OPINIONS

Να το γιορτάσει στο ΟΑΚΑ

Να το γιορτάσει στο ΟΑΚΑ

Η σεζόν για την ΑΕΚ είναι γεμάτη μεγάλες στιγμές... Αξίζει να το γιορτάσει κάποια στιγμή στο γεμάτο ΟΑΚΑ. Και στους "8" του Champions League και στο Final Four, αν συνεχίσει να ακολουθεί τη μοίρα της το ριζικό της.

Πέρασε στα playoffs του Champions League με μεγάλη ανατροπή, τρίποντο του Σάκοτα στην εκπνοή και συνδυασμό αποτελεσμάτων... Βρίσκεται στους "8" με ακόμα μεγαλύτερη ανατροπή , αφού είχε χάσει με 10 πόντους στην έδρας της και επικράτησε με 11 στην Τσεχία. Πάλι με νικητήριο τρίποντο, αυτή τη φορά από τον Πάντερ ...

Θέλει και ικανότητα, θέλει και τύχη. Και φαίνεται πως κάτι οπλίζει τα χέρια των παικτών της ΑΕΚ κάθε φορά που μοιάζουν έτοιμοι να παραδοθούν. Φαίνεται πως είναι γραφτό η Ενωση να μείνει πάλι ιστορία, 50 χρόνια μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Να φτάσει ψηλά στην Ευρώπη, να φιλοξενήσει μια μεγάλη διοργάνωση στην Αθήνα. Είναι κοινό μυστικό πως αν η ΑΕΚ φτάσει στο Final Four, η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στο ΟΑΚΑ...

Ζει μαγικές στιγμές η ΑΕΚ φέτος σε όλα τα επίπεδα. Μπάσκετ και ποδόσφαιρο. Κι αν στο ποδόσφαιρο έχει διάρκεια και αντοχή, στο μπάσκετ συμβαίνει το αντίθετο. Είναι ικανή για το χειρότερο (όπως στο πρώτο ματς με την Νίμπουρκ και τις ήττες στην Stoiximan.gr Basket League), αλλά και για το καλύτερο. Για τον Δικέφαλο η σεζόν είναι γεμάτη στιγμές, που αυτομάτως διαγράφουν την όποια κακή εικόνα. Οσα έχει πετύχει φέτος η Ενωση στο μπάσκετ, έχει να τα ζήσει 16 χρόνια.

Κατάκτηση Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Ολυμπιακό, αφού στον ημιτελικό είχε αποκλείσει τον Παναθηναϊκό... Νίκη στο πρωτάθλημα επί του Ολυμπιακού... Μεγάλα τρίποντα από Βασιλόπουλο, Σάκοτα και Πάντερ στα κρίσιμα παιχνίδια του Champions League. Γιατί όλοι έχουμε μείνει στα νικητήρια σουτ από Σάκοτα (με Μπαϊρόιτ) και Πάντερ (με Νίμπουρκ), αλλά ο Βασιλόπουλος έχει πετύχει τα ακριβώς προηγούμενα τρίποντα και στα δύο ματς. Οταν η μπάλα έκαιγε ακόμα περισσότερο και έπρεπε να βρεθεί κάποιος να δώσει το φιλί της ζωής.

ΜΕΓΑΛΗ Η ΧΑΡΗ ΤΟΥ

Τον Μάνι Χάρις τον περίμενε πολύ η ΑΕΚ... Αξιζε όμως η αναμονή. Ηταν σαν να βάζεις λεφτά στην τράπεζα . Ο Αμερικανός έκανε μαγική εμφάνιση στην Τσεχία και ήταν μια ομάδα μόνος του για 39 λεπτά. Αν δεν ήταν αυτός, κανένας Βασιλόπουλος και κανένας Πάντερ δεν θα μπορούσαν να τελειώσουν τη δουλειά. Ο Χάρις τα έκανε όλα, όταν οι υπόλοιποι έδειχναν να έχουν συμβιβαστεί όχι μόνο με τον αποκλεισμό, αλλά και με δεύτερη ήττα από την Νίμπουρκ. Η ΑΕΚ πρέπει να ανάψει μια λαμπάδα όσο και το μπόι του, η πρόκριση του ανήκει σε μεγάλο βαθμό. Το πίστεψε και δεν τα παράτησε ποτέ. Και σε άλλο ένα μεγάλο παιχνίδι, ήταν εκεί. Οπως και στον τελικό του Κυπέλλου.

ΑΞΙΖΕΙ ΓΕΜΑΤΟ ΟΑΚΑ

Πλέον, η ΑΕΚ έχει μπροστά της τα προημιτελικά. Τύχη τα έφερε έτσι και θα αντιμετωπίσει ξανά την Στρασμπούρ, ομάδα που βρήκε απέναντί της επίσης στη φάση των ομίλων. Μία εξαιρετική ομάδα, με παίκτες που ξεχωρίζουν για τα αθλητικά προσόντα τους και περιφερειακούς που στηρίζουν το παιχνίδι τους στο "ένας με έναν". Στα δύο πρώτα ραντεβού, το σύνολο του Βενσάν Κολέ ήταν αυτό που είχε χαμογελάσει, ιστορία που θέλουν να γράψουν διαφορετικά οι "κιτρινόμαυροι" αυτή τη φορά.

Πλέον όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Σε όλα τα ματς του Champions League τα γήπεδα είναι γεμάτα. Αξίζει, λοιπόν και η ΑΕΚ ένα sold out. Ναι, είναι μεγάλο το ΟΑΚΑ, χωράει 20.000 κόσμο, όμως όσα έχει κάνει η Ενωση φέτος πρέπει να επιβραβευτούν. Με μία, δύό, όσες χρειαστεί γιορτές. Και στα προημιτελικά και αν περάσει η ΑΕΚ στο Final Four.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ