OPINIONS

Δέκα λόγοι που θα μείνει ο Φουστέρ στον Ολυμπιακό

Δέκα λόγοι που θα μείνει ο Φουστέρ στον Ολυμπιακό
INTIME SPORTS

Ο Θοδωρής Ρούσσος γράφει για το σίριαλ, που δεν είναι σίριαλ και για το τελευταίο επεισόδιο που θα υπογράψει ο Βαγγέλης Μαρινάκης, κρατώντας τον Νταβίδ Φουστέρ στον Ολυμπιακό.

Ένα επιπλέον κίνητρο αποκτά για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας με την Ξάνθη το ερχόμενο Σάββατο στο ΟΑΚΑ. Ούτως ή άλλως, το συγκεκριμένο παιχνίδι είχε κίνητρα για κάποιον, ώστε να "κατηφορίσει" στο "Σπύρος Λούης". Πολλά και διάφορα. Διάφορα και πολλά.

Από μόνο του το γεγονός ότι κρίνεται ένας τίτλος αποτελεί πόλο έλξης για οποιονδήποτε φίλαθλο του ποδοσφαίρου και όχι απαραίτητα για κάποιον της Ξάνθης ή του Ολυμπιακού.

Φυσικά και είναι μεγαλύτερο για την Ξάνθη, η οποία διεκδικεί τον πρώτο της τίτλο από το 1989, που προβιβάστηκε στην πρώτη κατηγορία. Μιλάμε για την ίδια ομάδα, που πριν από δύο χρόνια έδινε μπαράζ Ευρώπης με τον Παναθηναϊκό και πέρυσι μπαράζ παραμονής με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Το ότι κατάφερε να φτάσει στο τελικό ραντεβού του Κυπέλλου, δεν είναι κάτι που προκαλεί εντύπωση μόνο στους ίδιους της τους φιλάθλους, αλλά και σε αυτούς του Ολυμπιακού, που θα έχουν έχουν ένα επιπλέον ερωτηματικό το Σάββατο: Πέρα από το “τι Ολυμπιακό” θα δουν, “τι Ξάνθη” θα αντιμετωπίσει η ομάδα τους.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ


Αυτά τα ερωτήματα θα απαντηθούν σε λίγες ώρες. Τραβάμε μια κόκκινη γραμμή και πάμε στο θέμα της ημέρας που δεν είναι άλλο από την επαφή που είχε ο Νταβίντ Φουστέρ με το Δημήτρη Μελισσανίδη.

Πληροφορίες ήθελαν το παιχνίδι να μετατρέπεται και σε "συλλαλητήριο" παραμονής του Ισπανού, μετά την εικόνα του δακρυσμένου Φουστέρ στη φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Φουστέρ είναι από τους παλαιότερους ποδοσφαιριστές της ομάδας και ο περισσότερο "δεμένος" με την ερυθρόλευκη εξέδρα.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού πάντα έψαχνε ποδοσφαιρικά πρότυπα σε φαντεζί εκδόσεις, αλλά πάντα αναγνώριζε και την ψυχή. Και επειδή οι αγάπες τύπου Τζιοβάνι δεν υπάρχουν πια (αν εξαιρέσουμε τη μεγάλη συμπάθεια στον μπαλαδόρο Ντομίνγκες), στο πρόσωπο του Νταβίντ Φουστέρ βλέπουν την ιδιοσυγκρασία και το πάθος το δικό τους.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο από αυτή την πλευρά. Ο κόσμος του Ολυμπιακού (μερίδα του οποίου πριν τον αγαπήσει τον αποκαλούσε “μεταγραφή – μίζα του Βαλβέρδε”) δεν διαπραγματεύεται την παραμονή ή, αν προτιμάτε, την αποχώρησή του.

Το ίδιο ισχύει -πλέον- και για τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, ο οποίος έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον ποδοσφαιριστή, το πιθανότερο είναι να ικανοποιήσει οικονομικά τον Φουστέρ και να τον κρατήσει στο λιμάνι.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Γίνεται αντιληπτό ότι μετά τη φημολογούμενη “εμπλοκή” του Δημήτρη Μελισσανίδη, το να μείνει ο Φουστέρ στον Ολυμπιακό, γίνεται αυτοσκοπός. Γιατί πέρα από την ποιότητα που θα χάσει ο Ολυμπιακός, θα χάσει και επικοινωνιακά. Και ο Ολυμπιακός και ο Μαρινάκης. Και αυτό είναι κάτι που δεν αντέχει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού.

Μην περιμένετε άλλους εννιά λόγους για τους οποίους θα μείνει ο Φουστέρ στον Ολυμπιακό. Αυτός αρκεί...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ