OPINIONS

Μια ζαριά ακόμα...

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κέβιν Πάντερ έφυγε από τον Ολυμπιακό και έγινε η αρχή. Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζει την κίνησή του. Οι αιώνιοι έχουν ακόμα μια ζαριά. Αν έρθουν εξάρες, μπορεί και να αλλάξει η μοίρα τους. Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος.

Ο Κέβιν Πάντερ δεν κατάφερε να είναι ούτε πάντα, ούτε από παντού "καυτός" και το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό κράτησε λίγο. Πρόλαβε να βάλει την υπογραφή του στη μεγαλύτερη φετινή νίκη των ερυθρολεύκων στην EuroLeague, επί της ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα, αλλά δεν βρήκε τελικά το χρόνο και το χώρο που ήθελε.

Ο Κεμζούρα τον έβγαλε εκτός δωδεκάδας και δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος να παραμείνει στο Νέο Φάληρο. Ειδικά από τη στιγμή που ο Ερυθρός Αστέρας του έκανε πρόταση και του έδωσε την ευκαιρία να συνεχίσει να αγωνίζεται στην EuroLeague.

Επί της ουσίας δεν αλλάζει κάτι για τον Ολυμπιακό, με δεδομένο ότι στα τελευταία ματς δεν υπολογιζόταν ο Αμερικανός, όμως κάπως έτσι έγινε η αρχή για να ξεκινήσουν οι αλλαγές. Διότι ο Μπλατ μάζεψε πολλούς Αμερικανούς παίκτες με ίδια χαρακτηριστικά και όλοι μαζί δεν μπόρεσαν να φτιάξουν την κατάλληλη χημεία. Το παζλ δεν ταίριαξε και παρά τις προσπάθειες του Κεμζούρα, είναι ξεκάθαρο ότι κάτι λείπει.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει παίκτες που να μπορούν να προσφέρουν εξίσου και σε άμυνα και επίθεση, για να υπάρχει ισορροπία στο παρκέ χρειάζεται να κάνει αλλαγές χάντμπολ σε όλη τη διάρκεια των αγώνων. Για την ακρίβεια πρέπει να κάνει διαχείριση ομάδας αμερικάνικου ποδοσφαίρου, αφού άλλοι πρέπει να μπαίνουν στην επίθεση και άλλοι στην άμυνα. Ε, αυτό δεν γίνεται με το υπάρχον ρόστερ στην περιφέρεια.

Ο Πάντερ βέβαια δεν έχει ευθύνη γι αυτό, ίσως να προσέφερε και να μπορούσε να προσφέρει περισσότερα από τον Τσέρι και τον Μπάλντγουιν. Όμως έχασε τη θέση του στη δωδεκάδα, γιατί είναι παίκτης ρυθμού, γκαρντ που θέλει πολλές μπάλες για να δείξει τι μπορεί να κάνει. Και με το υπάρχον υλικό, ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι ικανοποιημένος και να μπορέσει να προσφέρει.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Το θέμα όμως είναι τι γίνεται από εδώ και στο εξής. Είναι σαφές ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να γίνει λιγότερο Αμερικανικός και περισσότερο Ευρωπαϊκός. Με το ρόστερ που δημιούργησε ο Μπλατ, κάτι τέτοιο δεν είναι απλό. Γι αυτό και θα ήταν προτιμότερο να φύγει ακόμα ένας γκαρντ και στη θέση του να αποκτηθεί ξένος παίκτης με ευρωπαϊκή εμπειρία, που να συνδυάζει ικανότητα και στην άμυνα και στην επίθεση.

Παίκτης που να ταιριάζει στο ευρωπαϊκό στυλ παιχνιδιού, που ξέρει τι πρέπει να κάνει στο παρκέ και να μην έχει τη νοοτροπία του ΝΒΑ στην κανονική περίοδο. Όπως για παράδειγμα ο Μπάλντγουιν, που αρχικά έδειξε να προοδεύει, αλλά τα λάθη του (όπως το φάουλ που δεν έκανε στον Παπαγιάννη, στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του ντέρμπι) κόστισαν στους ερυθρόλευκους.

Με μια ποιοτικό προσθήκη, που θα είναι και η τελευταία για φέτος, ίσως να αποκτήσει και την κατάλληλη χημεία ο Ολυμπιακός, ώστε να κάνει την αντεπίθεσή του και να παλέψει για μια θέση στα playoffs. Δεν θα είναι φυσικά μια κίνηση με παίκτη που θα αλλάξει από μόνος του τις ισορροπίες, στα μέσα της σεζόν δεν είναι εύκολο να αποκτηθεί τέτοιος. Αλλά είναι μια προσεγμένη κίνηση και αν οι ερυθρόλευκοι σταθούν τυχεροί με την επιλογή τους, μπορεί κάτι να πετύχουν.

Έτσι όπως είναι τώρα οι πιθανότητες είναι λιγοστές, γι αυτό και ίσως πρέπει να ρίξουν την τελευταία τους ζαριά. Αν βγει εξάρες, όλα θα αλλάξουν. Αλλά οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος τους.

ΟΙ ΔΥΟ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Την ίδια στιγμή, ο Παναθηναϊκός χρειάζεται δύο κινήσεις για να διορθώσει τις δικές του ατέλειες. Μοιάζει οξύμωρο, αλλά οι πράσινοι είναι και καλύτεροι από τον Ολυμπιακό και βρίσκονται πιο ψηλά στην κατάταξη. Δεν συγκρίνεται η μεταξύ τους πορεία μέχρι τώρα, από την άλλη όμως ο Παναθηναϊκός έχει βάλει πιο ψηλά την πήχη. Τη θέση στην οκτάδα δεν την έχει εξασφαλισμένη, αλλά όπως την κρατά στα χέρια του, παρ' όλα αυτά δείχνει ότι χρειάζεται δύο κινήσεις για να βελτιωθεί. Θέλει έναν αθλητικό σέντερ και έναν ψηλό γκαρντ, να πλαισιώσει το υπάρχον υλικό.

Όμως δύο προσθήκες δεν θα γίνουν, αυτό είναι ξεκάθαρο από πλευράς πρασίνων, συνεπώς ο Πιτίνο θα επικεντρωθεί στην περιφέρεια και θα ψάξει με άλλο τρόπο να λύσει το πρόβλημα στα ριμπάουντ. Άρα και ο Παναθηναϊκός ψάχνει κάτι στην αγορά που θα λύσει προβλήματα σε άμυνα και επίθεση και δεν είναι καθόλου εύκολο να τον βρει, ώστε να ανέβει ένα επίπεδο και να πλησιάσει κι άλλο τους ευρωπαϊκούς του στόχους.

Θα κληθεί, λοιπόν, να ρίξει κι αυτός άμεσα τη ζαριά του, έχοντας τουλάχιστον τη σιγουριά που του δίνει η έκτη θέση στην κατάταξη και οι δύο νίκες διαφορές από τις ομάδες που βρίσκονται πιο κάτω από την ζώνη των playoffs.

ΥΓ: Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος θα μείνει στον Ιωνικό, παρά τις αλλαγές στην ομάδα της Νίκαιας. Συζητήθηκε το ενδεχόμενο να επιιστρέψει στον Ολυμπιακό άμεσα, αλλά αποφασίστηκε ότι η για το καλό της καριέρας του πρέπει να βρει χρόνο συμμετοχής. Και πλέον δίχως τον Μαυροκεφαλίδη, έχει ακόμα μεγαλύτερη ευκαιρία και μπορεί να γίνει και ηγετης.

ΥΓ. 1: Ο Προμηθέας προσπάθησε να κάνει μια απίστευτη μεταγραφή για τα δικά του δεδομένα. Σπουδαίο διεθνή Ελληνα μπασκετμπολίστα. Ομως η πόρτα δεν ήταν ανοιχτή. Τυπικά ελπίζει μεχρι την Παρασκευή. Ουσιαστικά κοιταζει προς το καλοκαίρι...

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ