OPINIONS

Οι καλύτεροι τελικοί στην Ευρώπη...

Οι καλύτεροι τελικοί στην Ευρώπη...
EUROKINISSI

Σε όλη την Ευρώπη διεξάγονται τα play offs, στις περισσότερες χώρες έχουν ήδη αρχίσει οι τελικοί. Ολος ο μπασκετικός κόσμος παρακολουθεί και περιμένει να μάθει τους πρωταθλητές, όμως το ενδιαφέρον που υπάρχει στην Ελλάδα, δεν μπορεί να το συναντήσει κανένας...

Να τα βάλουμε κάτω; Ακόμα και στην VTB League που αγωνίζονται οι ΤΣΣΚΑ με την Χίμκι , η λογική του final four και του ενός αγώνα που κρίνει τον τίτλο, έχει μειώσει το σασπένς. Αφήστε που κι εκεί, ο ημιτελικός ανάμεσα σε Χίμκι και Ουνίξ Καζάν που έδινε το εισιτήριο για την EuroLeague, ήταν... όλα τα λεφτά. Η κούπα μικρότερη σημασία έχει πια, κάτι που παραδέχθηκε και ο θριαμβευτής της Παρασκευής Γιώργος Μπαρτζώκας, στη συνέντευξη που έδωσε στο Sport24radio 103,3 .

Στην Ισπανία ακόμα δεν ξέρουμε το ζευγάρι του τελικού, αλλά όσο καλές ομάδες κι αν είναι η Ρεάλ ( έχει ήδη προκριθεί ) και η Μπασκόνια (φαβορί απέναντι στην Μπαρτσελόνα), δεν μπορούν να συγκριθούν με το ντέρμπι των αιωνίων... Αν γίνει η έκπληξη και περάσει η Μπάρτσα, θα το συζητήσουμε .

Στην Ιταλία, το Αρμάνι Μιλάνο - Τρέντο δεν μπαίνει καν στη συζήτηση, ούτε στη Γαλλία το Μονακό - ΛεΜαν ( έκανε την έκπληξη απέναντι στην Σταρσμπουρ ). Ακόμα και στην πλούσια Τουρκία, η Φενέρ δεν έχει αντίπαλο, το ότι έχασε από την Τόφας δεν σημαίνει ότι μπορεί να κινδυνέψει με ήττα. Το μόνο ζευγάρι που μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τους ελληνικούς τελικούς είναι το Μπάγερν - Αλμπα στη Γερμανία, που ήδη μετράει break στο break και θυμίζει σε πολλά την Stoiximan.gr Basket League.

Από καθαρά μπασκετικής άποψης, λοιπόν, το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός το ζηλεύει όλη η Ευρώπη. Και γιατί είναι ό,τι πιο εμπορικό υπάρχει και γιατί πρόκειται για δύο καλές ομάδες - όχι βέβαια οι κορυφαίες στην Γηραιά Ήπειρο. Σπουδαίοι παίκτες πρωταγωνιστούν, οι εξέδρες έχουν κόσμο και όσο προχωρούν οι τελικοί, τόσο αυξάνεται το ενδιαφέρον. Αν δε, φτάσει η σειρά σε 5ο τελικό, όλη η μπασκετική Ευρώπη θα ψάχνει τρόπο να δει αυτό το ματς. Εστω κι αν θα έχει αρχίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, που το παρακολουθούν ακόμα κι αυτοί που δεν βλέπουν... ποτέ ποδόσφαιρο.

Ας αρχίσουμε να το ευχαριστιόμαστε όσο περισσότερο μπορούμε, γιατί σε όλη την Ευρώπη ζηλεύουν ό,τι έχουμε και θα ήθελαν πολύ να βρίσκονται στη θέση μας. Θα ήθελαν να βλέπουν Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός και όχι Φενέρ - Τόφας ή Μιλάνο - Τρέντο.

Μόνο που κι εμείς έχουμε να ζηλέψουμε κάτι, αυτό που έχουν όλοι οι άλλοι και μάλλον δεν θα αποκτήσουμε ποτέ εμείς. Δηλαδή ηρεμία πριν και μετά τους αγώνες. Κανείς στο εξωτερικό δεν μαλώνει για τους διαιτητές, για τις αποφάσεις των αθλητικών δικαστών, τη φιλοξενία σε κάθε γήπεδο. Εκεί δεν υπάρχουν επεισόδια έξω από το γήπεδο, κροτίδες, καπνογόνα και ούτω καθ εξής. Ολη αυτή την περιρρέουσα ατμόσφαιρα πριν από το τζάμπολ να μην είχαμε, οι τελικοί της Stoiximan.gr Basket League θα άγγιζαν το τέλειο.

Ε, εντάξει ας μην τα θέλουμε όλα δικά μας. Ακόμα κι έτσι, οι ελληνικοί τελικοί είναι οι καλύτεροι στην Ευρώπη. Ας τους απολαύσουμε όσο τους έχουμε.

ΥΓ.: Το 1-1 με break στο break νίκες δείχνει πως υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στις δύο ομάδες. Οι έδρες έχουν πάψει εδώ και χρόνια να είναι ακτύπητες, συνεπώς οι προβλέψεις και οι αναλύσεις πριν από τα παιχνίδια ελάχιστη σημασία έχουν. Κάθε φορά στο παρκέ το... απροσδόκητο κάνει την εμφάνισή του, άρα ας περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει και σήμερα στο ΟΑΚΑ και μετά ας αναλύσουμε.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ