OPINIONS

Fortounis & Karelis...

Fortounis & Karelis...
INTIME SPORTS

Ο Θοδωρής Ρούσσος γράφει με λατινικά τα ονόματα των Ελλήνων που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα των... ξένων. Καταγράφει τους 101 ξένους που αγωνίστηκαν με τις ομάδες της Superleague το περασμένο διήμερο, αλλά κοιτάζει τον πίνακα των σκόρερ και βλέπει πρώτους τους: Φορτούνη, Γιάννου, Καρέλη, Βέλλιο, Μάντζιο, Αθανασιάδη, Μπακασέτα και Αραβίδη.

Δεκαοχτώ ξένοι έπαιξαν την Κυριακή στο "Γ. Καραϊσκάκης", στο παιχνίδι Ολυμπιακός - Παναιτωλικός. Οι 12 (από τους 13) με τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Δεκαεφτά ξένοι αγωνίστηκαν στο "Απ. Νικολαϊδης", στο ματς Παναθηναϊκός - Αστέρας. Οι 9 ήταν "ενδεκαδάτοι" με το τριφύλλι.

Και τι έγινε... Τόσο τον Ολυμπιακό, όσο και τον Παναθηναϊκό εξακολουθούν να τους οδηγούν δύο 23χρονα ελληνόπουλα. Ο Κώστας Φορτούνης και ο Νίκος Καρέλης.

Ο πρώτος -ο οποίος ήταν ο μοναδικός Έλληνας με τα ερυθρόλευκα- δεν ήταν αρνητικός στην “άδεια” -από ψυχολογία και αγωνιστικότητα- εμφάνιση της ομάδας του απέναντι στον Παναιτωλικό. Παρότι αγωνίστηκε για πρώτη φορά μαζί με τον Τσόρι Ντομίνγκες, δεν έχασε τα πατήματά του μέσα στο γήπεδο, όπως αρκετοί συμπαίκτες του, που είτε ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν, είτε μπορούσαν αλλά δεν ήθελαν... Παραμένει πρώτος σκόρερ τους πρωταθλήματος με 10 γκολ και σημείο αναφοράς, όχι μόνο για τον Ολυμπιακό, αλλά και για την Superleague.

O δεύτερος, εξακολουθεί να είναι... on fire. Ανήμερα του Αγίου Νικολάου “κέρασε” τη νίκη στον Παναθηναϊκό, με το μοναδικό γκολ που πέτυχε στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Βέροια. Και συνέχισε την Κυριακή (13/12), οδηγώντας το τριφύλλι σε νέα νίκη, αυτή τη φορά σε βάρος του Αστέρα. Με 8 γκολ είναι πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού, φροντίζοντας να καλύπτει το επιθετικό κενό του Μάρκους Μπεργκ.

Αυτοί οι δύο αποτελούν παράδειγμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και “κληρονομιά” για την Εθνική, που εδώ και μήνες ψάχνει παίκτες με το κιάλι για να επανδρώσει την ομάδα.

Κι όχι μόνο αυτοί.

  • Και ο Απόστολος Γιάννου (9 γκολ). Που όταν έφυγε ο Μπαράλες μόνο την καταστροφή δεν έφεραν στον Αστέρα.
  • Και ο Απόστολος Βέλλιος (6 γκολ) του Ηρακλή.
  • Και ο “τελειωμένος” Βαγγέλης Μάντζιος (6 γκολ), που υποδέχεται την Κυριακή (14/12) τον Κλάους Αθανασιάδη (5 γκολ).
  • Και ο Μπακασέτας του Πανιωνίου (5 γκολ).
  • Και ο Αραβίδης της ΑΕΚ (5 γκολ).

Αυτοί είναι οι πρώτοι σκόρερ στο ελληνικό πρωτάθλημα, παρότι κάθε αγωνιστική αγωνίζονται με τις ομάδες τους περισσότεροι από 100 ξένοι...

Η παρουσία παικτών τύπου Καμπιάσο, Εσιέν ανεβάζουν το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά πρέπει να μπει ένα τέλος στις καραβιές των ξένων. Αντί οι ομάδες να συνεχίσουν να ρισκάρουν ψάχνοντας τους ανερχόμενους Καμπιάσο και Εσιέν, ας βρουν τους επόμενους Φορτούνηδες και Καρέληδες.

Κι αν δεν ξέρουν τον τρόπο, ας ρωτήσουν τον Πανιώνιο, ο οποίος με μόλις 3 ξένους (Μπουμάλ, Ανσαριφάρντ, Βιγιάλμπα), όχι μόνο δεν πέφτει (όπως πίστευαν πολλοί στην αρχή της σεζόν), αλλά βρίσκεται σε τροχιά Ευρώπης.

Για την ιστορία:

Στο παιχνίδι Ηρακλής – Πανθρακικός αγωνίστηκαν 12 ξένοι και 16 Έλληνες

Στο παιχνίδι Πλατανιάς – ΠΑΣ Γιάννινα αγωνίστηκαν 12 ξένοι και 16 Έλληνες

Στο παιχνίδι Πανιώνιος - ΑΕΚ αγωνίστηκαν 11 ξένοι και 16 Έλληνες

Στο παιχνίδι Ολυμπιακός - Παναιτωλικός αγωνίστηκαν 18 ξένοι και 9 Έλληνες

Στο παιχνίδι Ξάνθη - Βέροια αγωνίστηκαν 13 ξένοι και 15 Έλληνες

Στο παιχνίδι Ατρόμητος - Καλλονή αγωνίστηκαν 18 ξένοι και 10 Έλληνες

Στο παιχνίδι Παναθηναϊκός - Αστέρας αγωνίστηκαν 17 ξένοι και 11 Έλληνες

* Εκκρεμεί το ματς Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ