OPINIONS

Το 2019 φέρνει μεταγραφές

Το 2019 φέρνει μεταγραφές

Οι οπαδοί θέλουν όσοι τίποτα άλλο μεταγραφές. Περισσότερο ίσως και από... τίτλους. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, λοιπόν, θα ενισχυθούν για το δεύτερο μισό της σεζόν. Εξηγεί ο Σπύρος Καβαλιεράτος

Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να είναι ίδιοι στο δεύτερο μισό της σεζόν. Το 2018 είπε το δικό του αντίο, το 2019 πήρε τη σκυτάλη και μαζί οι δύο αιώνιοι ετοιμάζονται να ρίξουν την ζαριά τους, προκειμένου η Άνοιξη και το καλοκαίρι να τους βρει χαρούμενος και επιτυχημένους.

Δεν είναι μυστικό ότι οι αιώνιοι έχουν ρίξει τα δίκτυα τους στην αγορά. Θέλουν να ενισχυθούν, δεν το κρύβουν, δεν το διαψεύδουν. Ξέρουν και οι ίδιοι πως αν μείνουν ως έχουν δεν πρόκειται να αντέξουν στον ανταγωνισμό, όχι μόνο τον μεταξύ τους, αλλά και με τις υπόλοιπες ισχυρές ομάδες της Ευρώπης. Και οι δύο ψάχνονται καιρό τώρα, ο Ολυμπιακός περισσότερο, ο Παναθηναϊκός λιγότερο, όμως η αλήθεια είναι ότι τώρα οι πράσινοι δείχνουν σαν να θέλουν περισσότερο έναν έξτρα παίκτη. Κάτι που ίσχυε για τους ερυθρόλευκους κυρίως, μέχρι πριν από έναν μήνα.

Οπως και να έχει, είναι πραγματικότητα ότι το ρόστερ δεν είναι πλήρες για κανέναν. Το ξέρουν πρώτα από όλα οι ιδιοκτήτες των ομάδων, που έχουν δώσει το ΟΚ για προσθήκη. Με δεδομένο όμως ότι τα λεφτά δεν περισσεύουν για τις ελληνικές ομάδες, πρέπει ο συνδυασμός να είναι ιδανικός. Με τα χρήματα που υπάρχουν, πρέπει να βρεθεί ο κατάλληλος παίκτης για να κάνει τη διαφορά. Αν είναι, δηλαδή, να αποκτηθούν παίκτες σαν τον Μπόμπι Μπράουν που πήρε πέρυσι ο Ολυμπιακός, είναι προτιμότερο να μην γίνει καμία προσθήκη.

Ειδικά στην περίπτωση του Ολυμπιακού αυτός ακριβώς είναι ο λόγος της όποιας καθυστέρησης. Κάποιοι υπέθεσαν ότι η ενίσχυση δεν ήρθε επειδή δεν υπάρχουν χρήματα. Το συνδύασαν με τα δικαστικά - οικογενειακά θέματα που έχουν προκύψει στους Αγγελόπουλους και θεώρησαν πως η μεταγραφή ματαιώθηκε για οικονομικούς λόγους. Κι όμως, το ΟΚ για μεταγραφή έχει δοθεί και μάλιστα σε δυο-τρεις περιπτώσεις οι ερυθρόλευκοι έφτασαν κοντά στην ολοκλήρωση της διαδικασίας. Δεν εννοούμε τον Μπράντον Πολ, αλλά δύο διαφορετικές περιπτώσεις γκαρντ, που όμως δεν φόρεσαν τελικά την ερυθρόλευκη φανέλα.

Το 2019 φέρνει μεταγραφές

Ο Ντέιβιντ Μπλατ έχει πάρει καιρό τώρα το ΟΚ για προσθήκη, όμως δεν έχει πάρει ακόμα παίκτη διότι τον βοηθούν και τα αποτελέσματα. Δεν έχει, δηλαδή, την πίεση για άμεση βελτίωση, άλλωστε ο Ολυμπιακός μοιράζεται την τέταρτη θέση μαζί με την Εφές. Εχει από την άλλη ξεκάθαρη άποψη ότι πρέπει να αποκτηθεί γκαρντ, ένας παίκτης με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Θα μπορέσει να οργανώσει και να παίξει πικ εντ ρολ, θα μπορεί να σουτάρει, αλλά θα παίζει και άμυνα. Δεν χρειάζεται να τα κάνει όλα σε πολύ καλό βαθμό - τα διαθέσιμα χρήματα δεν είναι πολλά - αλλά να μην έχει ξεκάθαρη αδυναμία σε τίποτα απ αυτά. Λογικά μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό ο Αμερικανοισραηλινός θα κληθεί να αποφασίσει, γι αυτό και το 2019 θα βρει τους ερυθρόλευκους με ένα επιπλέον παίκτη στην περιφέρεια.

Σε ό,τι αφορά στον Παναθηναϊκό, η έλευση του Ρικ Πιτίνο έχει επισπεύσει τις διαδικασίες. Οι πράσινοι "φωνάζουν" καιρό τώρα ότι χρειάζονται ενίσχυση, όμως όσο στον πάγκο βρισκόταν ο Τσάβι Πασκουάλ δεν φαινόταν να υπάρχει διάθεση για βοήθεια. Από την άλλη, όμως, δεν γίνεται να μην δοθεί στον νέο προπονητή η ευκαιρία να κάνει τη δουλειά του όπως ο ίδιος θέλει. Γι αυτό και ήδη ο Παναθηναϊκός έχει μπει δυνατά στην αγορά, κυρίως των ΗΠΑ, προκειμένου να αλλάξει το ρόστερ του.

Το 2019 φέρνει μεταγραφές

Ο Πιτίνο βλέπει καλά ότι οι πράσινοι χρειάζονται προσθήκη και στα γκαρντ, αλλά και κοντά στο καλάθι και μαζί με τους συνεργάτες του ψάχνουν για το καλύτερο δυνατό. Μία περίπτωση που ξεχώρισε είναι ο 28χρονος (υψ.1.93) γκαρντ Σον Κιλπάτρικ ο οποίος είναι απόφοιτος του Σινσινάτι και τελευταίος του σταθμός στο ΝΒΑ ήταν οι Chicago. Είναι από τους παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν και όχι να αποκτηθούν απλά για επικοινωνιακούς λόγους, αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο από πολλές απόψεις.

Και στον Παναθηναϊκό φαίνεται πως θα περιμένουν πρώτα το ματς με τον Ολυμπιακό και στη συνέχεια θα κάνουν την επόμενη κίνηση, είναι όμως σαφές ότι η αντίστροφη μέτρηση για μεταγραφή και ίσως μεταγραφές, έχει αρχίσει. Δεν πρόκειται να αφήσει χωρίς βοήθεια τον Πιτίνο η διοίκηση του Παναθηναϊκού και του έχει ξεκαθαρίσει. Ο Καλάθης χρειάζεται έναν γρήγορα γκαρντ δίπλα του, που παράλληλα θα καλύπτει επάξια και το χρόνο που ο αρχηγός των πρασίνων θα πηγαίνει στον πάγκο, οπότε με αυτά τα δεδομένα γίνεται η αναζήτηση και σύντομα αναμένονται τα αποτελέσματα...

Και εννοείται πως μέχρι την Παρασκευή που οι "αιώνιοι" ανταμώνουν στο ΣΕΦ δεν προλαβαίνουν να ενισχυθούν, αλλά μοιάζει βέβαιο ότι ο ηττημένος θα κάνει ακόμα πιο γρήγορα την κίνηση ενίσχυσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ