OPINIONS

Ο Νταμπίζας λειτουργούσε μόνος του, δεν έλεγε τίποτα σε κανέναν

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΤΑΜΠΙΖΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΤΑΜΠΙΖΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Τάσος Νικολογιάννης καταγράφει το διαζύγιο με τον Νταμπίζα, που... ερχόταν από το καλοκαίρι, αναφέρεται στο νέο ρόλο του Δώνη και αυτούς που στενοχωρήθηκαν πιο πολύ από τη φυγή του τεχνικού διευθυντή.

Η δεύτερη διακοπή συνεργασίας με τον Νίκο Νταμπίζα ήταν το ίδιο ξαφνική με την πρώτη. Όπως και τότε έτσι και τώρα, η ΠΑΕ ανακοίνωσε ξαφνικά την λύση της συνεργασίας. Για τους εκτός ομάδας αυτό ήταν μία βόμβα, για τους εντός ομάδας και αυτούς που γνώριζαν ήταν μία εξέλιξη, που ίσως να την περίμεναν και νωρίτερα.

Η ομάδα άρχισε πολύ άσχημα και υπήρχαν ευθύνες και του Νταμπίζα και του Δώνη. Μετά το παιχνίδι με τον Αρη και οι δύο μίλησαν με τον Αλαφούζο. Ο Δώνης ήταν έτοιμος να φύγει, έμεινε και στη συνέχεια παρουσίασε μία ομάδα, που μπορεί τρεις νίκες να μην έφερε, αλλά στάθηκε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και έχασε άδικα από την Ξάνθη βάσει εικόνας και διαιτητικών αποφάσεων.

Ο Αλαφούζος, παρά τα αντιθέτως γραφόμενα τότε, έφθασε πολύ κοντά στο να διακόψει τη συνεργασία με τον Νταμπίζα, για τα λάθη που είχαν γίνει κυρίως στον μεταγραφικό σχεδιασμό, αλλά αποφάσισε να του δώσει χρόνο, μπας και αλλάξει τίποτα, όσον αφορά στην παρουσία των νέων παικτών. Κάτι που δεν έγινε και την Πέμπτη (17/10) πήρε ο ίδιος ο Αλαφουζος την απόφαση να αποχωρήσει ο Νταμπίζας.

ΤΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Ο Νταμπίζας έκανε τόσα λάθη το καλοκαίρι, που όσο περνάει ο καιρός, τόσο βγαίνουν στην επιφάνεια. Ο Αλαφούζος με περιορισμένο μπάτζετ τον έχρισε απόλυτο αφεντικό και ο Νταμπίζας την δεύτερη χρονιά του θα κρινόταν και από τις μεταγραφές, που θα έκανε. Θα έπρεπε να είναι μεταγραφές ξένων, που θα ανέβαζαν το επίπεδο. Κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει. Και μάλιστα έχουν έρθει παίκτες, όπως ο Μπέκ και ο Φάουστο, που είναι μόνιμα τραυματίες. Ολοι είχαν καταγράψει το ρίσκο, ο Νταμπίζας το πήρε και έχασε. Φορ αξιόπιστος πίσω από τον Μακέντα χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός και πήγε και έφερε δύο παιδιά, που δεν έχουν παίξει επαγγελματικά, τον Περέα και τον Κόναν.

Αμυντικός μέσος ήταν προτεραιότητα και ήρθε ο... μόνιμα τραυματίας Φάουστο τον Σεπτέμβριο. Ακραίο ήθελε η ομάδα και ήρθε ο Μολό, που άλλαξε τόσες ομάδες, λόγω του χαρακτήρα του και πριν το ματς με την Ξάνθη τσακώθηκε με τον Δώνη. Αυτές είναι σημαντικές αστοχίες, που δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες, διότι οι παίκτες δεν ήρθαν τζάμπα και κανένα επίπεδο δεν ανέβασαν μέχρι τώρα. Και εκτός αυτού έμειναν στην άκρη Ελληνόπουλα, που πέρυσι είχαν φέρει τον κόσμο στο γήπεδο στον πρώτο γύρο.

ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ

Ολοι, μα όλοι όσοι μίλησαν το καλοκαίρι για ανανέωση των συμβολαίων τους, έχουν να μιλούν για απότομη και κακή συμπεριφορά του Νταμπίζα. Ο Μπουζούκης έκανε πολύ πίσω για να ανανεώσει, ο Χατζηγιοβάνης συμφώνησε μόλις έφυγε ο Νταμπίζας και όλοι οι νεαροί από τις Ακαδημίες ήταν στον αέρα, όσο ήταν ο Νταμπίζας εκτός από τον Σέχου, που είχε ανανεώσει.

Οσο για τους πιο έμπειρους παίκτες, που λήγουν τα σύμβολαιά τους το καλοκαίρι, ακόμα... αξιολογούνται σύμφωνα με τον Νταμπίζα. Και ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός περιμένουν στην γωνία να τους κλείσουν Γενάρη αν θέλουν, που θα έχουν δικαίωμα ως ελεύθεροι να μιλήσουν. Ειδικά για τον Ινσούα υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον από τον ΠΑΟΚ. Όπως και για τον Κουρμπέλη. Είναι ο αρχηγός σου, ο καλύτερος σου παίκτης και ακόμα δεν του έχει γίνει πρόταση ανανέωσης, επειδή το συμβόλαιο λήγει τον Δεκέμβριο του 2020.

ΓΙΑ 40.000 ΔΕΝ ΕΦΥΓΕ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Ένα μεγάλο αγκάθι το καλοκαίρι ήταν οι κομμένοι. Δεν ήταν εύκολο να φύγουν και το ότι ήταν στην ομάδα οι παίκτες αυτοί φυσικά και δεν ήταν ευθύνη του Νταμπίζα. Ευθύνη του τεχνικού διευθυντή ήταν να μπορέσει να απεμπλακεί η ομάδα από αυτούς. Στις συζητήσεις μαζί τους ήταν πολύ απότομος, ως συνήθως.

Παρόλα αυτά, για τον Οικονόμου ήρθαν προτάσεις. Μία από αυτές απήχε από το συμβόλαιο, που είχε ο παίκτης στον Παναθηναϊκό και ζήτησε ο Οικονόμου να πάρει 40000 ευρώ, για να καλύψει την διαφορά και να φύγει. Ο Νταμπίζας δεν τα έδωσε και ο παίκτης έχει μείνει στον Παναθηναϊκό, δεν παίζει και κοστίζει 170.000 ευρώ καθαρά στην ομάδα, σε καιρούς δύσκολους.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ, ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕ ΙΝΣΟΥΑ

Ο Νταμπίζας είχε αντιπάθειες στα αποδυτήρια, διότι έπαιζε τον ρόλο του κακού. Δεν είναι κακό αυτό. Και οι παίκτες θέλουν κάποιον... μπαμπούλα, αλλά με όριο. Στο ημίχρονο του αγώνα με τον ΟΦΗ, ο Ινσούα μπήκε έξαλλος στα αποδυτήρια, άρχισε να φωνάζει στους συμπαίκτες του, για την νωθρότητα, που έδειχναν και αμέσως ο Νταμπίζας αντέδρασε, απευθύνθηκε στον Ινσούα με πολύ άσχημο τρόπο και κουβέντες, που δεν γράφονται και ο Ινσούα τρελάθηκε. Αλλά δεν αντέδρασε. Απλά ξενέρωσε!

Αυτό είναι ένα παράδειγμα. Υπάρχουν και άλλα, όπου ο Νταμπίζας μίλαγε με ακραία γλώσσα στους παίκτες και αυτό μόνο καλό δεν έκανε στο κλίμα στα αποδυτήρια. Δεν μπορείς να μιλάς με τόσο άσχημο τρόπο σε παίκτες, που δύο χρόνια έβαλαν πλάτη και έπαιζαν απλήρωτοι, για να μην διαλυθεί η ομάδα. Και η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι παίκτες είχαν πρόβλημα με τον Νταμπίζα.

ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΓΚΑΛΟ, ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗ, ΤΣΙΛΙΑΝΙΔΗ

Το καλοκαίρι ο Γιώργος Δώνης είχε ζητήσει από τον Νταμπίζα τρεις παίκτες, που τους ήξερε καλά από το ελληνικό πρωτάθλημα. Τον Φετφατζίδη, τον Τσιλιανίδη και τον Γκάλο. Φθηνότερα θα κόστιζαν οι δύο πρώτοι από Μπεκ και Μολό, αλλά ο Νταμπίζας προτίμησε τους ξένους. Ο Φετφαζίδης πάει μία χαρά στον Αρη και ο Τσιλιανίδης κάνει φοβερό ξεκίνημα με τον ΟΦΗ. Ο Γκάλο θα αποτελούσε μία καλή εναλλακτική για τον Γιόχανσον, αλλά και αυτόν δεν τον ήθελε ο Νταμπίζας και το λάθος του φαίνεται, από το γεγονός, ότι ο Σουηδός έχει κάνει κακό ξεκίνημα.

ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ

Στις σχέσεις του με τον Δώνη υπήρχαν σύννεφα από το καλοκαίρι για τον Νταμπίζα. Υπήρχαν στιγμές, που δεν ενημέρωνε κανέναν ποιον παίκτη κλείνει και ποιον παίκτη φέρνει στην Αθήνα, για να κλείσει. Ούτε στον προπονητή του, που θα ήταν αυτός, που θα κρινόταν στο τέλος, για την απόδοση της ομάδας στο γήπεδο, άρα θα έπρεπε να έχει γνώση για όλους τους παίκτες.

Φυσικά ο Νταμπίζας έτσι είναι. Ετσι ήταν και την πρώτη φορά, που δεν ενημέρωνε τον Αλαφούζο. Αλλά εδώ μιλάμε για τον άνθρωπο που από πέρυσι το καλοκαίρι ανέλαβαν μαζί την ευθύνη να βγάλουν σε πέρας ένα δύσκολο πρότζεκτ. Ετσι δεν μπορεί να λειτουργήσει καμία ομάδα, όπως και δεν λειτούργησε. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Δεν μπορεί ο τεχνικός διευθυντής να λειτουργεί από μόνος του και να μην λέει σε κανέναν τίποτα. Δεν είναι ομάδα αυτό και σε καμία ομάδα δεν συμβαίνει αυτό.

ΟΡΚΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Ποιοι είναι ορκισμένοι υπέρ Νταμπίζα και στενοχωρήθηκαν πολύ με την αποχώρησή του; Οι υπάλληλοι της ΠΑΕ. Επί ημερών του ξοφλήθηκαν. Ναι, τα λεφτά δεν τα έβαλε αυτός, αλλά ήταν αυτός που πίεσε τον Αλαφούζο και αυτός το έκανε. Οπότε λογικό είναι οι υπάλληλοι να πίνουν νερό στο όνομά του.

Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ

Καταγράφω τις ευθύνες του Νίκου Νταμπίζα, που στην δεύτερη θητεία του στον Παναθηναϊκό απέτυχε και έφυγε. Όπως έγινε και στην Ομόνοια, όταν πήγε μετά το πρώτο του πέρασμα από τον Παναθηναϊκό. Η αποψή μου δεν αλλάζει. Εχω βαρεθεί να το γράφω και θα το ξαναγράψω. Ο Αλαφούζος έχει την κύρια ευθύνη, για το σημείο, που έχει φθάσει ο Παναθηναϊκός. Και μόνο αν υπάρξει διοικητική αλλαγή θα δούμε άσπρη μέρα.

Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι όταν κάνουν λάθη και οι άλλοι δεν θα τα λέμε. Ο Νταμπίζας έκανε μεγάλα λάθη και έτσι όπως πήγαινε, ήταν θέμα χρόνου να φύγει. Κα μην πει κανείς για το μικρό μπάτζετ. Ο Ατρόμητος, ο Αρης με ανάλογα χρήματα βρήκαν καλύτερους παίκτες. Αρα είναι θέμα γνώσης της παγκόσμιας αγοράς, που ο Νταμπίζας δεν την έχει. Αυτή είναι η αλήθεια.

Ο ΧΑΤΖΗΓΙΟΒΑΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΩΝΗΣ

Τι γίνεται τώρα, που έφυγε ο Νταμπίζας; Ο Γιώργος Δώνης παίρνει και άλλα πράγματα πάνω του, όπως το έχει κάνει και σε άλλες ομάδες, που δούλεψε. Και στις μεταγραφές θα έχει τον πρώτο λόγο (Κολοβός, Σένκεφελντ, Ζαχίντ ήταν δικές του εισηγήσεις), αλλά και στο θέμα ανανεώσεων θα κάνει κουβέντες ειδικά με τους παίκτες από την Ακαδημία, με τους οποίους έχει καθημερινή επαφή. Εξάλλου μία κουβέντα, που είχε κάνει με τον Μπουζούκη έπαιξε ρόλο, για να πει το ναι και να υπογράψει ο νεαρός μέσος.

Ηδη σε αυτό το νέο ρόλο, που έχει έφθασε μαζί με τον Αλαφούζο και τον Κωστάντο σε συμφωνία με τον Χατζηγιοβάνη. Η διαφορά με τον παίκτη ήταν ελάχιστη, για την ρήτρα υπήρξε συμφωνία κυρίων και το θέμα έκλεισε μέσα σε 48 ώρες. Ουσιαστικά ο Δώνης, ο Κωστάντος και ο Αλαφούζος θα συνεργάζονται καθημερινά, για όλα αυτά τα θέματα, που είναι σε εκκρεμότητα και ζητούν άμεση λύση.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΝ

Και κάποιος μπορεί να ρωτήσει. Και ποιος σου λέει εσένα, ότι όπως έδιωξε τον Νταμπίζα ο Αλαφούζος δεν μπορεί να διώξει τον Δώνη; Στη ζωη ποτέ μην λες ποτέ. Μπορεί να το κάνει, το έχει κάνει με πολλούς ανθρώπους στο παρελθόν, που είχε εξαιρετική σχέση. Ας θυμηθούμε πώς έφυγε ο Αναστασίου, που είχε εξαιρετική σχέση με τον Αλαφούζο. Τα αποτελέσματα θα παίξουν ρόλο για το αν θα έχουμε και άλλες εξελίξεις στον Παναθηναϊκό.

Πάντως, την στιγμή αυτή ο Αλαφούζος πιστεύει ότι ο Δώνης μπορεί να αλλάξει την κατάσταση και πιο πολύ μετά τον Γενάρη με τις μεταγραφές, που θα γίνουν. Και η σχέση Αλαφούζου, Δώνη είναι στο καλύτερο σημείο, από την ημέρα, που ήρθε ο Ελληνας τεχνικός στην ομάδα.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ