ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Επιστροφές στο... μέλλον του πλανήτη "Ολυμπιακός"

Επιστροφές στο... μέλλον του πλανήτη "Ολυμπιακός"

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος αναλύει τα πραγματικά δεδομένα και τις πιθανότητες επιστροφής στον Ολυμπιακό για τους "παλιόφιλους" Σιόβα, Μανωλά, Σάμαρη, Κασάμι, Λυκογιάννη, Κούτρη και Ρομπέρτο.

Αν θέλουμε να αναζητήσουμε κάποια από τα βασικά συστατικά της επιτυχίας του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια, αρκεί να απευθυνθούμε σε πρώην ποδοσφαιριστές της ομάδας. Πέρα από την πόρτα του κλαμπ που παραμένει ανοικτή για πιθανές επιστροφές, το ακόμη πιο σημαντικό είναι ότι οι ίδιοι, ακόμη κι αν περάσουν από σημαντικούς συλλόγους και μεγάλα πρωταθλήματα, επιθυμούν διακαώς να επιστρέψουν.

Είναι πολλά τα παραδείγματα ποδοσφαιριστών που έκαναν το επόμενο βήμα της καριέρας τους, επιλέγοντας μια μεταγραφή στο εξωτερικό, αλλά με μεγάλη χαρά επέστρεψαν ή έχουν διάθεση να επιστρέψουν στα παλιά λημέρια. Ο λόγος; Προφανής. Μιλάμε για ένα κλαμπ που προσφέρει τα πάντα σε κάθε επίπεδο, μεγαλώνει διαρκώς και διαμορφώνει οικογενειακούς δεσμούς με τα μέλη του.

Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι πως αυτή η διάθεση επιστροφής στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη και το Καραϊσκάκη, δεν αφορά μόνο Έλληνες ποδοσφαιριστές όπως έγινε τα τελευταία χρόνια με τους διεθνείς Τοροσίδη, Αβραάμ (σ.σ. το σκέφτεται σοβαρά να συνεχίσει για όσο τον χρειάζεται ο Πέδρο Μαρτίνς), Χολέμπας.

Το τελευταίο διάστημα χωρίς την παραμικρή διάθεση υπερβολής, όχι ένας, ούτε δύο, αλλά επτά και πλέον πρώην
"ερυθρόλευκοι" έχουν επανέλθει στο ρεπορτάζ για πιθανή επιστροφή. Πρόκειται για τους Σιόβα, Μανωλά, Κασάμι, Σάμαρη, Λυκογιάννη, Κούτρη και Ρομπέρτο. Το SPORT24 ξεσκόνισε αυτές τις επτά υποθέσεις και παρουσιάζει σήμερα τις πραγματικές πιθανότητες επιστροφής για τον καθένα.

Ξεκινώντας από την άμυνα, για την περίπτωση Σιόβα, σας έχουμε ενημερώσει εδώ και καιρό ότι το ενδεχόμενο επιστροφής συγκεντρώνει πολύ σοβαρές πιθανότητες. Το ξεκαθάρισε ο ίδιος στην αποκλειστική του συνέντευξη στον Παντελή Διαμαντόπουλο ότι αρκεί ένα τηλεφώνημα του Βαγγέλη Μαρινάκη για να φορέσει ξανά την ερυθρόλευκη, παρότι απολαμβάνει κάθε στιγμή της παρουσίας του στην "Primera Division".

Το ρόστερ έχει ανάγκη από έναν αριστεροπόδαρο, έμπειρο και… Έλληνα στόπερ. Ένας λόγος παραπάνω που ο Χολέμπας, στα 37 του, παραμένει μετέωρος. Ο Σιόβας βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, προέρχεται από πολύ γεμάτες σεζόν και πλέον έχει τη δυνατότητα να αποχωρήσει από την Ουέσκα, μετά τον υποβιβασμό της. Η ομάδα του δεν κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία, ο ίδιος δεν πρόκειται να συνεχίσει στη "Segunta", άρα είναι θετικός σε άμεση επιστροφή, παρότι θα μπορούσε να αναζητήσει έναν νέο προορισμό στην Ιβηρική.

Ο Κώστας Μανωλάς είναι δεδομένο ότι θα επιστρέψει στον Ολυμπιακό. Το είχε παραδεχτεί στη συνέντευξη που είχε δώσει στο SPORT24 και τους Παντελή Βλαχόπουλο, Ανδρέα Παλομπαρίνι. Το να συζητάμε, ωστόσο, για άμεση επιστροφή, να γυρίσει δηλαδή στη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού, μοιάζει με όνειρο θερινής νυκτός. Δεσμεύεται ακόμη για τρία χρόνια με τη Νάπολι, η οποία πλήρωσε 28 εκατομμύρια για να τον αποκτήσει από τη Ρόμα, ενώ και οι δικές του απολαβές για την προσεχή τριετία ξεπερνούν τα 12 εκατομμύρια ευρώ.

Είναι προφανές πως δεν μπορεί να μείνει ελεύθερος, ούτε οι "ερυθρόλευκοι" έχουν τη δυνατότητα για μια τέτοια υπέρβαση στην παρούσα φάση. Ο 30χρονος αμυντικός θα ήθελε να επιστρέψει στον Πειραιά από… χθες, αλλά κάτι τέτοιο με τα δεδομένα που υπάρχουν είναι απίθανο.

Πιθανότατα του χρόνου το καλοκαίρι, όπως σας έχουμε ενημερώσει σχετικά, οι πιθανότητες να είναι περισσότερες και καλύτερες. Το να πεισθεί η Νάπολι ακόμη κι αν πιέσει ο ίδιος να του επιτρέψει την επιστροφή με ετήσιο δανεισμό και οψιόν αγοράς, πάλι δεν μοιάζει ρεαλιστικό σενάριο, καθώς είναι πάρα πολλά τα λεφτά, ωστόσο, στο ποδόσφαιρο και τις μεταγραφές ποτέ μη λες ποτέ.

Για Κούτρη και Λυκογιάννη, αμφότεροι δείχνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν στο εξωτερικό. Ο εκπρόσωπος του Λυκογιάννη έκανε πρόσφατα και σχετικές δηλώσεις, στις οποίες ανέφερε πως αν φύγει από την Κάλιαρι θα το κάνει για ένα ακόμη πιο ανταγωνιστικό βήμα και όχι για επιστροφή στην Ελλάδα.

Ο Λεονάρντο πάτησε ξανά γερά στα πόδια του με τη φανέλα της Φορτούνα Ντίσελντορφ, βρήκε τον καλό του εαυτό, κλήθηκε εκ νέου στην Εθνική ομάδα. Το θέμα είναι πως ο ίδιος προτιμά να συνεχίσει την περιπέτεια στη Γερμανία, από τη στιγμή που του δίνει αυτή τη δυνατότητα και ο διετής δανεισμός που υπέγραψε από πέρυσι.

Αν θέλει ο Ολυμπιακός μπορεί να διακόψει αυτή τη διαδικασία και να τον επαναφέρει στη βάση του, αλλά σε αυτά μετράει κυρίως το τι θέλει ο ποδοσφαιριστής. Με το ζόρι, γάμος δεν γίνεται ούτε στο ποδόσφαιρο. Αν κι εφόσον, μια κουβέντα με τον Πέδρο Μαρτίνς ίσως άνοιγε το δρόμο, αλλά αυτό παραμένει υπόθεση εργασίας στην παρούσα φάση…

Η υποψηφιότητα Κασάμι

Τις τελευταίες ώρες προέκυψαν από την Ιταλία νέες πληροφορίες για πιθανή επιστροφή του Παϊτίμ Κασάμι, ως μια επιπλέον λύση στον άξονα. Ο διεθνής με την Ελβετία χαφ, βρίσκεται πέντε χρόνια μακριά από του Ρέντη, αλλά κάθε καλοκαίρι ρίχνει γέφυρες επιστροφής. Μετά το πέρασμά του από τη Νότιγχαμ Φόρεστ και άλλα τέσσερα χρόνια σε Σιόν και Βασιλεία, προέρχεται από πολύ γεμάτες σεζόν και στα 29 του, διεκδικεί μια δεύτερη ευκαιρία στον Πειραιά.

Το συμβόλαιό του λήγει το επόμενο καλοκαίρι, αλλά δεν θα αποτελέσει εμπόδιο, αν αποδεχθεί το κάλεσμα από τον Ολυμπιακό. Το επιπλέον στοιχείο που μπορεί να προσφέρει ο Κοσοβάρος χαφ στους πρωταθλητές Ελλάδας είναι το γκολ, καθώς τις τελευταίες δύο σεζόν έχει πετύχει 23 στο πρωτάθλημα Ελβετίας. Να θυμίσουμε ότι οι "ερυθρόλευκοι" έχουν ρυθμίσει το θέμα της ανανέωσης του Ανδρέα Μπουχαλάκη έως το 2024, με την υποσημείωση πως αν υπάρξει πρόταση από το εξωτερικό θα συζητηθεί από κοινού με διάθεση συναίνεσης…

Για τον Ανδρέα Σάμαρη και παρά τα σενάρια που προέκυψαν πρόσφατα από την Πορτογαλία, για πιθανό επαναπατρισμό στον Πειραιά. Στα 31 του χρόνια, ωστόσο, ο Πατρινός μέσος θέλει να συνεχίσει στη Μπενφίκα με την οποία δεσμεύεται ακόμη με συμβόλαιο κι ας μην αποτελεί πλέον βασική επιλογή.

Για τη θέση του τερματοφύλακα, ο Ζοζέ Σα είναι πολύ κοντά στο να αλλάξει φανέλα με προορισμό την Αγγλία και τη Γουλβς. Για τον διάδοχο έχουν κυκλοφορήσει ήδη πολλά ονόματα, χωρίς, όμως, να υπάρχει κάτι ξεκάθαρο. Μέσα σε αυτούς και ο Ισπανός Ρομπέρτο. Στα 35 του πλέον ανήκει στη Βαγιαδολίδ που υποβιβάστηκε, ωστόσο, είναι πάντα ζεστός για επιστροφή στην αγαπημένη του ομάδα και χώρα.

Μπορεί η καριέρα του να είχε πολλά πάνω και κάτω, ωστόσο, στον Ολυμπιακό πραγματοποίησε τις καλύτερες του χρονιές, σε σημείο να μετονομαστεί σε… Άγιο Ρομπέρτο. Το όνομά του δεν βρίσκεται ψηλά στη σχετική λίστα, αλλά με τον Κρίστινσον και τον Τζολάκη να περιμένουν τη δική τους ευκαιρία, καμία υποψηφιότητα, πόσο μάλλον δοκιμασμένη, δεν μπορεί να αποκλειστεί. Εν αναμονή...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΩΛΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ