OPINIONS

Η μόνη πρόοδος ήταν πως δεν έπεσε πάλι ξύλο

ΕΣΑΚΕ / ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΕΣΑΚΕ / ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Γενική συνέλευση του ΕΣΑΚΕ δεν είχε αποτέλεσμα. Η ΚΕΔ μπήκε μεν στο στόχαστρο, όμως κανείς δεν θέλει ξένους διαιτητές. Η δε 26η αγωνιστική θα διεξαχθεί κανονικά, αλλά ουδείς κατάλαβε τι θα κάνει ο Ολυμπιακός.

Η πιο κρίσιμη σύσκεψη για το μπάσκετ στην Ελλάδα αποδείχθηκε... φούσκα . Δεν έγινε απολύτως τίποτα, δεν ελήφθη καμία απόφαση, δεν κατάλαβε -ορθώς- κανείς γιατί υπήρχε τόσο μεγάλη αγωνία.

Ηταν άλλη μία τρύπα στο νερό, αφού ο καθένας για τους δικούς τους λόγους τράβηξε το δικό του δρόμο. Και έμεινε μόνος ο Ολυμπιακός, να ψάχνει το δικό του δίκιο, όμως δίχως να έχει ουσιαστικούς συμπαραστάτες. Πίστεψε ότι θα σταθούν κι άλλοι στο πλευρό του, αλλά ακόμα κι αυτοί που συμφωνούσαν με τα βασικά αιτήματα των ερυθρολεύκων, βρέθηκαν ακριβώς απέναντι όταν τέθηκε το ζήτημα των ξένων διαιτητών και της αναβολής της τελευταίας αγωνιστικής της Basket League.

Η κίνηση του Ολυμπιακού να κάνει προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ κατά της διαδικασίας της ΚΕΔ την περασμένη Παρασκευή , προκάλεσε πανικό στις υπόλοιπες ομάδες. Κάθε μία μέρα που περνάει οι παίκτες και ειδικά οι ξένοι πρέπει να συνεχίσουν να πληρώνονται και για τους περισσότερους, κάθε ευρώ μετράει. Εκ των πραγμάτων, κανείς δεν μπορούσε να συνταχθεί με την αναβολή ολόκληρης αγωνιστικής.

Το 13-1 που είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει πολλούς και διαφορετικούς τρόπους ανάγνωσης . Το 13-1 πράγματι υπάρχει στην επιθυμία του Ολυμπιακού για αναβολή, αλλά και στο να μπουν ξένοι διαιτητές στην Basket League. Οι ερυθρόλευκοι το ζήτησαν για τα ματς με τον Παναθηναϊκό, αλλά αυτό ή θα γίνεται για όλους ή για κανέναν. Νομικό πλαίσιο δεν υπάρχει, γι αυτό και κανείς δεν συμφώνησε. Ο Ολυμπιακός το ζήτησε και από τον ίδιο τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν υπήρξε απάντηση. Άρα δεν γίνεται.

Βέβαια υπήρχαν και άλλα... σκορ στην Γενική Συνένευση, γι αυτό και ο Δημήτρης Γουλιέλμος είπε πως δεν ισχύει το 13-1 . Για παράδειγμα οι περισσότερες ομάδες είπαν ξεκάθαρα πως υπάρχει θέμα διαιτησίας. Μόνο ο Παναθηναϊκός δεν έθεσε κανένα τέτοιο θέμα, οι υπόλοιποι είχαν πολλές ενστάσεις. Ο καθένας όμως για διαφορετικό λόγο. " Με έχουν στήσει 100 φορές και δεν μιλάει κανείς. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός δεν δείχνουν καμία ευαισθησία. Νοιάζονται μόνο για τον εαυτό τους. Δεν συμφωνώ σε τίποτα", είπε ο Κωστής Ζομπανάκης του Ρεθύμνου, ενώ ο Προμηθέας τάχθηκε καθαρά εναντίον της ΚΕΔ/ΕΟΚ. " Ημουν παρών, η κλήρωση έγινε από δύο άτομα, ο κ. Συμεωνίδης αποχώρησε την Παρασκευή", αποκάλυψε ο νομικός εκπρόσωπος των Πατρινών, τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Βαγγέλης Λιόλιος πρόσθετε πως " είναι ανυπόληπτη η ΚΕΔ, δεν μπορεί να συνεχίσει. τη μέμφομαι. Αυτοί έχουν τελειώσει, δεν υπάρχουν".

Ο Λιόλιος μάλιστα έκανε και τέσσερις προτάσεις προς όλες τις κατευθύνσεις. " Πρώτον να αποσύρει ο Ολυμπιακός την προσφυγή. Δεύτερον να μην σφυρίξει ο Αναστόπουλος, πρέπει να τον προστατεύσουμε εμείς. Τρίτον να μην μπουν και οι Μάνος - Παναγιώτου στα ματς του Ολυμπιακού και τέταρτον να οριστεί ΔΣ για συζήτηση περί διαιτησίας".
Ενδιαμέσως ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Βαγγέλης Γαλατσόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Αναστόπουλος την Τετάρτη δεν θα σφυρίξει, τέλος πάντων ο καθένας έλεγε τα δικά του, δίχως επί της ουσίας να καταλήξει κανείς κάπου.

Ο δε εκπρόσωπος του Πανιωνίου, Γιώργος Χριστοδουλόπουλος, έθεσε το θέμα στη δική του βάση " Και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναικος ανέφεραν ότι υπάρχει κλειστό συμβόλαιο με την EuroLeague βάσει κανονισμών και δεν μπορούν να το αλλαξουν. Οταν ο Ολυμπιακός ζητάει από όλους εμάς να απαιτήσουμε να αλλάξουμε τους νόμους σχετικά με την ΚΕΔ και την διαιτησία γενικοτερα, δεν μπορώ να δεχτώ ότι δεν μπορεί να απαιτήσει ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός απο την EuroLeague να μην παίρνουν κλειστό συμβόλαιο, αλλά να δίνονται οι θέσεις αναλόγως της βαθμολογικης κατάταξης".

Τελικό συμπέρασμα δεν βγήκε από κανέναν, η 26η αγωνιστική θα γίνει κανονικά και το τι θα γίνει στο ΣΕΦ ακόμα βρίσκεται στον... αέρα. Με άλλα λόγια, πολύ κακό για το απολύτως τίποτα. Οποιος πήγε στον Γενική συνέλευση, απλά έχασε το χρόνο του. Ο καθένας είπε τα δικά του. Τουλάχιστον δεν ξέφυγε η κατάσταση, δεν αντάλλαξε κανείς ύβρεις, δεν έπεσε... ξύλο. Ειρωνίες και σχόλια υπήρχαν, αλλά μέχρι εκεί. Η μόνη πρόοοδος, δηλαδή, ήταν αυτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ