OPINIONS

Ματς - διαφήμιση για το Champions League

Ματς - διαφήμιση για το Champions League
CHAMPIONSLEAGUE.BASKETBAL

Η ΑΕΚ πήρε μεγάλη νίκη, ο Τζέιμς έκανε αφίσα τον Μπράμο και το ματς στη Βενετία θα αποτελέσει την καλύτερη διαφήμιση για το Champions League του μπάσκετ. Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος.

Θα ήταν άδικο για την ΑΕΚ να χάσει αυτό το ματς στη Βενετία. Τη χρειαζόταν αυτή τη νίκη επί ιταλικού εδάφους, όπως είχε ανάγκη και το ίδιο το Champions League ένα τέτοιο παιχνίδι, που θα αποτελεί διαφήμιση και σημείο αναφοράς για τη διοργάνωση για πάρα πολύ καιρό.

Από μόνη της η φωτογραφία του καρφώματος του Τζέιμς που κρίνει το παιχνίδι, θα βοηθήσει την FIBA να προωθήσει το προϊόν της, που έχει μεγάλη ανάγκη να κερδίσει φίλους. Από μόνα τους τα τελευταία 36'' της παράτασης, αλλά και όσα έγιναν στην κανονική διάρκεια, θα βοηθήσουν όλους τους εμπλεκόμενους να αντιληφθούν την αξία του μπασκετικού Champions League. Ηταν ένα παιχνίδι που έκοβε την ανάσα και παράλληλα συνδύασε και ποιότητα. Συν τοις άλλοις, έπαιζαν η πρωταθλήτρια Ιταλίας με την 3η ομάδα της Ελλάδας, σε γεμάτο γεμάτο, παρουσία οπαδών και των δύο ομάδων.

Η ΑΕΚ και η Βενέτσια, λοιπόν, κατάφεραν να κλέψουν τα βλέμματα και ξαφνικά να αποκτήσουν κοινό που παρακολουθούσε την αναμέτρηση με αγωνία, στην πιο παραγωγική βραδιά του ποδοσφαιρικού Champions League. Την ώρα δηλαδή που γίνονταν σπουδαία ματς, με πολλά γκολ και σασπένς για τον νικητή, μια μπασκετική αναμέτρηση στάθηκε επάξια δίπλα της. Γιατί ακριβώς συνδύασε ποιότητα και αγωνία για το αποτέλεσμα.

Ματς - διαφήμιση για το Champions League
CHAMPIONSLEAGUE.BASKETBAL

Εν τέλει την υπογραφή του στο ματς έβαλε ο Τζέιμς με το νικητήριο κάρφωμα μπροστά στον Μάικ Μπράμο, σε μια φάση που θα την ζήλευε ο Μπερτομέου και η EuroLeague και φυσικά είναι βγαλμένη από τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ. Με τέτοιο τρόπο σπάνια κρίνονται παιχνίδια, πολύ δε περισσότερο όταν έχει προηγηθεί και κάρφωμα ισοφάρισης από την Βενέτσια. Ο Γκριν από πλευράς ΑΕΚ έκανε σπουδαίο ματς και ήταν ο MVP της αναμέτρησης, ο Τζόνσον από την άλλη απαντούσε σε κάθε ευκαιρία, όμως την τελευταία λέξη την είπε η Ενωση και ο Τζέιμς. Εκανε αφίσα τον Μπράμο και παράλληλα έκανε χαρούμενους και υπερήφανους χιλιάδες οπαδούς του Δικεφάλου, που είχαν απογοητευτεί μετά τις ήττες από Εστουδιάντες και Αρη.

Οι πανηγυρισμοί στο τέλος από διοίκηση, προπονητές και παίκτες της ΑΕΚ δείχνει και την πίεση που υπάρχει στην ομάδα για αποτέλεσμα, κάτι λογικό λόγω της επένδυσης που έχει γίνει και της κακής εκκίνησης. Προφανώς και έχουν γίνει λάθη, όμως η κατάσταση είναι αναστρέψιμη, διότι απλά βρισκόμαστε στην αρχή της σεζόν. Προς το παρόν ήττα που να κοστίζει δεν έχει γίνει, όλα διορθώνονται και ο θρίαμβος επί της πρωταθλήτριας Ιταλίας στο αναβαθμισμένο φέτος Champions League, θα βοηθήσει ψυχολογικά για να έρθουν καλύτερες ημέρες. Αλλωστε η ΑΕΚ έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης, θα ενισχυθεί και με τον Βασίλη Καββαδά μέσα στη ρακέτα, συνεπώς χρειάζεται υπομονή και επιμονή για την επίτευξη του στόχου. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

ΥΓ.: Λίγο πριν από τη μεγάλη νίκη της ΑΕΚ στην Βενετία, ο Αρης γνώριζε δεύτερη βαριά ήττα σε εκτός έδρας ματς. Οπως και με τον Κόροιβο, έτσι και με τη Νίμπουρκ, ο Αρης δεν στάθηκε στο ύψος της περίστασης. Προς το παρόν μέσα στο Αλεξάνδρειο νικάει, εκτός έδρας δείχνει πολύ κακό πρόσωπο. Αυτό δεν είναι παράλογο, αρκεί να αποδεχθούν όλοι ότι η ομάδα βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο και δεν μπορεί να κάνει θαύματα. Κι επίσης οι όψιμοι υποστηρικτές του Παναγιώτη Γιαννάκη, κυρίως αυτοί που τον κυνήγησαν με μανία και τον κορόιδεψαν όσο κανέναν άλλο όταν ήταν στον Ολυμπιακό, δεν βοηθούν την κατάσταση με όσα πράττουν. Δηλαδή στις νίκες τον εξυμνούν όσο κανέναν άλλο και στις ήττες τα ρίχνουν σε διοίκηση και παίκτες. Στο τέλος της ημέρας, περισσότερο κακό θα κάνουν και λιγότερο θα του φτιάξουν το προφίλ.

Photo Credits: championsleague.basketbal

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ