κοντό"ρόστερ, αλλά με γκολ του Ματ Ντάρμπισιρ πήρε μια νίκη που ακόμα μνημονεύουν οι φίλοι του.

Ή τον αγώνα στο Καραϊσκάκη την περίοδο 2006-07. Οι ερυθρόλευκοι ήταν 11 βαθμούς μπροστά από τον Παναθηναϊκό και οι φίλοι τους έβλεπαν το ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής ως μια καλή αφορμή να γιορτάσουν πρόωρα την κατάκτηση του τίτλου. “Παπ” και κάτω στο 88'...

Αυτά είναι δύο από τα πολλά παραδείγματα που έχουμε ζήσει κατά καιρούς και τα οποία έχουν σφηνώσει για τα καλά στο μυαλό μας τη δυναμική αυτών των δύο ομάδων, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ένα μεταξύ τους παιχνίδι (που δεν είναι μόνο παιχνίδι).

Ακόμα κι αν η ποιοτική διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι μεγαλύτερη από τη βαθμολογική, όπως συμβαίνει τώρα. Το γόητρο θα είναι πάντα το νούμερο ένα κίνητρο για όσους παίρνουν μέρος σε ένα ντέρμπι αιωνίων.

Το γνωρίζουν καλά και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές. Tόσο οι Ζέκα και Φουστέρ, οι οποίοι έχουν αγωνιστεί στα περισσότερα ελληνικά Clasico, όσο και οι προπονητές των δύο ομάδων, οι οποίοι δεν έχουν πατήσει ακόμα τα 40!

Στραματσόνι και Μάρκο Σίλβα, δίνουν έναν ιδιαίτερο, έναν ξεχωριστό τόνο στο ντέρμπι του Σαββάτου. Και οι δύο έχουν να αποδείξουν πράγματα. Και οι δύο έχουν πολλά να κερδίσουν και τίποτα να χάσουν.

Ακόμα και οι φιλοδοξίες του Ιταλού μπορεί να φανούν μικρές μπροστά στα προνόμια που μπορεί να κερδίσει σε περίπτωση νίκης του Παναθηναϊκού. Και μάλιστα, έχοντας απέναντί του έναν προπονητή που έχει κερδίσει την αναγνώριση και το σεβασμό, σε χρόνο ρεκόρ, όχι μόνο από φίλους, αλλά και από “εχθρούς”.

Και η αλήθεια είναι ότι αν κάποια ομάδα -φαίνεται να- έχει περισσότερο ανάγκη τη νίκη, αυτή αδιαμφισβήτητα είναι ο Παναθηναϊκός. Και αυτό δεν θα φανεί μόνο αν οι πράσινοι πάρουν το τρίποντο, αλλά και αν ο Ολυμπιακός συνεχίσει την παρέλασή του και στη Λεωφόρο. Και στην δεύτερη περίπτωση, θα το ζήσουμε πιο έντονα...

Οχι γιατί οι 8 βαθμοί θα γίνουν 11, αλλά γιατί ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, στο οποίο ομάδα, διοίκηση και οπαδοί δεν πρέπει να συναντηθούν ερχόμενοι από διαφορετικά μονοπάτια...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ