ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κουντέ – Τικίνιο: Έξυπνες βόμβες ενδεκάδας

Ο Πιερ Κουντέ με τη φανέλα της Μάιντς
Ο Πιερ Κουντέ με τη φανέλα της Μάιντς 2020 ALEXANDER HASSENSTEIN/POOL PHOTO VIA AP

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για τις στοχευμένες μεταγραφές του Ολυμπιακού που φρεσκάρουν τον κορμό της ενδεκάδας και καλύπτουν τρύπες πριν αυτές δημιουργηθούν.

Ο Τικίνιο ήρθε, ο Κουντέ έρχεται. Οι δύο μεταγραφές που δρομολογήθηκαν ως τώρα στον Ολυμπιακό είναι… μία και μία. Οι "ερυθρόλευκοι" κατάφεραν να ενισχυθούν σε κομβικές θέσεις της ενδεκάδας, χωρίς να… ματώσουν οικονομικά, αφού εκμεταλλεύθηκαν για άλλη μία φορά την τεχνογνωσία και τις διασυνδέσεις τους.

Μιλάμε για δύο αφίξεις βασικών παικτών, όχι για μπαλώματα. Ο Τικίνιο μπήκε φουριόζος στις προπονήσεις, είναι πολύ δυνατός και έμπειρος στράικερ, πολύ σύντομα θα είναι σε θέση όχι μόνο να πλαισιώσει τον Ελ Αραμπί, αλλά να ηγηθεί της επιθετικής γραμμής. Πρόκειται για έναν φορ, τον οποίο ο Ολυμπιακός κατάφερε να αποκτήσει ελεύθερο, καθώς αν δεσμευόταν με συμβόλαιο δεν θα ήταν εύκολο ούτε να πλησιάσει…

Πριν από λίγες ημέρες, επέστρεψε στο προσκήνιο η υποψηφιότητα του Πιέρ Κουντέ. Οι "ερυθρόλευκοι" δεν χρειάστηκε να μάθουν ποιος είναι, καθώς τον γνωρίζουν απ’ έξω κι ανακατωτά. Πριν από τρία χρόνια ήταν έτοιμος να μπει στο αεροπλάνο, πριν τη σφήνα των 7,5 εκατομμυρίων της Μάιντς που τον αγόρασε με 4ετές συμβόλαιο.

Εκείνο που ενδιέφερε από την πρώτη στιγμή τους αρμόδιους του συλλόγου και σας ενημέρωσε σχετικά το SPORT24 ήταν να χτενίσουν τον ιατρικό του φάκελο. Να μάθουν λεπτομέρειες για την επέμβαση στο γόνατο που υποβλήθηκε στα τέλη του Δεκέμβρη, για τους λόγους που δεν αγωνίστηκε καθόλου στη Γερμανία από τότε, αλλά και το πώς επέστρεψε στα ματς που αγωνίστηκε με την Εθνική Καμερούν. Μόλις πήραν τις πληροφορίες που ήθελαν κι ενώ εκκρεμούν τα ιατρικά τεστ που θα κάνει μετά από την άφιξή του στην Αθήνα, η υπόθεση προχώρησε με συνοπτικές διαδικασίες, αφού μετά την προφορική συμφωνία με τον παίκτη, βρέθηκε η χρυσή τομή και με την ομάδα του.

Το συμβόλαιο του Τικίνιο ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ. Με τα μπόνους φτάνει στο 1,5 το χρόνο. Ο Κουντέ θα υπογράψει με ένα πάγιο κοντά στις 800.000 (σ.σ. τόσα έπαιρνε στη Μάιντς, τόσα περίπου παίρνει και ο Καμαρά στον Ολυμπιακό) και με τα μπόνους θα ξεπεράσει το ένα "χαρτί" ετησίως. Παράλληλα, θα δαπανηθούν άλλα δύο εκατομμύρια για την αγορά του. Δεν είναι λίγα τα χρήματα, αλλά είναι "σωστά" για αυτές τις κινήσεις, ενώ δείχνουν το δρόμο και για το τι θα ακολουθήσει…

Είναι σαφές ότι στον Ολυμπιακό ποντάρουν πολύ στο ρόστερ της προηγούμενης σεζόν. Έχουν εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές, γνωρίζουν ότι η ομάδα έχει πολλές λύσεις και απλά χρειάζεται ενέσεις ποιότητας σε κάποιες θέσεις. Ακριβώς έτσι κινούνται, αξιοποιώντας τον διαθέσιμο χρόνο, σε όλα τα μέτωπα. Βρέθηκε ο καλός επιθετικός πρώτος απ’ όλους χρονικά; Θα αποκτηθεί. Βρέθηκε ο κεντρικός χαφ που θα καλύψει το ενδεχόμενο κενό του Καμαρά; Έρχεται. Θα είναι στην Ελλάδα εντός της επόμενης εβδομάδας για υπογραφές και για να πιάσει δουλειά ενόψει των προκριματικών του Champions League.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Πέδρο Μαρτίνς δεν θέλει να φορτώσει παραπάνω το ρόστερ, αλλά να το κάνει ακόμη πιο ποιοτικό. Αυτό έχει συζητήσει με τη διοίκηση και οι εισηγήσεις του, μία – μία υλοποιούνται. Έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά, αλλά η γενική κατεύθυνση είναι μία. Να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο η βασική ενδεκάδα και δη ο κεντρικός κορμός. Με αυτές τις συντεταγμένες συνεχίζεται η αναζήτηση για τον διάδοχο του Ζοζέ Σα, την κάλυψη του Ρέαμπτσιουκ στο αριστερό άκρο της άμυνας, την αντικατάσταση του Μπρούμα στα φτερά της επίθεσης κι ό,τι άλλο κριθεί αναγκαίο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Κουντέ έρχεται σε μια χρονική περίοδο που βρίσκονται στο Ρέντη για προετοιμασία οι Εμβιλά, Καμαρά, Τιάγκο Σίλβα, Πέπε, ενώ από βδομάδα μπαίνει και ο Μπουχαλάκης που είχε εξτρά άδεια λόγω υποχρεώσεων με την Εθνική. Μαζί με αυτούς και οι "σταθερές αξίες" Φορτούνης και Βαλμπουενά για τη θέση "10". Με άλλα λόγια στον Πειραιά προσέχουν για να έχουν και η ομάδα να μπει "γεμάτη" από κάθε άποψη στις υποχρεώσεις της επόμενης σεζόν.

Και κάτι ακόμη. Με προσθήκες τέτοιου βεληνεκούς, αυξάνεται ο συναγωνισμός και για όλους τους «παλιούς». Πλέον ελάχιστοι μπορούν να θεωρήσουν δεδομένη τη θέση τους στην ενδεκάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι από τις πρώτες προπονήσεις στο αθλητικό κέντρο γίνεται "πόλεμος" σε κάθε φάση. Ούτε είναι τυχαίο ότι ο κόουτς ικανοποιημένος απ’ όσα βλέπει ως τώρα, χάρισε τη σημερινή μέρα, για να ξεκουραστούν οι "ερυθρόλευκοι". Τα έως τώρα δεδομένα δείχνουν πως όλα έχουν μπει σε μια πολύ σωστή σειρά, όχι μόνο για να εξαντληθούν οι πιθανότητες πρόκρισης στους ομίλους του UCL, αλλά και για να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο η ομάδα για τον εσωτερικό ανταγωνισμό που φαίνεται πως θα είναι μεγαλύτερος από τα δύο προηγούμενα χρόνια.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ