EUROLEAGUE

Ναι, αλλά θέλει ενίσχυση

EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός παρασύρθηκε από το 2-0 επί του Ολυμπιακού στην αρχή της σεζόν. Οι ερυθρόλευκοι δεν θέλουν να παθουν το ίδιο από το δικό τους μεθύσι της χαράς. Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος.

Εχθρός του καλού είναι μόνο το καλύτερο και ο Ολυμπιακός δεν έχει λόγο να παρασυρθεί από το μεθύσι της χαράς. Οι ερυθρόλευκοι το ευχαριστήθηκαν όσο λίγες φορές αυτό που έγινε στο ΣΕΦ, η διάθεση της ομάδας και του κόσμου είναι εξαιρετική, όμως επί της ουσίας ήταν απλά μία νίκη επί ενός κατώτερου αντιπάλου τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Εννοείται πως τα ματς με τον Παναθηναϊκό είναι πάντα ιδιαίτερα και ξεχωριστά και σε πολλές περιπτώσεις δεν παίζει ρόλο η φόρμα και η ποιότητα του ρόστερ. Πρόκειται για ματς ειδικών συνθηκών και με δεδομένη την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία των πρασίνων και την έλευση του Ρικ Πιτίνο, ο αντίπαλος έμοιαζε αναγεννημένος. Γι' αυτό και ο Ολυμπιακός βρισκόταν σε εκγρήγορση, η ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ ήταν "καυτή" και τελικά ο Μπλατ και οι παίκτες που έφτασαν με άνεση στη νίκη. Ισως με μεγαλύτερη και απ' ό,τι φανερώνει η τελική διαφορά των 14 πόντων.

Λίγο πολύ έχουν αναλυθεί τα πάντα για όσα έγιναν στο ΣΕΦ το βράδυ της Παρασκευής. "Ήταν νίκη αποδυτηρίων, προπονητών και παικτών", έγραψε ο Παντελής Διαμαντόπουλος αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης των αιωνίων.

Ο Γιάννης Φιλέρης έγραψε για τους "κρυφούς άσους στο μανίκι του διαβασμένου Μπλατ και εκείνους που κινήθηκαν άψογα πίσω από τον φοβερό και τρομερό Νίκολα Μιλουτίνοβ".

Ο Στέφανος Μακρής ανέλυσε και έγραψε ότι "ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Παναθηναϊκό, έχοντας για δέντρο στο δάσος της τακτικής του την κυριαρχία του Μιλουτίνοβ και ρίχνοντας δόλωμα στον Καλάθη και τους ψηλούς των "πράσινων.

Και ο Χάρης Σταύρου με τον Γιώργο Οικονόμου εξήγησαν ότι ο χρόνος περνά και χρειάζονται μεταγραφές. "Η ενίσχυση των αιωνίων που είναι θέμα ημερών", έγραψε ο Σταύρου, ενώ ο Οικονόμου στάθηκε στο "πισωγύρισμα στην εικόνα του Παναθηναϊκού, που καλείται να διορθώσει πράγματα στο παιχνίδι και το ρόστερ του άμεσα ώστε να καλύψει το χαμένο έδαφος".

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΘΕΣΕΙΣ

Ας μείνουμε, λοιπόν, στην επόμενη μέρα του μεγάλου αγώνα στο Φάληρο και ας κοιτάξουμε πιο μακριά. Διότι όποιος μένει σε ένα ματς και δεν κοιτάζει το μέλλον, το πιθανότερο είναι να την πατήσει. Το έκανε ο Παναθηναϊκός και έφτασε σε αυτό το σημείο που βρίσκεται τώρα. Δεν κοίταξε ποτέ πραγματικά το πρόβλημα, αλλά στάθηκε στο 2-0 που είχε επί του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ. Αυτό ήταν το μόνιμο επιχείρημα των πρασίνων κάθε φορά που η ομάδα τους παρουσίαζε κακή εικόνα και έδειχνε ότι έχει πάρει την κάτω βόλτα. Εκλειναν τα μάτια στην πραγματικότητα, με συνέπεια να τρέχουν τώρα να προλάβουν.

Η εβδομάδα του... μέλιτος με τον Ρικ Πιτίνο ολοκληρώθηκε και αμέσως ήρθε η προσγείωση. Ο Παναθηναϊκός τρέχει να προλάβει να ενισχυθεί διότι κινδυνεύει όσο ποτέ άλλοτε να μείνει εκτός πλέι οφ στην EuroLeague και η αλήθεια είναι ότι μία προσθήκη δεν του φτάσει. Χρειάζεται ενίσχυση και σε τέσσερις θέσεις, επειδή όμως είναι αδύνατο να κάνει πέντε μεταγραφές, πρέπει να βρει τον τρόπο να καλύψει τα κενά με δύο κινήσεις. Να πάρει έναν περιφερειακό και έναν ψηλό, ώστε να μπαλώσει τρύπες.

Και στις 14 αγωνιστικές που απομένουν να μεταμορφωθεί. Η διπλή αγωνιστική την εβδομάδα που έρχεται δυσκολεύει το έργο κάθε προπονητή που θέλει να δουλέψει και να αλλάξει πράγματα και συνάμα να βρει παίκτες, όμως έτσι όπως τα έκανε ο Παναθηναϊκός, είναι υποχρεωμένος να τα προλάβει όλα.

ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ ΟΙ 13

Οσο για τον Ολυμπιακό; Οι πανηγυρισμοί για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής, το βαρύ και εξαντλητικό πρόγραμμα δεν επιτρέπει να σταθεί και να κοιτάζει πίσω. Αν παρασυρθεί κι αυτός από τη νίκη επί των πρασίνων, κινδυνεύει να μείνει με το δένδρο και να χάσει το δάσος. Διότι καλό είναι το γόητρο και η νίκη επί του αιωνίου αντιπάλου, όμως στην πραγματική κατάταξη οι ερυθρόλευκοι δεν κοιτάζουν προς τα κάτω, αλλά προς τα πάνω. Περίπτωση να παλέψουν για μια θέση οι δύο τους στην κανονική περίοδο δεν υπάρχει, ειδικά από τη στιγμή που καλύφθηκε και η διαφορά του πρώτου αγώνα και ο Ολυμπιακός έχει πλεονέκτημα.

Στόχος του Ολυμπιακού δεν είναι πλέον η πρόκριση στα πλέι οφ, αλλά μια θέση στην 5αδα και το κυριότερο το πλεονέκτημα έδρας. Είναι σαφές ότι οι ερυθρόλευκοι έχουν κυρίως να ανταγωνιστούν την Εφές και πρέπει να προετοιμαστούν όχι μόνο για να περάσουν στην επόμενη φάση, αλλά να είναι έτοιμοι όταν θα κριθούν όλα.

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι ήδη το ρόστερ έχει μείνει με 13 παίκτες λόγω της αποχώρησης του Τολιόπουλου, είναι σαφές ότι δεν θα βγει η υπόλοιπη σεζόν με 13 παίκτες. Η προσθήκη στην περιφέρεια είναι επιβεβλημένη και ο χρόνος πιέζει. Μέσα στις επόμενες μέρες ο Ολυμπιακός θέλει μια ποιοτική προσθήκη, που θα τον κάνει ακόμα καλύτερο και θα του επιτρέψει να διεκδικήσει κάτι σπουδαίο όταν θα κρίνονται όλα. Κάτι φαίνεται να υπάρχει στον ορίζοντα, το θέμα είναι να γίνει σωστή επιλογή και μια ήδη καλή ομάδα, να γίνει καλύτερη.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ