EUROLEAGUE

Η στήριξη έχει και όρια

Η στήριξη έχει και όρια
EUROKINISSI

Οι Αγγελόπουλοι και ο Σφαιρόπουλος δεν κλείνουν τα μάτια στο πρόβλημα. Όμως δεν θα αποφασίσουν εν βρασμώ, ούτε μέσω Facebook. Και αν χρειαστεί θα πάρουν σκληρές αποφάσεις, μπορεί και παίκτη. Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος.

To Facebook δεν έχει κάτι κακό, ούτε κανένα άλλο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ομως ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος δεν ασκούν διοίκηση από το λαπ τοπ ή το κινητό τους, λαμβάνουν τις αποφάσεις τους με βάση την δική τους οπτική και λογική και σπάνια ως καθόλου λειτουργούν υπό την πίεση της κοινής γνώμης. Ισως και να έχουν κάποιο λογαριασμό, σίγουρα δεν τον χρησιμοποιούν για να προχωρήσουν στις κινήσεις τους...

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, λοιπόν, δεν πρόκειται να φύγει από τον Ολυμπιακό , τουλάχιστον τη δεδομένη στιγμή. Οι παίκτες παραμένουν όλοι στο πόστο τους, δεν πρόκειται να φύγει ή να αλλάξει κανείς. Τουλάχιστον προς το παρόν. Γιατί το μέλλον κανείς δεν το ξέρει. Αν είναι όμως να γίνει οποιαδήποτε αλλαγή, αυτό θα συμβεί όταν το κρίνει η διοίκηση του Ολυμπιακού. Οχι υπό το βάρος οποιασδήποτε πίεσης. Ο Πίνι Γκέρσον είχε φύγει μόνο επειδή δέχθηκε μπουκάλια σε ένα ματς στο ΣΕΦ, ο Γιώργος Μπαρτζώκας παραιτήθηκε, δεν τον έδιωξε κανένας από τους ερυθρόλευκους.

Το ότι υπάρχει ξεκάθαρο πρόβλημα στον Ολυμπιακό τον τελευταίο καιρό είναι εμφανές. Το ξέρουν και οι Αγγελόπουλοι και ο Σφαιρόπουλος. Γι αυτό και συναντήθηκαν στα γραφεία της Πλατείας Κλαυθμώνος και συζήτησαν διεξοδικά τα πάντα. Οπως γίνεται κάθε φορά που η ομάδα δεν πηγαίνει καλά και βρίσκεται στα πρόθυρα κρίσης. Εχει ξανασυμβεί στον μπασκετικό Ολυμπιακό κάτι τέτοιο, έχουν διαχειριστεί και πιο δύσκολες καταστάσεις απ' αυτή.

Τι ακριβώς συζήτηση έγινε το ξέρουν μόνο οι τρεις τους. Οπως είπε και ο Παντελής Διαμαντόπουλος, στο Sport24radio.gr στους 103,3 , η λύση θα δοθεί εσωτερικά δίχως να κινδυνέψει κανένα κεφάλι. Τα συζήτησαν, τα ανέλυσαν, δεν κρύφτηκαν πίσω από το δάκτυλό τους, αλλά οι 60 πόντοι διαφοράς σε Βιτόρια και Μόσχα δεν μπορούν να περάσουν έτσι σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, που κυνηγά την EuroLeague. Γιατί αυτός είναι ο στόχος των ερυθρολεύκων. Να πάρουν για 4η φορά το Ευρωπαϊκό.

Ετσι όπως παίζουν τώρα αποκλείεται να τα καταφέρουν. Αλλά τίποτα δεν κρίνεται τον Ιανουάριο. Ο Ολυμπιακός έχει υποστεί 6 ήττες, αλλά έχει και 13 νίκες και βρίσκεται σε θέση πλέι οφ, με πλεονέκτημα έδρας. Τον Απρίλη και τον Μάιο κρίνονται όλα στην Ευρώπη. Τότε πρέπει να είναι έτοιμος.

Πάμε παρακάτω. Το ότι στηρίζεται από τους Αγγελόπουλους ο Σφαιρόπουλος και οι παίκτες δεν σημαίνει ότι αυτό θα ισχύει για πάντα. Για τον προπονητή μοιάζει απίθανο να δημιουργηθεί θέμα ως το τέλος της σεζόν, για το ρόστερ ας κρατήσουμε μια επιφύλαξη αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση και η ίδια εικόνα.

Προς το παρόν στην πιο δύσκολη κατάσταση είναι ο Χόλις Τόμπσον, κυρίως επειδή δεν έχει προσαρμοστεί στα ευρωπαϊκά δεδομένα. Αλλά και ο Μπράιαν Ρόμπερτς δεν βρίσκει ρόλο, ιδίως μετά την επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη . Πριν ήταν διαφορετικός παίκτης. Οπως και ο Στρέλνιεκς (σ.σ.: για την ιστορία, οι ομάδες της EuroLeague έχουν το δικαίωμα να προσθέσουν παίκτη στο ρόστερ τους μέχρι της 28 Φεβρουαρίου, για σαράντα μέρες ακόμη δηλαδή).

Άλλωστε όλη η ομάδα δείχνει να μην πατάει γερά από την ημέρα που επέστρεψε ο αρχηγός της. Το 8-2 του είχε ο Ολυμπιακός στην EuroLeague το έχει διαδεχθεί ένα 5-4... Εχει πέσει δηλαδή το ποσοστό επιτυχίας των ερυθρολεύκων, όπως και η απόδοση των υπόλοιπων περιφερειακών.

Αυτό πρέπει να το καταλάβει και ο Σπανούλης και ο Σφαιρόπουλος. Ο,τι έγινε στην Μόσχα αποτελεί ευθύνη πάνω απ' όλα δική τους. Ο Σπανούλης αποτέλεσε την μαύρη τρύπα σε άμυνα και επίθεση . Ποτέ δεν φταίει φυσικά μόνο ένας, αλλά το μεγαλύτερο μερίδιο για την εικόνα μέσα στο παρκέ είναι δικό του. Στα 36 του χρόνια θέλει να τα κάνει όλα, όμως αυτό δεν γίνεται. Μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά, μπορεί να αποδειχθεί ο πιο σημαντικός στο τέλος της σεζόν, αλλά στην ηλικία του δεν μπορεί και δεν πρέπει να τα κάνει όλα. Αλλωστε έτσι όπως έχει εξελιχθεί το μπάσκετ, έχει πάψει προ καιρό να είναι το άθλημα του ενός.

Οταν αντιληφθούν την πραγματικότητα και ο Σπανούλης και ο Σφαιρόπουλος, όλα θα ξαναπάρουν το δρόμο τους. Αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι όλης της υπόθεσης που λέγεται Ολυμπιακός... Μόνο που αν δεν το καταλάβουν όλοι και δεν αλλάξει κάτι δραστικά τις επόμενες μέρες, ίσως χαθεί και μια σεζόν που ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Κι αν γίνει αλλαγή παίκτη - διότι αυτό δεν θα γίνει τώρα αλλά μπορεί να γίνει στο άμεσο μέλλον - τότε ίσως να μην είναι για συμπληρωματικό ρόλο. Οπως τις προηγούμενες χρονιές...

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ