OPINIONS

Η δεύτερη ανάγνωση του "18.562"

Η δεύτερη ανάγνωση του "18.562"
INTIME SPORTS

Ο Θοδωρής Ρούσσος αποκωδικοποιεί τις 18.562 κάρτες διαρκείας που έχει διαθέσει ως τώρα η ΠΑΕ Ολυμπιακός και εξηγεί γιατί πανηγυρίζουν στο λιμάνι.

Ο αριθμός των 18.562 εισιτηρίων διαρκείας, που έχει διαθέσει μέχρι στιγμής η ΠΑΕ για τη νέα σεζόν είναι μικρός αναλογικά με το μέγεθος του κόσμου του Ολυμπιακού, αλλά...

Υπάρχουν μερικά "αλλά", που κάνουν αυτό το "18.562" πολύ μεγαλύτερο απ' όσο φαίνεται ή ακούγεται και δίνουν ένα (σημαντικό) λόγο παραπάνω, ώστε να "χαμογελούν" και τα υπόλοιπα αγωνιστικά τμήματα του συλλόγου.

Η απόφαση της διοίκησης του Ολυμπιακού να προσαρμόσει τις τιμές στην δύσκολη (κοινωνικο-οικονομικά) εποχή, λειτούργησε ως πόλος έλξης. Σκεφτείτε ότι 100+50 ευρώ (οι φθηνότερες κάρτες), θα μπορούσαν να κοστίζουν μόνο τα εισιτήρια των τριών εντός έδρας αγώνων για το Champions League. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε, εξασφαλίζοντας τα 18.562 από τα 33.000 καρεκλάκια που υπάρχουν στο Καραϊσκάκη.

Το μεγαλύτερο κέρδος, όμως θα το απολαύσει ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός. Κι αυτό γιατί, 50 ευρώ από κάθε εισιτήριο διαρκείας, πάει στον Ερασιτέχνη. Που σημαίνει: 18.562 (εισιτήρια) x 50 (ευρώ) = 928.100 ευρώ!

Με ένα μπάτζετ, λοιπόν, κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ, τα ερασιτεχνικά τμήματα του Ολυμπιακού (βόλεϊ - πόλο, κτλ.) ενισχύονται ακόμη περισσότερο, με στόχο να παραμείνουν στην κορυφή της Ελλάδας και της Ευρώπης, όπως το γυναικείο πόλο.

Το ανδρικό πόλο, που κατέκτησε πέρυσι το νταμπλ και έχει στόχο φέτος την πρόκριση στο Final Six του Champions League, κράτησε τον περσινό κορμό (που διέπρεψε με την Εθνική στο Παγκόσμιο του Καζάν) ενισχύθηκε με τον Κροάτη, Γιόσιπ Πάβιτς, τον Αμερικανό, Τζέσε Σμιθ και τον Κώστα Γεννηδουνιά.

Το γυναικείο βόλεϊ, που κατέκτησε το νταμπλ ενισχύθηκε με τις Εμμανουηλίδου, Τσβετάνοβα, Λαζάρεβιτς και Μαλασάι.

Το γυναικείο πόλο, που πήρε Πρωτάθλημα και Ευρωπαϊκό, ενισχύθηκε με την Ιταλίδα αριστερόχειρα "killer" Τζούλια Έμολο.

Επίσης, η μοναδική "παραφωνία" του Ολυμπιακού πέρυσι, το ανδρικό βόλεϊ, ξεκίνησε με στόχο να επιστρέψει στην κορυφή υπό τις οδηγίες του Ιταλού προπονητή, Ρομπέρτο Πιάτσα και με αλλαγμένη σχεδόν όλη την ομάδα.

Για να συντηρηθούν όλα αυτά τα τμήματα και να παραμείνουν σε ανταγωνιστικό επίπεδο, χρειάζονται χρήματα. Και τα χρήματα, ήρθαν από το ποδόσφαιρο. Και με το παραπάνω.

Σημειώστε ότι το ένα εκατομμύριο ευρώ είναι η βάση για να ξεκινήσει ο Ολυμπιακός τη χρονιά, αφού κατά τη διάρκεια αυτής θα μπαίνουν κι άλλα χρήματα μέσω των μεμονωμένων εισιτηρίων. Για καθένα από αυτά, δέκα ευρώ θα εισρέουν στα ταμεία του Ερασιτέχνη, μέσω της κάρτας φιλάθλου.

Αυτή η πολιτική καθιστά τον Ολυμπιακό πρώτη δύναμη στην Ελλάδα, σε όλα τα σπορ. Γι' αυτό τα "18.562" κάνουν όλους στον Ολυμπιακό να πανηγυρίζουν...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ