OPINIONS

Γενέθλια με δώρο από τον Δώνη

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ με 2-0, την επιβλητική εμφάνιση της ομάδας του Γιώργου Δώνη, που έπαιξε σαν πρωταθλητής.

Ο Παναθηναϊκός του Γιώργου Δώνη απέδειξε στο ΟΑΚΑ, ότι αυτή την εποχή είναι η πιο φορμαρισμένη στην Ελλάδα και όποιος πάει να τον παίξει στα ίσα, παθαίνει αυτά, που έπαθε ο ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Το ΟΑΚΑ είχε και πάλι 25.000 κόσμο, θύμισε Ολυμπιακό Στάδιο από τα παλιά και η ομάδα και ο Δώνης έκαναν το καλύτερο δώρο στην μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας, που κλείνει 112 χρόνια ζωής , αφού ιδρύθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 1908.

Όσοι βρεθήκαμε στο γήπεδο, είδαμε την εξέλιξη της ομάδας, που έχει στα χέρια του ο Δώνης από το καλοκαίρι του 2018. Και αυτός ο Παναθηναϊκός, που βλέπουμε από την αρχή του 2020 παίζει… μπαλάρα, κάνει πρωταθλητισμό και δείχνει, ότι κάτι καλό έρχεται για το "τριφύλλι". Και όταν λέμε καλό, για τον Παναθηναϊκό είναι μόνο οι τίτλοι και οι πορείες στην Ευρώπη.

ΝΙΚΗ ΠΟΥ «ΕΦΤΙΑΞΕ» ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Είχα καιρό να δω τον κόσμο να φεύγει από το ΟΑΚΑ, τόσο χαρούμενος από την ομάδα του, τόσο χορτασμένος από αυτό, που είδε. Και αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα, που κερδίζει ο Δώνης με τα παιδιά του. Ο κόσμος πιστεύει σε αυτή την ομάδα και του δίνει μία προοπτική, για τη συνέχεια. Αρκεί η διοίκηση να συνεχίσει να πληρώνει, όπως κάνει το τελευταίο ενάμισι χρόνο και να αφήσει τον Ρόκα και τον Δώνη, να κάνουν τις μεταγραφές, που πρέπει το καλοκαίρι, ώστε ο Παναθηναϊκός να αλλάξει επίπεδο. Ναι, είναι η πρώτη φορά, που ακούς τον κόσμο του Παναθηναϊκού να αδημονεί να δει και πάλι την ομάδα του την Τετάρτη. Να αδημονεί να έρθει στο ΟΑΚΑ και να την βοηθήσει να φθάσει σε μία μεγάλη νίκη.

ΕΜΟΙΑΖΕ ΜΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ

Αν κάποιος ερχόταν χθες στο γήπεδο και δεν ήξερε τις δύο ομάδες, θα έβαζε στοίχημα, ότι ο Παναθηναϊκός είναι ο πρωταθλητής και ο ΠΑΟΚ μία ομάδα, που προσπαθεί να εξελιχθεί. Σκεφθείτε το περσινό αντίστοιχο παιχνίδι των δύο ομάδων στο ΟΑΚΑ, για να καταλάβετε την εξέλιξη του Παναθηναϊκού. Πέρυσι οι πράσινοι ήθελαν, αλλά δεν μπορούσαν. Φέτος ήθελε και νίκησε εύκολα τον ΠΑΟΚ.

Αν εξαιρέσει κανείς μία πολύ καλή φάση του Σβιντέρσκι στα πρώτα λεπτά, ο Παναθηναϊκός δεν κινδύνευσε ουσιαστικά. Η επόμενη καλή στιγμή του ΠΑΟΚ ήταν με τον Μίσιτς όταν πια το σκορ ήταν 2-0. Μέχρι τότε ο Παναθηναϊκός έκανε, ότι ήθελε στο γήπεδο. Έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες ο Μακέντα, πέτυχε το γκολ, αλλά σωστά ακυρώθηκε και στο ημίχρονο πήγε με το 0-0 , που ήταν άδικο με βάση την εικόνα του αγώνα.

ΣΕΛΗΝΙΑΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ

Μπορεί το γήπεδο να πάγωσε με την ακύρωση του γκολ, αλλά οι παίκτες μπήκαν «σεληνιασμένοι» στο δεύτερο. Έγιναν πιο ουσιαστικοί. Διότι προϋποθέσεις για γκολ είχαν και στο πρώτο μέρος, αλλά κυρίως ο Ζαχίντ δεν πρόσεξε την τελική πάσα και τα κλεψίματα, που είχαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού πήγαν... στράφι. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ζαχίντ, χάιδεψε την μπάλα, την έδωσε στον Νάγκι και ο Δώνης κέρδισε το πέναλτι, που μετέτρεψε σε γκολ ο Μακέντα.

ΤΟ ΣΚΑΦΤΟ ΤΟΥ ΧΑΤΗΓΙΟΒΑΝΗ

Το γήπεδο άρχισε να γέρνει και ο Παναθηναϊκός με συντριπτική κατοχή μπάλας συνέχισε να επιτίθεται με όλους τους τρόπους. Ο Σένκεφελντ είδε άδειο το μισό γήπεδο και τον Χατζηγιοβάνη με τον Μακέντα να φεύγουν. Έκανε την πάσα, ο Χατζηγιοβάνης έφυγε... σφαίρα μαζί με την μπάλα και όταν έφθασε απέναντι από τον Ζίφκοβιτς την «έσκαψε» την έστειλε στα δίχτυα και γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο, που «τρελάθηκε» από αυτά, που έβλεπε.

Ο Χατζηγιοβάνης είναι ο ίδιος παίκτης που μία εβδομάδα πριν είχε ακούσει χοντρά και απαράδεκτα σχόλια από φίλους του Παναθηναϊκού, για ένα χαμένο πέναλτι, επειδή το έκανε αλά Πανένκα. Οι απαντήσεις δίνονται στο γήπεδο και ο Τάσος με την γκολάρα, που έβαλε έδειξε, ότι έχει τρομερή ποιότητα και μπορεί να εξελιχθεί και άλλο τα επόμενα χρόνια, αρκεί να γίνει πιο ουσιαστικός, όπως είναι στα τελευταία ματς. Καλό θα είναι ο κόσμος, πάντως, να σέβεται τους παίκτες που δίνουν και την ψυχή τους για αυτή την ομάδα και να αναγνωρίζει την προσπάθειά τους, ακόμα και στα δύσκολα, όχι μόνο στις νίκες, αλλά και στις ήττες.

ΤΟΥΣ «ΜΠΛΟΚΑΡΕ» ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ…ΔΙΟΥΔΗ

Ένα σημαντικό στοιχείο, που έκρινε το παιχνίδι είναι το γεγονός, ότι ο Γιώργος Δώνης ακύρωσε δύο μεγάλα ατού του αντιπάλου. Ο Γιαννούλης βρήκε τον μπελά του σε άμυνα και επίθεση με τον Νάγκι και δεν ένιωσε απειλή ο Παναθηναϊκός από αυτή την πλευρά. Ο Βιειρίνια μπροστά του δεν είχε βοήθειες και ο Γιόχανσον τον εξουδετέρωσε. Ο Μίσιτς ήταν ο μόνος κίνδυνος , αλλά και αυτός σε δύο φάσεις φάνηκε και στην μία τον κέρδισε ο Διούδης. Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού είχε και άλλη μία σπουδαία επέμβαση και ήταν σταθερός σε όλη την διάρκεια του αγώνα και διευρύνει το μηδέν στην άμυνα. Με την βοήθεια του κομπιούτερ Σένκεφελντ και του Πούγγουρα, που εξελίσσεται σε σπουδαίο στόπερ.

Η ΑΨΟΓΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ

Ο Γιώργος Δώνης εκτός του ότι παρουσίασε μία ομάδα διαβασμένη στον αγωνιστικό χώρο, πήρε άριστα και στην διαχείριση του αγώνα. Τον Κουρμπέλη τον άλλαξε επειδή ένιωσε ενόχληση στην γάμπα, αλλά οι άλλες δύο αλλαγές άλλαξαν και την τακτική. Ο Παναθηναϊκός με ένα 3-5-2, που ήταν και 5-4-1 με την παρουσία του Νούνες και του Μπουζούκη, ουσιαστικά «κλείδωσε» τη νίκη και κάποιοι βασικοί πήραν ανάσες, ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο κύπελλο.

Ο ΙΝΣΟΥΑ ΚΑΙ Ο ΔΩΝΗΣ

Ο Ινσούα στο πρώτο ημίχρονο έκανε λάθη, που ευτυχώς για την ομάδα του δεν στοίχισαν. Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, τα έκανε όλα από αριστερά και έχει σώσει και ένα σίγουρο γκολ του Λημνιού. Επιθετικά ο Αργεντινός δημιούργησε στιγμές και τον ένιωσε για τα καλά η άμυνα του ΠΑΟΚ. Όσον αφορά τον Χρήστο Δώνη, αυτόν ντε που παίζει λόγω του... πατέρα του, ήταν αυτός, που για άλλο ένα παιχνίδι ήταν καθοριστικός, κέρδισε το πέναλτι στο 1-0, μοίρασε πάσες για γκολ, που δεν μπήκαν και έτρεξε πολύ καλύπτοντας χώρους.

Ο ΝΑΓΚΙ ΚΑΙ Ο ΑΝΟΥΑΡ

Οι δύο παίκτες, που ήρθαν τον Γενάρη δείχνουν αμέσως, ότι κάνουν τη διαφορά. Ο Νάγκι, από δεξιά ήταν πολύ καλός, δημιούργησε ρήγματα και βοήθησε και ανασταλτικά. Ο Ανουάρ μπήκε αλλαγή και με τα τρεξίματα βοήθησε πολύ στο τελευταίο 20λεπτο.

ΤΟΥ ΧΑΡΙΣΕ ΚΟΚΚΙΝΗ

Όσο για την διαιτησία ο Γεωργιανός και ο διαιτητής VAR Διαμαντόπουλος αγνόησαν το πάτημα του Γιαννούλη στο γόνατο του Νάγκι . Αντιαθλητικό χτύπημα, το είδαν και στο VAR και αντί για κόκκινη, έδειξαν παίζετε. Αν ο Παναθηναϊκός δεν είχε κερδίσει για αυτή τη φάση θα μιλάγαμε, ακόμα, αλλά πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια. Συγχαρητήρια στον Γεωργιανό και τον... Διαμαντόπουλο.

ΚΡΥΦΤΗΚΑΝ ΟΙ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΙ

Κάθε χρόνο τα ίδια τα τελευταία χρόνια. Κάποιοι έχουν... φανταστεί, ότι ο Παναθηναϊκός χάνει από τον ΠΑΟΚ, για να χάνει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός. Το ίδιο έλεγαν και όλη την προηγούμενη εβδομάδα οι... λασπολόγοι. Μέσα έπεσαν πάλι και για αυτό τώρα θα είναι κάπου... κρυμμένοι και θα εμφανιστούν πάλι πριν από το επόμενο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ