OPINIONS

Ξέσπασε, αλλά το μυαλό είναι στο κύπελλο

Ξέσπασε, αλλά το μυαλό είναι στο κύπελλο

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο Sport24.gr, για την επιστροφή του Παναθηναϊκού στις νίκες και την εξάδα του πρωταθλήματος, την υποχρέωση πρόκρισης την Τετάρτη και τις μεταγραφές του Ανουάρ και του Νάγκι.

Ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Πανιώνιο έκανε αυτό που ήθελε για να πάει με καλή ψυχολογία τόσο στο ματς με τον ΠΑΣ την Τετάρτη για το κύπελλο, όσο και στο ματς πρωταθλήματος στην Ξάνθη την Κυριακή. Δεν κέρδισε απλά τον Πανιώνιο, αλλά νίκησε άνετα για πρώτη φορά φέτος και πέτυχε τρία γκολ σε μία εποχή που δύσκολα σκόραρε. Και εκτός από τα τρία γκολ που πέτυχε η ομάδα. απέδωσε κατά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο.

Είχε ένα δοκάρι, ένα χαμένο πέναλτι και τρεις-τέσσερις ακόμα καλές ευκαιρίες, που θα μπορούσαν να διευρύνουν και άλλο το σκορ. Αν εξαιρέσεις ένα 20λεπτο μετά το 1-0, όπου οι παίκτες του Παναθηναϊκού για έναν ανεξήγητο λόγο έριξαν τον ρυθμό και άρχισαν να κάνουν εύκολα λάθη, στο υπόλοιπο διάστημα του αγώνα η ομάδα ήταν αυτή που έπρεπε. Και με τη νίκη οι «πράσινοι» μπήκαν και πάλι στην εξάδα.

ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΧΑΦ ΚΑΙ ΜΠΑΚ

Το σημαντικό στο χθεσινό παιχνίδι είναι ότι ο Παναθηναϊκός βρήκε γκολ και από χαφ και από μπακ. Ο Μακέντα πέτυχε ένα ωραίο γκολ από την ασίστ του Ζαχίντ, αλλά αυτός που απλοποίησε τα πράγματα πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ ήταν ο Χρήστος Δώνης. Ο μέσος του Παναθηναϊκού το έψαχνε αυτό το γκολ, την προηγούμενη Κυριακή πήγε η μπάλα δίπλα από το δοκάρι κόντρα στον Ολυμπιακό, χθες στην αρχή του αγώνα σημάδεψε δοκάρι και μετά το έβαλε.

Στο δεύτερο ημίχρονο σκόραρε ο… παθιασμένος χθες Ινσούα από σέντρα του Γιόχανσον. Δηλαδή συνεργασία των δύο μπακ. Αυτό που θέλει ο Δώνης, τα μπακ να ανεβαίνουν και να πατάνε περιοχή, το είδαμε χθες κυρίως από τον Ινσούα, που σκόραρε κιόλας.

Ο ΖΑΧΙΝΤ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ

Ο Γκίας Ζαχίντ είναι ο μοναδικός παίκτης από το ρόστερ, που έχει τη δυνατότητα να δίνει με τόση άνεση πάσα για γκολ. Το έκανε κόντρα στον Πανιώνιο στην φάση του γκολ του Μακέντα με ωραία κάθετη πάσα, αλλά το έκανε και στην αρχή του αγώνα, όταν έκλεψε την μπάλα από λάθος του τερματοφύλακα του Πανιωνίου, όμως ο Μακέντα που πήρε την πάσα από τον Νορβηγό έχασε ένα γκολ που δύσκολα χάνεται.

Ο Ζαχίντ επίσης με τακουνάκι έχει βγάλει την μπάλα στον Μπουζούκη, που στη συνέχεια σούταρε και κέρδισε το πέναλτι, στο οποίο δεν ευστόχησε ο Χατζηγιοβάνης. Ο Νορβηγός είναι ο μοναδικός σε αυτό το ρόστερ, που μπορεί με ευκολία να βγάζει ασίστ και δυστυχώς δεν μπορεί να μείνει μετά το καλοκαίρι με το 1,5 εκ. ευρώ ρήτρα που έχει βάλει ο ΑΠΟΕΛ.

Ο ΔΩΝΗΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Ο Χρήστος Δώνης πέτυχε ένα ωραίο γκολ και πήγε και το αφιέρωσε στον πατέρα του, που τόσα έχει ακούσει φέτος, επειδή βάζει τον Χρήστο στην ομάδα. Ολο αυτό που γίνεται είναι και παράλογο και αντιποδοσφαιρικό. Ο Χρήστος Δώνης, για όσους δεν έχουν παρωπίδες, είναι από τους πιο βελτιωμένους παίκτες της φετινής περιόδου, αλλά στην Ελλάδα του 2020 δεν … πρέπει να παίζει επειδή είναι προπονητής ο πατέρας του.

Μηδέν σεβασμός απέναντι στον Γιώργο Δώνη, που έχει φορέσει την φανέλα, την έχει τιμήσει με το παραπάνω και ήρθε να καθήσει στον πάγκο της ομάδας στα δύσκολα. Μηδέν σεβασμός και στον Χρήστο Δώνη, που προέρχεται από τα σπλάχνα της ομάδας, την πονάει όσο λίγοι και όταν παίζει δίνει το 100% σε κάθε παιχνίδι. Ο Χρήστος Δώνης δίνει τις απαντήσεις στο γήπεδο. Για το γεγονός, ότι ο Φάουστο που ήρθε το καλοκαίρι, για να μεγαλώσει τον ανταγωνισμό στα χαφ με εισήγηση Νταμπίζα δεν είναι σε θέση να βοηθήσει, δεν φταίει ο Χρήστος. Εκτος αν πούμε ότι φταίει και για αυτό ο Χρήστος και για όλα τα κακά που συμβαίνουν στον σύλλογο και να βγάλουμε λάδι τις διοικήσεις και τα εγκλήματα που έχουν κάνει και συνεχίζουν να κάνουν… Ντροπή, τίποτα άλλο.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΡΟΚΡΙΣΗ

Το ματς με τον Πανιώνιο πέρασε και δεν νομίζω ότι χρειάζεται να μείνουμε παραπάνω. Εγινε αυτό που έπρεπε να γίνει και ο Παναθηναϊκός για πρώτη φορά φέτος έφθασε σε μία άνετη νίκη. Το θέμα είναι αυτό που έγινε χθες να έχει συνέχεια. Τη Τετάρτη δεν ξέρω με ποιον τρόπο, αλλά πρέπει οι παίκτες να κάνουν τα πάντα για να περάσουν στην επόμενη φάση του κυπέλλου. Ενδεχόμενος αποκλεισμός από τον ΠΑΣ θα είναι πλήγμα για το πρεστίζ του συλλόγου.

Καλά έκανε ο Δώνης και αποφάσισε με τον Ρόκα να τους κρατήσει δύο βράδια στο ξενοδοχείο, για να προετοιμαστούν καλύτερα και για το ματς της Τετάρτης και για τη συνέχεια, που είναι συνεχόμενα τα παιχνίδια. Ας είχαν κάνει την ζωή τους πιο εύκολη σε όλη την σεζόν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, για να είναι πιο άνετοι σήμερα και όχι υπό πίεση ειδικά ενόψει Τετάρτης. Σε αυτό το ματς υπάρχει μόνο η πρόκριση και ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ. Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους όσοι παίξουν.

ΟΙ ΔΥΟ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Ο Ρόκα προχώρησε μέσα σε λίγες ημέρες στον δανεισμό του Ανουάρ και του Νάγκι. Ο πρώτος είναι ήδη στην Ελλάδα, ο δεύτερος αναμένεται. Και οι δύο παίκτες είναι ενεργοί, δηλαδή είχαν συμμετοχές με τις ομάδες τους και έρχονται από καλά πρωταθλήματα. Και οι δύο παίκτες έρχονται για να βοηθήσουν άμεσα την προσπάθεια της ομάδας και δεν υπολογίζεται να μείνουν και του χρόνου. Εκτός αν πιστέψουμε, ότι θα δώσει την ρήτρα 4 εκατ. ευρώ ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι και θα κρατήσει τον Ανουάρ, ακόμα και αν κάνει …παπάδες. Ποτέ δεν γίνεται αυτό με τη συγκεκριμένη διοίκηση και το συγκεκριμένο μπάτζετ. Αρα οι δύο παίκτες έρχονται μόνο για έξι μήνες.

Φαίνεται ότι ο Ανουάρ θα είναι άμεσα διαθέσιμος, ενώ ο Νάγκι θα θέλει κάποιον χρόνο, διότι στην Πολωνία έχουν χειμερινή διακοπή. Οσο για το θέμα του επιθετικού σαφέστατα και χρειάζεται, αλλά κοστίζει και πιο πολύ από όλους. Και ο Ρόκα δεν είναι εύκολο να βρει επιθετικό σκόρερ με 100.000 ευρώ για έξι μήνες . Αν βρει κάποια μεγάλη ευκαιρία, θα αποκτηθεί, αλλιώς πάμε για το καλοκαίρι, όπου θα παίξει δυνατά η επιστροφή του Μπέργκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ