OPINIONS

Η βραδιά του μάγκα Δώνη!

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει, για το 2-2 του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, που μοιάζει με νίκη, για τους διαιτητές, που συνεχίζουν να μη σέβονται την ομάδα, τον Γιώργο Δώνη, που κέρδισε κατά κράτος τον Φερέιρα και τους παίκτες, που αποδείχθηκαν μεγάλοι μάγκες και βούλωσαν... στόματα.

Αυτό, που έγινε στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ δείχνει το μεγαλείο του Παναθηναϊκού. Θυμίζει παλιό Παναθηναϊκό. Τότε, που η ομάδα έδινε απαντήσεις σε δυνατές έδρες και έπαιρνε αποτελέσματα. Το τελικό σκορ είναι 2-2, αλλά ο τρόπος με τον οποίο ήρθε είναι σαν να κέρδισε η ομάδα.

Με ένα πέναλτι, που στην αντίθετη εστία στο ίδιο χρονικό σημείο δεν θα δινόταν ( επαφή Κουρμπέλη με Κρέσπο), αλλά και στην παράταση της… παράτασης.

Πέντε λεπτά καθυστέρηση έδειξε ο διαιτητής Βίνσιτς σε ένα παιχνίδι, που είχε τέσσερις αλλαγές στη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου, δηλαδή δύο λεπτά καθυστέρηση. Τα άλλα τρία, που τα είδε;

Είπαμε, όμως, ότι τον Παναθηναϊκό δεν τον σέβονται. Επίσης στην αρχή της φάσης του πέναλτι, ο Κρέσπο έκανε καθαρό φάουλ στον Περέα. Ο Τζήλος είπε στον Βίνσιτς να δει το πέναλτι, αλλά δεν του είπε να δει την αρχή της φάσης, που υπάρχει καθαρό φάουλ στον Περέα. Είπαμε, όμως, κανένας σεβασμός. Συνέχεια το βλέπουμε αυτό.

Με την Ξάνθη του έκλεψαν τρίποντο με την Λάρισα η αποβολή του Ουάρντα έγινε κίτρινη, στην Τούμπα είδαμε τι έγινε στο τέλος. Ο Παναθηναϊκός, όμως, ακόμα και έτσι αντιστέκεται, δεν το βάζει κάτω. Και στα μεγάλα παιχνίδια, εκεί, που μιλάνε για τεσσάρες και πεντάρες απαντάει στο γήπεδο.

Τα ίδια έλεγαν κάποιοι, πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και το παιχνίδι, ήρθε 1-1 με τον Παναθηναϊκό να είναι καλύτερος και να έχει περισσότερες ευκαιρίες, για να πάρει το ματς. Τα ίδια έλεγαν στην Θεσσαλονίκη, όλη την εβδομάδα . Μέχρι και ο Κούγιας βγήκε και είπε, ότι στην Τούμπα θα δούμε... τσόντα. Τελικά είδαμε τον ΠΑΟΚ να ισοφαρίζει και να είναι και ευχαριστημένος.

ΡΕΣΙΤΑΛ ΤΟΥ ΜΑΓΚΑ ΔΩΝΗ

Ο Γιώργος Δώνης πιστώνεται το μεγάλο μέρος της εμφάνισης της ομάδας. Δεν πήγε να παίξει με... πούλμαν. Πήγε και έπαιξε σαν Παναθηναϊκός. Με πρέσινγκ ψηλά, με κατοχή της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο και με ακύρωση του επιθετικού παιχνιδιού του ΠΑΟΚ.

Ο Δώνης δεν το φοβήθηκε το ματς και αυτή τη φλόγα τη μετέδωσε και στους παίκτες του. Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ δεν είχε φάση και φαινόταν, ότι ο Παναθηναϊκός θα την βρει την φάση για γκολ και τη βρήκε. Λάθος γύρισμα του Κρέσπο, ο Ζαχίντ έτρεξε, πήρε τη μπάλα και πλάσαρε με άψογο τρόπο τον Ζίφκοβιτς και έκανε το 0-1 .

Αυτό το πρώτο ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό να αμύνεται με 4-4-2 και να επιτίθεται με 4-2-3-1 τον έκανε κυρίαρχο στο γήπεδο με όλους τους παίκτες να είναι προσηλωμένους στο αμυντικό πλάνο της ομάδας, αλλά να είναι κοντά οι γραμμές και να έχουν πολύ καλή κυκλοφορίας της μπάλας.

Το 3-5-2 ΕΦΕΡΕ ΤΟ 1-2

Ο Γιώργος Δώνης, όμως, συνέχισε να δίνει ρεσιτάλ και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ μπήκε φουριόζος με τους Βιερίνια, Ελ Καντουρί να «φρεσκάρουν» τα άκρα . Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα και έχανε μέτρα στο γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ φαινόταν, ότι θα έφθανε στο γκολ. Στις δύο φάσεις ο Διούδης είπε όχι, στο 65', όμως λύγισε.

Εκείνη τη στιγμή ο Δώνης έκανε την κίνηση–ματ. Μέσα ο Κολοβέτσιος αντί του Χατζηγιοβάνη και το 4-2-3-1 έγινε 3-5-2 με την είσοδο του Περέα αντί του Ζαχίντ. Αμέσως έκλεισαν οι χώροι, ο Περέα έκανε πρέσινγκ ψηλά και ο ΠΑΟΚ φαινόταν να απειλεί μόνο με στημένα όπως στο δοκάρι του Μάτος στο 77.

Στη συνέχεια μπήκε στο παιχνίδι και ο Αποστολάκης στην θέση του κουρασμένου Μπουζούκη στην τριάδα των χαφ και ο «μικρός» έκανε σπουδαία εμφάνιση.

Ο Παναθηναϊκός άντεξε στην πίεση και βρήκε το δεύτερο γκολ στο 87'. Ο Διούδης έκανε μία σπουδαία απόκρουση σε πλασέ του Ιγκασον και στη συνέχεια ο Ινσούα πήρε την μπάλα, είδε τον Μακέντα να φεύγει μόνος του και ο Ιταλός δικαίωσε τον Δώνη, που δεν τον είχε κάνει αλλαγή, παρά την μέτρια εμφάνισή του. Πλάσαρε σωστά και έκανε το 1-2 και «πάγωσε» η Τούμπα.

Η συνέχεια είναι γνωστή. Σπρώξε, σπρώξε, σπρώξε, παράταση στην… παράταση και έγινε το 2-2.

ΕΜΦΑΝΙΣΗ, ΠΟΥ «ΞΥΠΝΑΕΙ» ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

Το μεγαλύτερο κέρδος του Παναθηναϊκού από το ματς της Τούμπας είναι, ότι «έφτιαξε» τον κόσμο του. Κανείς δεν περίμενε τέτοια εμφάνιση. Έτριβαν τα μάτια τους οι φίλοι της ομάδας, βλέποντας τους παίκτες να παίζουν τόσο καλά και να φθάνουν μία ανάσα από το μεγάλο διπλό. Είναι δεδομένο, ότι οι φίλοι της θα έρθουν και πάλι κοντά στην ομάδα, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Αλλά και οι παίκτες, που πλέον έχουν καλή ψυχολογία πρέπει να καταλάβουν, ότι με εμφανίσεις σαν αυτή της Τούμπας και του πρώτου ημιχρόνου με την ΑΕΛ θα μπουν στην εξάδα, άσχετα αν τώρα είναι μακριά.

ΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΠΡΩΤΟΞΕΧΩΡΙΣΕΙΣ

Είναι από τα παιχνίδια, που δεν μπορείς να πεις κακή κουβέντα για κανέναν παίκτη. Ο Μακέντα, ίσως να μην ήταν τόσο καλός, αλλά πάλεψε όσο μπορούσε και έβαλε το δεύτερο γκολ. Η αμυντική γραμμή άψογη. Πούγγουρας και Σένκεφελντ αλάνθαστοι, Ινσούα και Γιόχανσον «ακύρωσαν» τους ακραίους του ΠΑΟΚ με τον πρώτο να δίνει και την ασίστ στον Μακέντα.

Ο Χρήστος Δώνης ήταν ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ και μαζί με τον Κουρμπέλη κυριάρχησαν απέναντι στους μέσους του ΠΑΟΚ.Σπουδαίο παιχνίδι και από τον Μπουζούκη, τρομερή βοήθεια έδωσε αμυντικά στον Ινσούα ο Χατζηγιοβάνης.

Ο Ζαχίντ, όχι μόνο για το γκολ, αλλά και για όλη του την παρουσία απέδειξε, δικαίωσε τον Γιώργο Δώνη, που τόσο πολύ επέμενε το καλοκαίρι, για την απόκτησή του. Ο Διούδης δεν έχει ευθύνη στα γκολ και είχε δύο-τρεις πολύ καλές αποκρούσεις.

ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΠΟΛΥ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Αυτοί, που ήρθαν από τον πάγκο βοήθησαν πολύ. Ο Κολοβέτσιος σαν τρίτο στόπερ, έκλεισε τους χώρους στην άμυνα και βοήθησε στο μαρκάρισμα του Άκπομ. Ο Περέα «έτρεξε», πρέσαρε και αν δινόταν το φάουλ, που του έγινε στην τελευταία φάση ίσως να μην γινόταν ποτέ το 2-2. Ο Αποστολάκης μπήκε και έπαιξε δεξί χαφ και έδωσε μεγάλες βοήθειες σε Κουρμπέλη και Δώνη.

*Στο τέλος του αγώνα την «έπεσαν» στον Διούδη. Τραγικά πράγματα, δεν μπορείς να σχολιάσεις πολλά πράγματα. Αυτό είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ