OPINIONS

Μη μου χαλάς τη βόλτα ρε Σπάθα

Μη μου χαλάς τη βόλτα ρε Σπάθα
INTIME SPORTS

Ο Θοδωρής Κουνάδης γράφει τις σκέψεις του επιστρέφοντας μόνος από Τρίπολη. Χωρίς να έχει δει ριπλέι, αρθρογραφίες, σχόλια στα σόσιαλ. Δεν χρειαζόταν άλλωστε.

Ήδη έχουν γραφτεί πολλά. Ήδη έχουν σχολιαστεί από εσάς ακόμα περισσότερα. Δε ξέρω τι παραπάνω μπορεί να προσθέσει αυτό το κείμενο. Σίγουρα θα δώσει μία ακόμα αφορμή σε όσους θέλουν ξεσπάσουν να το κάνουν. Κάντε το. Δεν θα ασχοληθώ με τα σχόλια γιατί αυτό το κείμενο αφορά τη βόλτα μου. Τη διασκέδασή μου. Την απόδρασή μου. Ό,τι μπορεί να σε κάνει να ξεφύγεις λίγο από τη ρουτίνα. Ό,τι μπορούσε βασικά, γιατί υπολόγιζα χωρίς τον Σπάθα.

Σάββατο πρωί στο γραφείο. Ο Νίκος Συριώδης προσπαθεί να με πείσει μετά τη δουλειά να κατέβουμε Τρίπολη. Αρχικά μου μοιάζει λίγο βάσανο. Ξέρω ότι όταν σχολάσω η κούραση θα με οδηγήσει μετά το φαγητό στον ύπνο. Από την άλλη το σενάριο δεν ακούγεται άσχημο. Ταξίδι στα πάτρια εδάφη για πρώτη φορά φέτος. Ευκαιρία να δω φίλους. Να δω από το γήπεδο τον Αστέρα, άλλο η τηλεόραση άλλο η εξέδρα. Και με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Με καλούς φίλους και συναδέλφους να έχουν ήδη κατέβει στην Τρίπολη για τον αγώνα. Το πακέτο γίνεται ελκυστικό. Φύγαμε Νικόλα.

Με πολλή κουβεντούλα και ακόμα περισσότερη όρεξη για να δούμε μπαλίτσα, κατάπιαμε πολύ γρήγορα τα 160 χιλιόμετρα. Φτάσαμε λίγο πριν τον αγώνα. Μετά το παιχνίδι, ο Νίκος παρέμεινε σ’ ένα φίλο στην Τρίπολη και ‘γω επέστρεψα μόνος. Τα παρακάτω τα σκεφτόμουν γυρίζοντας στην Αθήνα. Χωρίς να έχω δει ριπλέι, σχόλια, αρθρογραφίες. Χωρίς κλίμα από σόσιαλ. Και έτσι τα γράφω.

Σκέψεις γυρίζοντας από Τρίπολη

Γιατί ρε Σπάθα; Γιατί ρε πλαϊνοί που δεν ξέρω τα ονόματά σας και ούτε θέλω να τα μάθω μου συνουσιάζετε τη βόλτα μου; Είστε ανίκανοι; Φοβισμένα ανθρωπάκια; Άσχετοι; Ό,τι και να είστε, δεν έχετε δικαίωμα να μου χαλάτε τη διασκέδαση. Κατέβηκα να δω ένα σπουδαίο αγώνα και αντί αυτού παρακολούθησα ένα ριάλιτι τριών ανθρώπων με τίτλο «Πώς μπορώ να σταματήσω τον Αστέρα». Αυτή ακριβώς την αίσθηση εισέπραξα από τους διαιτητές χωρίς να χρειάζεται κανένα ριπλέι για να επιβεβαιωθώ.

Ο Ολυμπιακός πρέπει να ζητήσει να μην ξανασφυρίξουν ποτέ αυτοί οι τύποι στο πρωτάθλημα. Μόνο κακό κάνουν στο σύλλογο. Του στερούν το δικαίωμα να χάσει βαθμούς. Οξύμωρο; Καθόλου. Οι απώλειες είναι αυτές που κάνουν μία μεγάλη ομάδα, ακόμα μεγαλύτερη. Κάτσε, μισό λεπτό να πληρώσω τα διόδια. 2,50 ευρώ. Ήμαρτον. Πήγαινε-έλα, σταματάς 8 φορές σε διόδια. Σχεδόν 20 ευρώ. Βάλε τη βενζίνη. Πόσες φορές αντέχεις να κατέβεις Τρίπολη; Αυτή τη βόλτα όμως την έκανα. Άλλη τρόικα μου τη χάλασε. Με σφυρίχτρα και σημαιάκια.

Που είχα μείνει; Στον Ολυμπιακό. Νικάς την Ατλέτικο Μαδρίτης, τη Γιουβέντους. Και αφήνεις τον Σπάθα να δίνει δικαίωμα στον καθένα να σε σχολιάζουν, να σε δείχνουν με το δάκτυλο; Αφήνεις δημοσιογράφους να προσπαθούν να το παίξουν έξυπνοι στον Μίτσελ; Αλλά δεν μασάει ο Ισπανός. Συνέντευξη Τύπου. Πρώτη ερώτηση για το πώς θα αισθανόταν ως προπονητής του Αστέρα. Ο Μίτσελ καταλαβαίνει που το πάει ο δημοσιογράφος αλλά απαντά ‘’περήφανος για τους παίκτες μου’’. Η συνέντευξη συνεχίζεται και μόλις ολοκληρώνεται, έρχεται η ώρα της πληρωμής.

Ο Ισπανός επανέρχεται στην πρώτη ερώτηση και ζητά διευκρίνιση από το δημοσιογράφο. Όχι δεν είναι ανάγκη λέει αυτός, επιμένει ο Μίτσελ. Η ερώτηση γίνεται και πάλι με υπονοούμενα. Ο Μίτσελ θέλει ξεκάθαρη ερώτηση. Ο δημοσιογράφος ζορίζεται, ο Ισπανός επιμένει: ‘’Ρωτήστε με ξεκάθαρα’’. Ακούγεται επιτέλους η λέξη διαιτησία και ο Μίτσελ γελά: ‘’Ποτέ δεν μιλάω στην καριέρα μου για διαιτησία. Εσείς πρέπει να το ξέρετε γιατί πέρσι που χάσαμε εδώ με γκολ οφσάιντ δεν είπα τίποτα. Και εσείς καθόσασταν εκεί απέναντι, σας θυμάμαι, αλλά δεν με ρωτήσατε για τη διαιτησία’’. Αμήχανα χαμόγελα από το δημοσιογράφο, το γλέντι τελείωσε.

Keep walking Στάικε

Νέα διόδια, μα μόλις πλήρωσα. Άλλα 2,50 ευρώ. Νέα αποθέωση Μίτσελ για Βεργέτη. Και τον λέει με το όνομά του, όχι σαν προπονητή του Αστέρα. Λίγο μετά ο Στάικος αποκαλύπτει ότι στις σπουδαίες επιτυχίες της ομάδας, ο Μίτσελ του στέλνει μηνύματα. Το καταλαβαίνετε; Μιλάμε για κόσμημα ο Ισπανός. Βλέπει έναν νέο άνθρωπο να ανοίγει τα φτερά του και τον επιβραβεύει. Τον ενθαρρύνει. Χωρίς να έχει καμία υποχρέωση. Και ‘συ Σπάθα δίνεις το δικαίωμα να πετάνε στις συνεντεύξεις Τύπου υπονοούμενα στον Μίτσελ.

Οι δηλώσεις των δύο προπονητών ήταν νομίζω ό,τι άξιζε από τον αγώνα. Βεργέτης. Πιο χαμηλών τόνων πεθαίνεις. Νιώθεις ότι ντρέπεται να σου μιλήσει. Αλλά ‘’μιλάει’’ με τη δουλειά του. Ρωτήθηκε φυσικά για τη διαιτησία. Απάντησε φυσικά ότι δεν είναι η δουλειά του αυτή, αλλά να σταματήσει τον Κασάμι όταν είδε πώς γίνεται επιθετικός για την ομάδα του. Δεν θέλω να σκεφτώ τι σόου θα έδιναν άλλοι Έλληνες προπονητές μετά από τέτοια σφυρίγματα. Και μην ακούσω για αδυναμία του Βεργέτη. Αξιοπρέπεια λέγεται. Και πάνω απ’ όλα δουλειά.

Αυτά. Αυτή τη βόλτα μου τη χάλασες Σπάθα. Αλλά Τετάρτη απόγευμα παίρνω το κορίτσι και κατεβαίνω ένα διήμερο Τρίπολη. Βόλτα και μπάλα. Από αυτή που δεν μπορείς να μου χαλάσεις: Αστέρας-Τότεναμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ