ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Μήτρογλου, η επόμενη μέρα

Μήτρογλου και Σίοβας πανηγυρίζουν με τη φανέλα του Ολυμπιακού
Μήτρογλου και Σίοβας πανηγυρίζουν με τη φανέλα του Ολυμπιακού ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τα τελευταία δεδομένα για την υπόθεση Μήτρογλου. Η επιθυμία επιστροφής, το συμβόλαιο με τη Μαρσέιγ, το ενδιαφέρον του Άρη, η Ουέσκα του Σιόβα και η ώρα της κρίσης που πλησιάζει. Γράφει ο Σταύρος Γεωργακόπουλος.

Όσο περνούν οι μέρες, όλο και συχνότερα ακούγεται το όνομα του Κώστα Μήτρογλου στην Ελλάδα αναφορικά με πιθανό επαναπατρισμό.

Η δική του επιθυμία δεν έχει αλλάξει. Θα ήθελε είτε τώρα, είτε το προσεχές καλοκαίρι να επιστρέψει στα γνώριμα λημέρια του Ρέντη για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Αυτή είναι και η μοναδική ομάδα που ουσιαστικά δέχεται να επιστρέψει “εν λευκώ”.

Γι’ αυτό σας είχαμε ενημερώσει πριν από λίγο καιρό ότι και ο Ολυμπιακός και ο Μήτρογλου ξέρουν τι θέλουν κι αν γίνει κίνηση επιστροφής το οικονομικό σκέλος είναι ουσιαστικά τακτοποιημένο.

ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑ ΜΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Στην παρούσα φάση, ωστόσο, ο 32χρονος στράικερ γνωρίζει πολύ καλά ότι οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές. Και για τον ίδιο, αλλά και για την ομάδα της καρδιάς του.

Ο Ολυμπιακός διαθέτει το κορυφαίο δίδυμο επιθετικών στο πρωτάθλημα. Τον πρώτο σκόρερ Ελ Αραμπί και τον πιο χρήσιμο “δεύτερο”, Αχμέντ Χασάν. Υπό την έννοια ότι ο Αιγύπτιος επιθετικός, είτε ξεκινά βασικός, είτε έρχεται από τον πάγκο, όχι απλά ανταποκρίνεται, αλλά κάνει και τη διαφορά, χωρίς να γκρινιάξει, χωρίς να παραπονεθεί. Όσο χρειάζεται παίζει και παίζει καλά, σύμφωνα με τα “θέλω” του κόουτς.

Ο Μήτρογλου, λοιπόν, δεν θα ήθελε να έρθει για να είναι τρίτος στη σχετική ιεραρχία. Αυτό δεν θα το ήθελε ούτε ο Ολυμπιακός για ένα από τα δικά του παιδιά που έκανε σπουδαία καριέρα στο εξωτερικό εδώ και τόσα χρόνια. Υπό άλλες συνθήκες, ο “πιστολέρο” θα ήταν ήδη παρέα με τους παλιόφιλους Τοροσίδη, Αβραάμ, Χολέμπας, Φορτούνη και θα προετοιμάζονταν για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο.

Από τη στιγμή που ο Χασάν ξεπέρασε και τα θέματα που του δημιούργησε ο κορονοϊός, το θέμα έκλεισε τουλάχιστον για την παρούσα φάση.

ΤΟ "ΑΓΚΑΘΙ" ΜΑΡΣΕΪΓ

Ποια, όμως, είναι η “επόμενη μέρα” για τον “Μητρογκόλ”; Ποια είναι τα δεδομένα και τι ισχύει απ’ όσα ακούγονται; Το πρώτο και σημαντικότερο είναι πως δεν σκοπεύει να χαρίσει λεφτά στη Μαρσέιγ, όχι μόνο επειδή απολαμβάνει ένα συμβόλαιο της τάξης των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ νετ, αλλά κι επειδή θεωρεί ότι στη Μασσαλία τον έχουν αδικήσει.

Δεν του δόθηκαν οι ευκαιρίες που πιστεύει πως έπρεπε να πάρει σε αντίθεση με άλλους επιθετικούς, τον έχουν στο… ψυγείο από το καλοκαίρι, οπότε δεν είναι διατεθειμένος να κάνει εκπτώσεις.

ΤΙ "ΠΑΙΖΕΙ" ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ

Πέρα από το θέμα του Ολυμπιακού, ο Μήτρογλου θα ήθελε ιδανικά να βρει μια ομάδα που να κάνει πρωταθλητισμό. Μια ομάδα που να παίζει επιθετικά στην οποία θα έχει και ο ίδιος μεγάλη συμμετοχή στο παιχνίδι, ώστε να κάνει καλά τη δουλειά που γνωρίζει όσο λίγοι: Να βάζει γκολ. Δεν απορρίπτει την ιδέα του Άρη, καθώς σε μια πιθανή συνεργασία θα του δοθεί η δυνατότητα να επιστρέψει στην Ελλάδα και να γίνει ξανά ενεργός μετά από έναν χρόνο στη… ναφθαλίνη.

Το ζητούμενο είναι αν θα μπορέσει η ομάδα της Θεσσαλονίκης να προσεγγίσει τις απαιτήσεις του που δεν έχουν καμία σχέση με τα χρήματα που παίρνει τώρα, αλλά το κασέ του εξακολουθεί να είναι ψηλά για τα ελληνικά δεδομένα. Άρα εδώ το θέμα είναι κυρίως οικονομικό…

ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΙΣΠΑΝΙΑ

Από ‘κει και πέρα, έχει δεχθεί άλλες δύο προτάσεις από Σαουδική Αραβία με πολύ καλά χρήματα, αλλά ο προορισμός δεν τον ενθουσιάζει κυρίως για οικογενειακούς λόγους.

Επίσης, πληροφορίες από την Ισπανία αναφέρουν ότι έχει δεχθεί κρούση και από την Ουέσκα του παλιόφιλου Σιόβα και από τη Θέλτα που ψάχνει εναγωνίως γκολτζή, αλλά κι αυτές οι δύο υποθέσεις είναι έως τώρα στο συρτάρι, αφού προέχει να ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο με τη Μαρσέιγ.

Εκείνο που τον ενδιαφέρει, πάντως, και τον… καίει είναι να ξεμπλέξει από τη γαλλική ομάδα για να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο το συντομότερο, να αποκτήσει ρυθμό και να βρει ξανά τον χαμένο του εαυτό… Όσο για τον Ολυμπιακό, το καλοκαίρι είναι κοντά και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί από τώρα.


TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ