OPINIONS

Άστρο λαμπρό απέναντι στα ίδια και τα ίδια και τα ίδια...

Άστρο λαμπρό απέναντι στα ίδια και τα ίδια και τα ίδια...
INTIME SPORTS

Ο Θοδωρής Κουνάδης γράφει για τον Αστέρα που έπαιξε αυτός ως πρωτοπόρος απέναντι στον ΠΑΟΚ, η διοίκηση του οποίου στο βωμό της γκρίνιας θυσίασε το αυτονόητο: την παραδοχή ότι έχασε πεντακάθαρα στο χορτάρι.

Πόσο θα ήθελα το παιχνίδι ανάμεσα στον Αστέρα και τον ΠΑΟΚ να είχε διεξαχθεί στο πλαίσιο ενός ξένου πρωταθλήματος. Να διαβάζω τώρα για τον αγωνιστικό τρόπο με τον οποίο οι Αρκάδες έκαναν στο χορτάρι ό,τι ήθελαν τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας. Να βλέπω να σχολιάζεται το πώς ένας φέρελπις Έλληνας τεχνικός "έδεσε" κόμπο με τις επιλογές του έναν εκ των κορυφαίων προπονητών της χώρας. Να ασχολούνται όλοι με μπαλίτσα σε έναν αγώνα που κρίθηκε... 101% στην αγωνιστική ανωτερότητα της μίας ομάδας έναντι της άλλης. Και μόνο εκεί.

Όχι. Στην Ελλάδα, ακόμα και σε ένα ματς όπου το άσπρο είναι άσπρο και το μαύρο είναι μαύρο, θα βγει ανακοίνωση για τη διαιτησία που θα προσπαθήσει να αλλάξει τα χρώματα...

Γκρίνια για να... γκρινιάξουμε

Η διαιτησία λοιπόν ήταν κακή. Σε ένα παιχνίδι ωστόσο στο οποίο δεν επηρέασε στο ελάχιστο την εξέλιξή του, την εικόνα του. Στο ξεκίνημα σφυρίχτηκε λανθασμένα ένα πέναλτι υπέρ του Αστέρα, το οποίο χάθηκε. 0-0. Ακολούθησε το γκολ του Γιαννιώτα το οποίο πρέπει να το δεις 58 φορές στο ριπλέι για να βγάλεις άκρη αν υπάρχει χέρι. Το οποίο τελικά δεν υπάρχει βλέποντας, ακόμα ένα. Το 59ο.

Ακολούθησε το λανθασμένο κόψιμο του Μπαράλες με οφσάιντ λίγο πριν γράψει το 2-0 στο 27'. Το οποίο έγινε τρία λεπτά αργότερα (30'). Και το τρίτο μεγάλο λάθος, ήταν το 4-0 του Μάσα στις καθυστερήσεις που ακυρώθηκε κακώς ως οφσάιντ. Φάσεις, που αν δεν κάνω λάθος, αδικούν τους γηπεδούχους...

Τα παραπάνω λοιπόν, οδήγησαν στο ξέσπασμα του επίσημου ΠΑΟΚ με τη λήξη του αγώνα. Ευτυχώς, ο Άγγελος Αναστασιάδης και ο Στέφανος Αθανασιάδης, αντιμετώπισαν την βαριά ήττα με αξιοπρέπεια. Και χωρίς καμία δικαιολογία. Ήταν με διαφορά η χειρότερη εμφάνιση του δικεφάλου στο φετινό πρωτάθλημα. Απογοητευτική για μία ομάδα που είναι πρωτοπόρος και ήθελε να μείνει εκεί. Ακόμα πιο απογοητευτική, αν σκεφτείς ότι ο δικέφαλος δεν πολυστεναχωρήθηκε για την απώλεια του στόχου του Κυπέλλου την περασμένη Τετάρτη, γιατί είχε μπροστά του το ντέρμπι στην Τρίπολη.

Λάμπει στα ντέρμπι

Και πάμε στο αστέρι το λαμπρό. Τον Αστέρα σε αυτά τα ματς δεν το φοβάμαι. Είναι η μεγάλη του ευκαιρία να ανεβάζει και άλλο τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, να "φωνάζει" στη φίλαθλη Ελλάδα ότι δεν είναι μία μικρομεσαία ομάδα, αλλά ένας σύλλογος που χτυπά μεγαλύτερες πόρτες. Πέρσι νίκησε στην Τρίπολη και τους τρεις μεγάλους. Φέτος έμεινε όρθιος με 10 παίκτες κόντρα στον Ολυμπιακό, ενώ σπατάλησε απίστευτες ευκαιρίες απέναντι στον Παναθηναϊκό, όχι απλά για μία νίκη αλλά για θρίαμβο. Σε αυτόν έφτασε απόψε με το 3-0 κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Ο Αστέρας έχει προβλήματα με την Κέρκυρα, τον Πανιώνιο, τον ΠΑΣ Γιάννινα. Εκεί που πρέπει να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί, τίτλο που θέλει πολλά ψωμιά ακόμα για να γίνει κτήμα του, DNA του. Σε αναμετρήσεις όμως με τους παραδοσιακά μεγάλους, έχει το μαχαίρι στα δόντια. Το κατάλαβαν με το χειρότερο τρόπο γι' αυτούς, οι παίκτες του ΠΑΟΚ οι οποίοι στο πρώτο ημίχρονο τα... είδαν όλα. Και στην επανάληψη, δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν ούτε μία κλασική ευκαιρία όταν οι κιτρινομπλέ τους έδωσαν χώρο.

Θυμίζει Ολυμπιακό στις... μεταμορφώσεις

Και για όσους δεν παρακολουθούν συχνά τον Αστέρα, η μεταμόρφωση από την ήττα στην Κέρκυρα την περασμένη αγωνιστική, στο σημερινό θρίαμβο με τον ΠΑΟΚ, θυμίζει λίγο από Ολυμπιακό. Ο οποίος μπορεί να παρουσιάσει ένα μέτριο πρόσωπο το Σάββατο στην Ελλάδα, αλλά την Τρίτη να είναι μεταμορφωμένος προς το καλύτερο στο Champions League.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ