ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Άλλος Ολυμπιακός με Μασούρα και Αγκιμπού

Ο Αγκιυμπού Καμαρά σε προσπάθειά του στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Αστέρα
Ο Αγκιυμπού Καμαρά σε προσπάθειά του στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Αστέρα INTIME SPORTS

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για τον Ολυμπιακό που ανεβάζει στροφές αργά αλλά σταθερά και τους δύο παίκτες που επέδρασαν καταλυτικά στο build up και τι θα αλλάξει με την δρομολογημένη επιστροφή του Σεμέδο.

Ο Ολυμπιακός τώρα αρχίζει” διαβάσατε σε τούτη εδώ τη γωνιά του SPORT24, την επομένη του επιβλητικού 4-1 σε βάρος του Απόλλωνα. Η εκτίμηση δεν αφορούσε ούτε προσδοκία, ούτε… ζαριά, αλλά συνισταμένη όλων όσων προηγήθηκαν το τελευταίο διάστημα στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη.

Το πώς και το γιατί δεν ξεκίνησε καλά η σεζόν είναι χιλιοειπωμένα. Σε τελική ανάλυση, όμως, δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία το αν έπεσες, αλλά το αν θα καταφέρεις να ξανασηκωθείς. Είναι γεγονός ότι κάπου τα λουριά χαλάρωσαν μετά από την κατάκτηση των δύο σερί τίτλων και στη διάρκεια του καλοκαιριού, υπήρξαν και αναποδιές, αλλά και σοβαρά λάθη.

Ναι, λάθος ήταν που ξανατρύπωσε ο κορονοϊός στα αποδυτήρια, λόγω αμέλειας ή ανοησίας, στην πιο κρίσιμη καμπή των προκριματικών και αυτό πληρώθηκε ακριβά με έναν πρόωρο αποκλεισμό. Ναι, ήταν λάθος να μην μονταριστεί πιο γρήγορα το σύνολο, ώστε να μπει με μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας από το ξεκίνημα της σεζόν. Ναι, ήταν λάθος όλο αυτό που συνέβη με τον Σεμέδο και προκάλεσε αναστάτωση σε όλα τα επίπεδα. Όμως, κάπου ώπα…

Ο Ολυμπιακός μπήκε στη νέα σεζόν ισχυρότερος από πέρυσι. Με ακόμη περισσότερες λύσεις σε όλες τις γραμμές, κυρίως στην μεσαία και την επίθεση. Ακόμη και στην άμυνα, ωστόσο, είναι ως τώρα βασικός ο Παπ Αμπού Σισέ, ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε ως δανεικός στη Γαλλία. Οι παίκτες του βασικού κορμού έμειναν όλοι πλην του Σα που αντικαταστάθηκε επάξια ως τώρα από τον ακόμη πιο έμπειρο Τόμας Βατσλίκ.

Από τη στιγμή που στον πάγκο παραμένει και ο εγγυητής Πέδρο Μαρτίνς, ήταν θέμα χρόνου η ομάδα να πάρει το μονοπάτι της ανόδου. Μιας ανόδου που έχει δρόμο ακόμη, καθώς τα περιθώρια για περαιτέρω βελτίωση είναι τεράστια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι χθες (26/9) ήρθαν από τον πάγκο οι -εκ των κορυφαίων της περσινής σεζόν- Εμβιλά και Ελ Αραμπί. Όπως, επίσης, ότι ακόμη δεν έχει επιστρέψει ο καλύτερος στόπερ του πρωταθλήματος Ρούμπεν Σεμέδο, ο οποίος πληρώνει τις κουτουράδες του, αλλά και ο Γκάρι Ροντρίγκες, ο οποίος έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει διαφορά σε ένα πρωτάθλημα όπως το ελληνικό.

Παράλληλα, δεν έχει ρολάρει ακόμη ούτε ο Ονιεκούρου, ούτε ο Ρόνι Λόπες, δύο παίκτες υψηλής ποιότητας που θέλουν το χρόνο τους, ενώ έχει ενδιαφέρον και το αν θα “ξυπνήσει” ο Λαλά, ένας από τους καλύτερους δεξιούς μπακ του “Σαμπιονά” που στον Πειραιά ακόμη ψάχνεται. Παρόλα αυτά, μετά την εντός έδρας ισοπαλία με τον Ατρόμητο, οι “ερυθρόλευκοι” μετρούν τέσσερις σερί νίκες, δύο εντός (Αντβέρπ, Απόλλων) και δύο εκτός (Λαμία, Τρίπολη).

Σε παιχνίδια που δεν είχαν απόλυτη κυριαρχία, χρειάστηκε να αφήσουν αρκετή ώρα τη μπάλα στα πόδια των αντιπάλων, είχαν και τον τρόπο και τη διάθεση και την ατομική ποιότητα, να φτάσουν σε σημαντικές νίκες και να πατήσουν στην κορυφή της βαθμολογίας. Για όσους δεν το πρόσεξαν, οι πρωταθλητές τόσο στη Λαμία όσο και στο γήπεδο του Αστέρα πέτυχαν από δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Στον αγώνα της προηγούμενης Κυριακής, όμως, χαλάρωσαν στο δεύτερο μέρος, δέχθηκαν γκολ και κινδύνευσαν με ισοφάριση, ενώ χθες έλεγξαν όπως έπρεπε το ρυθμό για να πάρουν… σβηστά το τρίποντο σε μία από τις πιο δύσκολες εκτός έδρας αποστολές όλης της σεζόν.

Η βελτίωση είναι εμφανής, όπως και η δουλειά του προπονητή που υποσχέθηκε καλύτερες μέρες σε ένα διάστημα που είχε προκληθεί έντονος προβληματισμός. Καταλυτικά σε αυτή την εικόνα επέδρασε η παρουσία δύο παικτών. Του υπερπολύτιμου Γιώργου Μασούρα και του Αγκιμπού Καμαρά. Ο Έλληνας διεθνής επιστρέφοντας στην ενδεκάδα, άνοιξε το σκορ για τη νίκη στο ματς της Τετάρτης, ενώ χθες έδωσε πάρε-βάλε πάσα με το κεφάλι στον Τικίνιο για να βρει ξανά δίχτυα, σημειώνοντας το τρίτο του γκολ σε δύο παιχνίδια.

Η παρουσία του 27χρονου μεσοεπιθετικού, ο οποίος μαζί με τον Μπουχαλάκη, δικαιώνουν συστηματικά τον Πέδρο Μαρτίνς για την εμπιστοσύνη του, μαζί με τον “τούρμπο” πιτσιρικά από τη Γουινέα, βοήθησαν τον Ολυμπιακό να ανεβάσει στροφές απότομα. Ο Μασούρας είναι διαρκώς εκεί που πρέπει στην επίθεση για να σκοράρει, να πασάρει και γενικώς να βάλει την ομάδα μπροστά στο σκορ, χωρίς να παραμελεί και τα ανασταλτικά του καθήκοντα.

Ο Αγκιμπού Καμαρά αποτελεί τη φετινή αποκάλυψη του Professor. Μπορεί να μην ήταν δική του εισήγηση, αλλά λαβράκι ψαρεμένο από τη μεγάλη απόχη του Φρανσουά Μοδέστο, αλλά έκανε τη διαφορά ως τώρα, σε ένα χρονικό σημείο που το τρίγωνο Εμβιλά, Μπουχαλάκη, Μαντί Καμαρά, δεν έχει φτάσει στα περσινά επίπεδα. Ο 20χρονος μέσος, ο οποίος είχαμε αναφέρει από τις πρώτες του εμφανίσεις πως έχει μέσα στο γήπεδο το στιλ του Ενγκολό Καντέ, κάνει δουλειά για δύο ανασταλτικά, είναι πραγματική μηχανή, με ανεξάντλητο ντεπόζιτο. Καλύπτει το χώρο πίσω από τον φορ, ως ένα 8άρι που πατάει ως την αντίπαλη περιοχή, βγαίνει στην άκρη για να δημιουργήσει ρήγματα όπως στη φάση του 0-2, δεν αφήνει καμία μπάλα που να μη τη διεκδικήσει με λύσσα.

Ο Αγκιμπού θυμίζει τον Μαντί όταν πριν από τρία χρόνια ο Πέδρο Μαρτίνς τον έριξε στα βαθιά κι εκείνος σαν καρχαρίας διψούσε για… αίμα και ήταν παντού στο γήπεδο. Ο ταλαντούχος χαφ από τη Β’ ομάδα της Λιλ, δεν είναι φανταχτερός, αλλά είναι υπερπολύτιμος, πριν καν μάθει καλά καλά τα ονόματα των συμπαικτών του. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει αφήσει στον πάγκο μία από τις ακριβές επενδύσεις του καλοκαιριού, τον Καμερουνέζο Κούντε.

Εν ολίγοις, ο Πέδρο Μαρτίνς με πρώτο συστατικό της δουλειάς του την δικαιοσύνη, βρίσκει το προφίλ που θέλει να περάσει στο νέο Ολυμπιακό, με ενέσεις φρεσκάδας στην ενδεκάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι για πρώτη φορά μετά από καιρό, οι “ερυθρόλευκοι” ούτε γκολ δέχθηκαν, αλλά ούτε κι απειλήθηκαν ιδιαίτερα από έναν αντίπαλο που έκανε συνολικά περισσότερες τελικές, αλλά δεν θορύβησε ιδιαίτερα τον Τόμας Βατσλίκ.

Η τετράδα της άμυνας λειτούργησε καλύτερα συγκριτικά με τα προηγούμενα ματς, ενώ θα λειτουργήσει ακόμη καλύτερα όταν ξαναμπεί στην εξίσωση ο Ρούμπεν Σεμέδο, ο οποίος έστειλε μήνυμα μεταμέλειας και διάθεσης για προσωπική… ρεβάνς μέσα στο γήπεδο. Η αντίδραση της άμυνας είναι και το μεγάλο ζητούμενο ενόψει του αγώνα της Πέμπτης με τη Φενέρ στην Τουρκία. Αν είναι καλή η ανασταλτική λειτουργία ο Ολυμπιακός θα βρει γκολ και στην Πόλη. Τουλάχιστον ένα...

Δείτε την Game Night με τους Παντελή Βλαχόπουλο, Θέμη Καίσαρη και Τσάρλυ:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ