OPINIONS

Ομάδα μοντέλο, την κάνατε... Όχι σε αυτό το γήπεδο!

Ομάδα μοντέλο, την κάνατε... Όχι σε αυτό το γήπεδο!

Ο Θοδωρής Κουνάδης δεν μπορεί να προσπεράσει τις εικόνες από το γήπεδο της Ντόρτμουντ η οποία παλεύει στον πάτο της Bundesliga. Και σκέφτεται τι θα έβλεπε/άκουγε αντίστοιχα σε κάποιο ελληνικό.

Σκέψου μία μεγάλη ελληνική ομάδα να έχει πάρει δύο σερί πρωταθλήματα και να φτάνει μέχρι και τον τελικό του Champions League. Η' για να μη μιλάμε για σενάριο επιστημονικής φαντασίας, μαζί με τους τίτλους να έχει μια πορεία μέχρι τους 8 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Και 18 μήνες αργότερα να βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με μόλις 2 νίκες σε 11 παιχνίδια. Τι εικόνα λες να είχε το γήπεδό της την 12η αγωνιστική;

Δε χρειάζεται πολλή σκέψη. Σίγουρα θα βλέπαμε πολύ λίγο κόσμο. Σχεδόν άδειες εξέδρες. Με φιλάθλους που δεν θα βρίσκονται εκεί για να στηρίξουν την ομάδα ώστε να σηκώσει κεφάλι και να φύγει από την τελευταία θέση. Είναι δυνατόν; 20 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο και να παλεύουμε για τη σωτηρία; Τι να στηρίξουμε; Τα σαπάκια, τους άχρηστους, τους πουλημένους, τους, τους, τους...;

Βασικά, ένα είναι το σύνθημα που κυριαρχεί: "Ομάδα μοντέλο, την κάνετε μπουρδέλο". Γιατί, εννοείται, ότι πέρα από τους ποδοσφαιριστές, στο στόχαστρο είναι και η διοίκηση της ομάδας. Ο κακός πρόεδρος που τα τσέπωσε από τις συμμετοχές στο Champions League και δεν ενίσχυσε την ομάδα το καλοκαίρι. Όσο για τον προπονητή, δεν ακούει τίποτα από την εξέδρα. Γιατί πολύ απλά δεν κάθεται πλέον στον πάγκο.

Πες μου ένα μεγάλο σύλλογο στην Ελλάδα που δεν θα απολύσει τον τεχνικό εάν βρίσκεται τελευταίος μετά από 11 αγωνιστικές και στο -20 από την κορυφή.

Σ-υ-γ-κ-λ-ο-ν-ι-σ-τ-ι-κ-ή υποστήριξη

Και πάμε στην πραγματικότητα της Ντόρτμουντ. Στις φωτογραφίες που εμφανίστηκαν στον τοίχο μου στο facebook πριν την αναμέτρηση με την Γκλάντμπαχ όπου μπήκε στο γήπεδο ως τελευταία με 2 νίκες μετά από 11 ματς και στο -20 από τη Μπάγερν. Μόλις 18 μήνες μετά τη συμμετοχή της στον τελικό του Champions League και τα 2 σερί της πρωταθλήματα...

Είναι απλά συγκλονιστικές!

Ομάδα μοντέλο, την κάνατε... Όχι σε αυτό το γήπεδο!
BORUSSIA DORTMUND GMBH & CO. KGAA
Ομάδα μοντέλο, την κάνατε... Όχι σε αυτό το γήπεδο!
Ομάδα μοντέλο, την κάνατε... Όχι σε αυτό το γήπεδο!
Ομάδα μοντέλο, την κάνατε... Όχι σε αυτό το γήπεδο!
BORUSSIA DORTMUND GMBH & CO. KGAA

Είναι η απόλυτη αγάπη για την ομάδα. Κυριολεκτικά στις (χαρές και τις) λύπες μαζί. Και δεν μιλάμε για ένα κατάμεστο γήπεδο 20.000 θέσεων. Η καταμέτρηση σταμάτησε στις 80.667 ψυχές οι οποίες γέμισαν τις εξέδρες για να υποστηρίξουν την ομάδα τους και μόνο. Και μόνο!

Σύμφωνοι, δεν ανακάλυψα τώρα την Αμερική. Οι οπαδοί της Ντόρτμουντ φημίζονται για την καυτή ατμόσφαιρα που δημιουργούν και την πίστη/αγάπη/στήριξη προς την ομάδα τους. Δεν μπορείς όμως να προσπεράσεις αυτές τις εικόνες...

Το βίντεο είναι μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης. Επιτέλους νίκη μετά από σχεδόν 2 μήνες η οποία ήρθε με ένα απίθανο αυτογκόλ- κρέμασμα του τερματοφύλακα της Γκλάντμπαχ σχεδόν από τη σέντρα (φαντάσου τα υπονοούμενα σε ελληνικό ματς με παρόμοιο τέρμα). Αποθέωση για το τρίποντο και πάμε παρακάτω.

Αν κάποιος λοιπόν σου υπερηφανεύεται ότι αγαπάει την ομάδα του και της είναι απόλυτα πιστός κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, ρώτησέ τον τι βαθμό βάζει στον εαυτό του με άριστα το 10. Όπου 10 βάλε "οπαδός Ντόρτμουντ".

ΥΓ: Η αντίδραση του Κλοπ. Μία εικόνα, οι 453 παραπάνω λέξεις-υπόκλιση...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ