OPINIONS

Θέλουμε προπονητή για να νικήσουμε τον ξυλουργό και τον ηλεκτρολόγο;

Θέλουμε προπονητή για να νικήσουμε τον ξυλουργό και τον ηλεκτρολόγο;
INTIME SPORTS

Μπορείς να κατηγορήσεις για χίλια δύο πράγματα τον Ρανιέρι. Όχι όμως για την εντός έδρας ήττα από τα Νησιά Φερόε, υποστηρίζει ο Θοδωρής Κουνάδης.

Να βάλω στο τέρμα τον Συριώδη. Στην άμυνα τον Παπαμακάριο, τον Σταματόπουλο, τον Τσιμπίδα, τον Ευταξία. Στο κέντρο τον Ρούσσο, τον Χαρτζουλάκη, τον Περπερίδη, τον Σέμπρο. Και μπροστά εμένα και τον Σταύρου που χάνει τα άχαστα. Ναι, νομίζω ότι αυτή η ομάδα του SPORT 24 έχει ελπίδες για να νικήσει τα Νησιά Φερόε.

Τι πάει να πει δεν είμαστε ποδοσφαιριστές αλλά δημοσιογράφοι; Γιατί, οι αντίπαλοί μας τι είναι; Ξυλουργοί, ηλεκτρολόγοι, δάσκαλοι, δικηγόροι, υπάλληλοι γραφείου, οδοποιοί και όχι μόνο. Δουλεύουν καθημερινά για τα προς το ζην και μαζεύονται να κάνουν προπονήσεις, να παίξουν μπάλα για την κ@υλα τους. Όπως κάνουμε εμείς όποτε βρίσκουμε την ευκαιρία και τρέχουμε στα 5Χ5 της Αθήνας.

Παρένθεση. Αυτές τις γραμμές τις γράφω μετά το 0-1 στο 61'. Μετά το δ-ί-κ-α-ι-ο 0-1 των Νησιών Φερόε, που είχαν δύο δοκάρια και δύο μεγάλες ευκαιρίες μέχρι το γκολ. Αλήθεια, πώς μπορεί να γυρίσει αυτό το παιχνίδι; Και να κουραστούν οι συμπαθείς ερασιτέχνες, ποιος δικός μας θα δημιουργήσει φάσεις για να σημειώσουμε δύο (2) γκολ; Με τι πάθος, με τι διάθεση, με τι τσαγανό; Με τι; Κλείνει η παρένθεση.

Η ομάδα του SPORT 24 ίσως νικούσε τα Φερόε. Και η δική σου η ομάδα που θα έφτιαχνες με τους φίλους σου. Όποια ομάδα θέλεις, μπορεί να πάρει τη νίκη απέναντι τους. Χωρίς φυσικά να έχει προπονητή στις τάξεις της. Εδώ έρχεται η ερώτηση τους ενός εκατομμυρίου προς όλους τους διεθνείς: Θέλετε προπονητή για να νικήσετε τον ξυλουργό και τον ηλεκτρολόγο;

Να το θέσω και αλλιώς: Θέλετε προπονητή για να μη χάσετε από την ομάδα που εκτός έδρας είχε κερδίσει ως τώρα μόνο το Σαν Μαρίνο, τη Μάλτα και το Λουξεμβούργο;

Να δεχθώ ότι μπορεί να υπάρχει μία άσχημη μέρα. Μία άτυχη στιγμή. Κάτι τέλος πάντων εκτός προγράμματος. Όμως αυτή η εικόνα αποσύνθεσης της Εθνικής, ξεκίνησε από την πρεμιέρα με τη Ρουμανία και έφτασε μέχρι τον πάτο του βαρελιού χθες το βράδυ. Η' μήπως αυτό το βαρέλι δεν έχει πάτο;

Φυσικά και έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης ο Ιταλός τεχνικός για την μετατροπή μιας ομάδας που άγγιξε τα προημιτελικά του Μουντιάλ, σε ΜΠΑΧΑΛΟ. Το ίδιο και όσοι διοικούν την ΕΠΟ. Αλλά για τη μεγαλύτερη ντροπή της εθνικής στη σύγχρονη ιστορία της, αποκλειστικά υπεύθυνοι είναι οι διεθνείς που αγωνίστηκαν χθες. "Δεν πάτε για ψάρεμα;", έγραψε στο πρωτοσέλιδο το SPORT 24. Πες μου αν είναι άδικος ο τίτλος γι' αυτό που είδες στο Καραϊσκάκης...

Δεν έχει νόημα να γράψω κάτι άλλο. Τι να προσθέσεις; Μόνο αν σκεφτείς ότι σήμερα οι επαγγελματίες παίκτες της Εθνικής θα συνεχίσουν τις προπονήσεις με τη γαλανόλευκη αρχικά και με τις ομάδες του στη συνέχεια, ενώ οι φιλοξενούμενοι θα επιστρέψουν στα ξυλουργεία τους, αρκεί για να τρελαθείς.

ΥΓ: Το συγκεκριμένο κείμενο δεν μειώνει σε καμία περίπτωση τα παλικάρια από τα Φερόε. Μόνο χειροκρότημα για ό,τι έκαναν μέσα στο γήπεδο και την αγάπη τους για το ποδόσφαιρο, η οποία για τα περισσότερα παραμένει σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ