OPINIONS

Παναθηναϊκός: Επιτέλους γκολ!

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 
(EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τη νίκη-πρόκριση του Παναθηναϊκού στο κύπελλο επί της Παναχαϊκής, την εντυπωσιακή φανέλα, τον Μπουζούκη, που θύμισε την περσινή του χρονιά και τα τρία γκολ που είναι τα μισά από όσα έχει βάλει ο Παναθηναϊκός μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα.

Από αυτά τα παιχνίδια σαν το χθεσινό με την Παναχαϊκή στην Πάτρα μόνο χαμένος μπορείς να βγεις. Για αυτό προσέχεις, για να μην πάθεις, ότι έπαθε η Λάρισα και ο ΟΦΗ, που τώρα θέλουν μεγάλες ανατροπές στις ρεβάνς, για να περάσουν στην επόμενη φάση του κυπέλλου. Ο Παναθηναϊκός έκανε ό,τι έπρεπε.

Νίκησε με 3-1 την Παναχαϊκή στην Πάτρα και στη ρεβάνς δεν θα έχει κανένα άγχος για την πρόκριση. Φυσικά, αυτό, που έγινε χθες ήταν το αυτονόητο. Μπορούμε να σταθούμε σε κάποια σημεία, όμως, που αξίζουν να προσέξουμε.

ΣΕ 90 ΛΕΠΤΑ ΤΑ ΜΙΣΑ ΓΚΟΛ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΣΕ 720 ΛΕΠΤΑ

Μπορεί το ματς να ήταν για το Κύπελλο, μπορεί η Παναχαϊκή να παίζει στην Super League 2, αλλά δεν έχει και τεράστια διαφορά από τις τελευταίες ομάδες της Super League 1. Ο Παναθηναϊκός πέτυχε τρία γκολ σε 90 λεπτά για πρώτη φορά φέτος. Και για να δει κανείς πόσο μεγάλο είναι το επιθετικό πρόβλημα, οι πράσινοι σημείωσαν τα μισά γκολ από όσα έχουν βάλει (έξι) σε 8 επίσημους αγώνες στο πρωτάθλημα, δηλαδή σε 720 λεπτά.

Και τα τρία γκολ είναι γκολ... προπόνησης. Στο πρώτο ο Μολό γύρισε την μπάλα από αριστερά, ο Δώνης έξω από την περιοχή προσποιήθηκε και άφησε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του βγάζοντας μόνο του τον Μπουζούκη. Αυτός σούταρε και σκόραρε. Το δεύτερο γκολ είναι από κόρνερ που εκτέλεσε ο Μπουζούκης σωστά στο πρώτο δοκάρι, ο Μακέντα έγινε ένα με το έδαφος, γύρισε την μπάλα με κεφαλιά προς την εστία, αλλά χρειάστηκε να μεσολαβήσει ο Μωραΐτης για να γίνει το 0-2.

Πάντως, είναι στημένη φάση, που Μπουζούκης και Μακέντα κάνουν αυτό που πρέπει. Το τρίτο γκολ ήρθε πάλι από κομπίνα σε στημένο. Ο Μολό δεν έστειλε την μπάλα στο κέντρο της περιοχής, αλλά αριστερά που βρισκόταν ο Δώνης, αυτός την γύρισε, έφθασε στον Μαυρομάτη, που ήταν μόνος από δεξιά κοντά στην εστία και την έστειλε στον Κουρμπέλη που από κοντά σκόραρε. Είναι φάσεις δουλεμένες στην προπόνηση.

Ο ΜΠΟΥΖΟΥΚΗΣ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΔΩΝΗΣ

Ο Γιάννης Μπουζούκης θύμισε τον περσινό Μπουζούκη. Σε ρόλο δεξιού μέσου, είτε στο 4-4-1-1, είτε στο 4-3-3, που τον είδαμε χθες έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι. Σημείωσε ένα πολύ ωραίο γκολ, δημιούργησε με ένα καλό χτύπημα της μπάλας το δεύτερο και είχε ουσία στο παιχνίδι του. Ο Χρήστος Δώνης που τόσα έχει ακούσει ειδικά τον τελευταίο καιρό, δημιούργησε τα δύο από τα τρία γκολ και έκανε ένα καλό παιχνίδι μαζί με τον Κουρμπέλη στα χαφ. Δεν μπορούμε να σταθούμε ατομικά σε άλλους παίκτες, παρά μόνο να πούμε, ότι ο Μολό πήρε πολλές μπάλες στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν είχε ουσία στο παιχνίδι του και ο Κολοβός κοντά στον Μακέντα στο πρώτο ημίχρονο βοήθησε στη δημιουργία, αλλά χάθηκε στο δεύτερο μέρος, όταν στο 4-3-3 πήγε αριστερά.

ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕ

Ο Παναθηναϊκός έφθασε στη νίκη, διότι έκανε ένα καλό πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκε με 2-0. Οι παίκτες νόμιζαν ότι τελείωσε το παιχνίδι και στο δεύτερο η εικόνα τους θύμισε την εικόνα, που βλέπουμε στο πρωτάθλημα, που δέχονται με ευκολία τα γκολ.

Από την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου η Παναχαϊκή έμοιαζε με "Μπαρτσελόνα" και φαινόταν, ότι το γκολ θα το δεχθεί ο Παναθηναϊκός και το δέχθηκε από τον Μωραΐτη, που έχασε και δεύτερη ευκαιρία, για να πετύχει το 2-2. Λίγο αργότερα ο Ρουγκάλας δέχθηκε μία ανόητη δεύτερη κίτρινη κάρτα, αποβλήθηκε, ακολούθησε και το 1-3 και όλα τελείωσαν. Ακόμα, όμως, και μετά το 1-3 η εικόνα της ομάδας δεν ήταν καλή. Φάνηκε οι παίκτες σαν να θέλουν να περάσει η ώρα και να φύγουν, παρά να βάλουν και άλλο γκολ.

Στην διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου μπήκε για πρώτη φορά και ο Φάουστο, αλλά δεν μπορεί να κριθεί από αυτό το ματς. Εδειξε να έχει μία άνεση με την μπάλα, αλλά μέχρι εκεί. Σε πιο δύσκολα ματς θα μπορέσουμε να δούμε και να κρίνουμε τον Ισπανό.

ΓΚΟΛ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 11 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ 9 ΜΗΝΕΣ

Τα γκολ του Μπουζούκη και του Κουρμπέλη έχουν την σημασία τους. Ο Μπουζούκης σκόραρε τελευταία φορά σε επίσημο παιχνίδι στο πρωτάθλημα και στη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Παναιτωλικού με 1-0 στο Αγρίνιο στις 30 Γενάρη 2019.Πέρασαν 9 μήνες από τότε και ο νεαρός μέσος σκόραρε πάλι χθες και το χάρηκε. Κάτι ανάλογο έγινε και με τον Κουρμπέλη. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού είχε βάλει γκολ με την ομάδα, για τελευταία φορά στις 24 Νοεμβρίου 2018 στο ΟΑΚΑ στη νίκη 5-1 επί του Απόλλωνα για το πρωτάθλημα. Πριν από 11 μήνες περίπου. Το χάρηκε τόσο πολύ, που πήρε την μπάλα από τα δίχτυα, την κλώτσησε και δέχθηκε κίτρινη κάρτα.

Η ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΦΑΝΕΛΑ ΜΑΣ... ΤΑΞΙΔΕΨΕ

Οι πιο παλιοί, όταν είδαμε την φανέλα με την ρίγα, που φόρεσε η ομάδα χθες στην Πάτρα... ταξιδέψαμε καμιά 25 χρόνια πίσω. Με ανάλογη φανέλα ο Παναθηναϊκός έπαιρνε πρωτάθλημα και έκανε πορείες στην Ευρώπη. Ο Σαραβάκος τότε την φορούσε και έκανε "μαγικά" στο γήπεδο.

Χθες, ο Μήτσος ήταν στην εξέδρα και έβλεπε την ομάδα να κερδίζει την πρώτη φορά που φόρεσε αυτή την εμφάνιση. Ηταν εξαιρετική η έμπνευση αυτών που πήραν την απόφαση να σχεδιαστεί αυτή η φανέλα και να θυμίζει μεγάλες στιγμές του παρελθόντος. Και πήγε και γούρι στην ομάδα, καθώς νίκησε. Θα την βλέπουμε αυτή τη φανέλα στα ματς Κυπέλλου, αλλά εγώ θα ήθελα να την βλέπουμε και στο πρωτάθλημα σε κάποια ματς. Είναι η καλύτερη από όλες τις φετινές εμφανίσεις της ομάδας.

Φυσικά, με την εμφάνιση δεν παίρνεις νίκες στο γήπεδο, αλλά άλλο το ένα άλλο το άλλο. Όπως κάνουμε κριτική, για τα πολλά στραβά που συμβαίνουν στον Παναθηναϊκό και τον έχουν φθάσει σε αυτό το σημείο, έτσι πρέπει να λέμε και τα σωστά.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΟΚ

Και τώρα η ομάδα έχει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη. Κανένα παιχνίδι δεν είναι χαμένο πριν το παίξεις. Ακούω για 4αρες και 5αρες από τους φίλους του ΠΑΟΚ, αλλά τα ίδια έλεγαν και οι φίλοι του Ολυμπιακού και το παιχνίδι ήρθε 1-1 στο ΟΑΚΑ. Το χθεσινό 1-3 ανεβάζει την ψυχολογία των παικτών, που για να πάρουν αποτέλεσμα στην Τούμπα πρέπει να κάνουν το καλύτερό τους φετινό παιχνίδι. Αν συνεχίσουν τα λάθη, που κάνουν στο πρωτάθλημα δεν έχουν καμία τύχη. Αν δεν τα κάνουν όλα είναι πιθανά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ