OPINIONS

Ο Μπενίτες στη θέση του

Ο Μπενίτες στη θέση του
INTIME SPORTS

Ο Θοδωρής Κουνάδης εξηγεί, μέσω της ακτινογραφίας του Μπενίτες, την εξαιρετική απόδοση του 22χρονου ο οποίος, παρεμπιπτόντως, αγωνίζεται σε μία λίγκα όπου ο πρωταθλητής "απαγορεύεται" να ρίξει 5άρα σε ομάδα που παραπαίει αγωνιστικά.

Πρωινό Σαββάτου, μέσα στην καρδιά του Αυγούστου. Μετράω λίγες ώρες μέχρι το... κουδούνι να χτυπήσει και να σημάνει καλοκαιρινές διακοπές, ωστόσο μέχρι να φύγω από τα γραφεία του sport24.gr πρέπει να λύσω ένα τελευταίο γρίφο που ακούει στο όνομα Jorge Daniel Benítez Guillén. Το ρεπορτάζ τον θέλει να μπαίνει στο αεροπλάνο για να ενισχύσει την επιθετική γραμμή του Ολυμπιακού και ο κόσμος ψάχνει να μάθει ποιος είναι αυτός ο Χόρχε Μπενίτες. Το ίδιο και εγώ, καθώς δεν ξημεροβριαδάζομαι παρακολουθώντας την Primera División της Παραγουάης.

Αναζήτηση λοιπόν στο ίντερνετ για την εύρεση στοιχείων για τον 22χρονο επιθετικό που ετοιμάζεται να ντυθεί στα ερυθρόλευκα. Και... μπίνγκο! Ο Χόρχε Μπενίτες στις αρχές Αυγούστου ταξίδεψε στη Γερμανία για να κλείσει την μεταγραφή του σε ομάδα της Bundesliga και ο Ραλφ Χάναν, δημοσιογράφος που ζει και εργάζεται στην Παραγουάη και έχει ανοίξει ένα blog που αφορά αποκλειστικά το ποδόσφαιρο της συγκεκριμένης χώρας, παρουσίαζε την ακτινογραφία του. Καλύτερη πάσα δεν γινόταν να μου δοθεί, έτσι ανέβηκε στο site η παρουσίαση του "κούνελου" μέσα από τα μάτια του ειδικού. Πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα, εξωγηπεδική ζωή, προοπτικές. Όλα εδώ.

"Παίζει καλύτερα ως δίδυμο στην επίθεση"

Διαβάζοντας και 'γω την άποψη του δημοσιογράφου που είχε μία ολοκληρωμένη εικόνα για τον παίκτη, στάθηκα σε μία πρόταση. Την συγκεκριμένη: "Παίζει καλύτερα ως δίδυμο στην επίθεση παρά μόνος του και θέλει να βλέπει την μπάλα μπροστά του και όχι να την παίρνει από πίσω". Ανεβαίνοντας λίγο πιο πάνω στην ακτινογραφία, σημειώνεται ότι "ο Μπενίτες έκανε ένα εκπληκτικό δίδυμο με τον επίσης νεαρό Φερνάντο Φερνάντες. Οι δυο τους σημείωσαν 31 από τα 56 γκολ της ομάδας". Ήταν ολοφάνερο ότι ο Παραγουανός λειτουργεί καλύτερα πχ σ' ένα σύστημα 4-4-2 παρά στο 4-2-3-1 με το οποίο αγωνίζεται συνήθως ο Μίτσελ. Ένας παίκτης που αποδίδει στο μάξιμουμ με παίκτη δίπλα του παρά ως μοναδική κολόνα στην κορυφή της επίθεσης. Και στο πρώτο παιχνίδι που αγωνίστηκε για 90 λεπτά μαζί στην επίθεση με τον Κώστα Μήτρογλου, έκανε... παππάδες.

Μέχρι τώρα ο Παραγουανός είχε... συναντηθεί με τον Μήτρογλου σε κάποια σκόρπια λεπτά στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ και στα παιχνίδια με τον Ατρόμητο και τον Λεβαδειακό όπου ο Ολυμπιακός κυνηγούσε το γκολ. Στο τελευταίο μάλιστα παιχνίδι, η είσοδός του βοήθησε και τον πιστολέρο να αυξήσει την επιθετική του δραστηριότητα, πετυχαίνοντας και το γκολ της νίκης στις καθυστερήσεις. Όσον αφορά τα ενενηντάλεπτά του, είχε αγωνιστεί δύο φορές. Στην Κέρκυρα... ολομόναχος, όπου έδειξε διάθεση αλλά ήταν άστοχος στην τελική προσπάθεια, και στο Καραϊσκάκης με τον ΠΑΣ, μαζί με τον Διαμαντάκο στα τελευταία λεπτά. Τα όσα όμως έδειξε στο χορτάρι απέναντι στην Καλλονή, πιστοποιούν τα λόγια του ειδικού, σχετικά με τα χαρακτηριστικά του 22χρονου επιθετικού.

"Απαγορεύεται" να βάλει πέντε γκολ

Τα παραπάνω είχαν να κάνουν με το αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης με την Καλλονή. Στην Ελλάδα όμως, αρέσει πολύ η παρασκηνιακή περιρρέουσα ατμόσφαιρα που θέλει τα πάντα να είναι στημένα και από πριν ξεπουλημένα. Έτσι τα σχόλια έπεφταν "βροχή" από χθες στα social media, και αποτυπώθηκαν σήμερα στον οπαδικό Τύπο, για παραρτήματα και φιλικά. Και αυτή τη φορά, είχαν το "τρανό" επιχείρημα ότι ο Ολυμπιακός σημείωσε πέντε τέρματα σε μία έδρα στην οποία κανείς αντίπαλος της Καλλονής δεν είχε βρει ως τώρα το δρόμο για τα δίχτυα. Είναι οι ίδιοι που έκραζαν πουλημένο τον Καραμάνο όταν έχανε τις ευκαιρίες, οι ίδιοι που κάθε φορά που δέχονται πρώτοι γκολ οι ερυθρόλευκοι γράφουν για ανατροπή και "δικαιώνονται" με τον Λεβαδειακό αλλά ξεχνάνε να... σχολιάσουν στο τέλος με τον ΠΑΣ.

Τέλος πάντων, ας απαντήσω σε όσους έχουν την αγωνιστική απορία για την πεντάρα και όχι την... προκατάληψη. Η Καλλονή ξεκίνησε εξαιρετικά το πρωτάθλημα αλλά μετά την τελευταία μεγάλη διακοπή βρίσκεται σε αγωνιστική πτώση. Σε ελεύθερη πτώση. Μετράει πλέον 6 ματς χωρίς νίκη, έχοντας να δει τρίποντη χαρά από τις 19 Οκτωβρίου! Σε αυτό το διάστημα έφτασε σε σημείο να ηττηθεί από την- δεν έχω στον ήλιο μοίρα- Νίκη Βόλου με 2-0. Ενώ έχει δώσει και τρία ματς στην έδρα της: Με Λεβαδειακό (3/11), Πλατανιά (29/11) και Παναιτωλικό (13/12): Όλα 0-0!

Στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, είχε 3/3 στην έδρα της: Το 2-0 με Εργοτέλη (30/8), το 1-0 με Παναθηναϊκό (14/9) και το 2-0 με Πανθρακικό (29/9). Με την τεράστια υποσημείωση ότι η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου ταξίδεψε στη Μυτιλήνη χωρίς το απόλυτο επιθετικό της όπλο: Τον Μάρκους Μπεργκ. Που ήταν λοιπόν το παράξενο για μία ομάδα που παίζει κλειστό ποδόσφαιρο (μην ξεχνάτε: μόλις 11 γκολ στο ενεργητικό της σε 15 παιχνίδια), να μην δεχθεί γκολ από τους παραπάνω αντιπάλους; Και γιατί "απαγορεύεται" η δεύτερη καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα (μέχρι πριν τον χθεσινό αγώνα), να ξεσπάσει σ' ένα ματς την ώρα που ο αντίπαλος καταρρέει;

Πραγματικά είναι κουραστικό, ενώ υπάρχει τέτοια εναλλαγή συναισθημάτων φέτος στις πρώτες θέσεις, να διαβάζεις ότι έχουμε ωραίο πρωτάθλημα, όταν ο Ολυμπιακός είναι δεύτερος, το οποίο γίνεται... "στημένο", όταν περνάει πρώτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ