ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η ΑΕΚ δεν αντέχει την πίεση

Παίκτες της ΑΕΚ κάνουν ζντο
Παίκτες της ΑΕΚ κάνουν ζντο EUROKINISSI

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος σχολιάζει την άτακτη υποχώρηση της ΑΕΚ στο θέμα της Εθνικής, όπου προτίμησε να εκτεθεί υπό το φόβο της τιμωρίας από την ΕΟΚ.

Χαμένη από κάθε άποψη ήταν η ΑΕΚ όταν αποφάσισε το απόγευμα της Κυριακής να μην στείλει τους τρεις παίκτες της στην προπόνηση της Εθνικής. Όχι μόνο γιατί κανείς δεν θα της έδινε δίκιο αν τελικά δεν άφηνε τον Κατσίβελη, τον Χρυσικόπουλο και τον Μωραΐτη να ταξιδέψουν στη Ρίγα για τα προκριματικά του Eurobasket 2022, αλλά γιατί και στην περίπτωση που άλλαζε γνώμη - κάτι που έκανε - θα είχε χάσει και τις εντυπώσεις.

Η μικρή επανάσταση, λοιπόν, της ΑΕΚ κράτησε 2-3 ώρες. Μόλις έβγαλε ανακοίνωση η ΕΟΚ ότι η απουσία των τριών παικτών είναι αδικαιολόγητη και θα επιβληθούν οι αντίστοιχες ποινές, η ΚΑΕ υποχώρησε ατάκτως. Το -2 στη βαθμολογία και η τιμωρία των τριών παικτών, ήταν καταστροφικό και κανείς δεν το είχε υπολογίσει. Αφήστε που με βάση τον αθλητικό νόμο, οι παίκτες κινδύνευαν - χωρίς να φταίνε - με ποινή αποκλεισμού ακόμα και για ένα χρόνο.

Μπροστά, λοιπόν, στην καταστροφή, επικράτησε άμεσα η λογική και οι παίκτες πήγαν στο ξενοδοχείο. Και η δικαιολογία ότι η ΕΟΚ δεν απάντησε στα έγγραφα της ΑΕΚ μετετράπη σε παρανόηση για την ώρα προπόνησης και σε αγάπη και σεβασμό προς την Εθνική. Με μπηχτές προς τον Ολυμπιακο(!) στην ανακοίνωση, που ουδεμία σχέση είχε με την υπόθεση.

ΗΤΑΝ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΚ

Βέβαια όλα αυτά δεν παραγράφουν ούτε όσα προηγήθηκαν, ούτε την αιχμηρή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, που διαχειρίστηκε με πυγμή το θέμα και δεν έδειξε διάθεση διαπραγμάτευσης.

"Η ΕΟΚ αισθάνεται τη δυσάρεστη ανάγκη να εκφράσει τη δυσφορία της για την αντιμετώπιση κάποιων "αφεντικών" του μπάσκετ στην Ελλάδα, έναντι της εκπροσώπησης του ελληνικού μπάσκετ που είναι οι Εθνικές ομάδες. Και είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουν άπαντες για μια ακόμα φορά τη σημαντική διαφορά μεταξύ των δύο: Του ελληνικού μπάσκετ και του μπάσκετ στην Ελλάδα".

Στην προκειμένη τα πυρά πήγαν απευθείας στην ΑΕΚ και τη διοίκησή της και όσα ακολούθησαν, παρά την προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, εξέθεσαν ακόμα περισσότερο τους κιτρινόμαυρους. Από τη στιγμή που δεν ήταν έτοιμοι για "πόλεμο" και απώλειες, ας μην τον άρχιζαν. Ακόμα κι αν έμοιαζαν καταστροφικές αυτές οι απώλειες, έπρεπε να τις ήξεραν πριν προχωρήσουν. Και να υποστηρίξουν με κάθε τρόπο την κίνησή τους. Όχι όταν τις έμαθαν, να επιλέξουν την αυτοταπείνωση.

Γιατί πήγαν στον "πόλεμο" χωρίς όπλα και κυρίως χωρίς να είναι προετοιμασμένοι, διότι πίστεψαν πως απλά θα φοβηθούν οι απέναντι, που έχουν όμως αντιμετωπίσει πολύ πιο ισχυρούς αντιπάλους στο παρελθόν. Και για την ΕΟΚ αυτό το περιστατικό ήταν παιχνιδάκι, ειδικά μετά το αληθινό "μέχρι τέλους" που κρατάει δύο χρόνια και είναι πραγματικός παραγοντικός "πόλεμος".

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ

Γενικά η ΑΕΚ δείχνει να μην αντέχει τον τελευταίο καιρό την πίεση και η εικόνα της τσαλακώνεται σε καθημερινή βάση. Ας αφήσουμε στην άκρη τα συνεχή ban από τη FIBA που ρυθμίζονται κάθε φορά που πρέπει να γίνει μεταγραφή. Από τη στιγμή που κάθε φορά βρίσκεται η λύση, προφανώς και επιτρέπει στην ομάδα να προχωρά.

Όμως οι συνεχείς διαμαρτυρίες για τη διαιτησία, οι υπερβολικές αντιδράσεις ακόμα και σε ματς 20 πόντων, δεν την βοηθούν να βρει το δίκιο της. Διότι αν υποθέσουμε ότι αδικήθηκε η ΑΕΚ στο ματς με Λαύριο - που σαφώς υπάρχουν σφυρίγματα εναντίον της αλλά όχι αυτά που εκείνη νομίζει και προκαλούν γέλιο - είναι σαφές ότι μπορούσε άνετα και να προκριθεί.

Διότι αν βλέπεις εφιάλτες επειδή έχασες από το Λαύριο και τη Λάρισα και φταίνε οι διαιτητές ή νίκησες 20 πόντους τον ΠΑΟΚ και κράζεις πάλι τους διαιτητές, παύουν να σε υποστηρίζουν και να σε συμπαθούν ακόμα και φίλοι σου. Γιατί έχουν προ πολλού ξεπεραστεί τα όρια

Η ΒΕΝΤΕΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΑ

Πλέον, υπάρχει ανοιχτή βεντέτα με τον Προμηθέα, λες και οι Πατρινοί απέκλεισαν την ΑΕΚ και όχι τον ΠΑΟΚ. Το ότι το πρόβλημα με τους διεθνείς προέκυψε από την υποψία ότι ο Προμηθέας ήξερε για τα κρούσματα κορονοϊού πριν από το τζάμπολ με τον ΠΑΟΚ, είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που ξεπερνά το μπάσκετ και πρέπει σαφώς να παρέμβει η δικαιοσύνη, διότι μιλάμε για τη δημόσια υγεία. Είτε πρέπει, λοιπόν, να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο Προμηθέας αν αποδειχθεί κάτι, είτε όσοι αφήνουν υπονοούμενα ή εξαπολύουν κατηγορίες, αν δεν αποδειχθεί κάτι.

Όμως αν όλα αυτά γίνονται και παίρνουν τόση δημοσιότητα για το ματς Προμηθέας - ΑΕΚ σε 15 μέρες, κάτι πηγαίνει πολύ στραβά. Και δυστυχώς όλο αυτό πληγώνει κι άλλο το μπάσκετ. Όχι το ελληνικό μπάσκετ, αλλά το μπάσκετ στην Ελλάδα που εύστοχα αναφέρει και η ανακοίνωση της ΕΟΚ.

ΥΓ. Ο ιδανικός τίτλος για το κείμενο θα ήταν η ατάκα - ερώτηση ενός προπονητή σε διαιτητή πριν από λίγες μέρες, που κατέληξε σε τεχνική ποινη. Αλλά δεν επιτρέπονται τέτοιοι τίτλοι γιατί εδώ η ποινή δεν είναι απλα τεχνική.

ΥΓ1: Το απόγευμα της Κυριακής χάλασε και ένα πλάνο που είχε πάρει το δρόμο του. Δυστυχώς.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕΚ ΕΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ