OPINIONS

H AEK κοιτάει τα αστέρια

CHAMPIONS LEAGUE / FINAL-4 / ÇÌÉÔÅËÉÊÏÓ / ÁÅÊ - ÌÏÕÑÈÉÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / FINAL-4 / ÇÌÉÔÅËÉÊÏÓ / ÁÅÊ - ÌÏÕÑÈÉÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ έκανε άλλο ένα βήμα προς για την κατάκτηση του Champions League στο μπάσκετ. Απέμεινε το τελευταίο για να ξαναγράψει ιστορία και να κρατήσει ψηλά τη σημαία του ελληνικού μπάσκετ για το 2018. Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος.

Είναι της μοίρας της γραφτό να γράψει ιστορία και φέτος η ΑΕΚ. Και πλέον χρειάζεται άλλη μια νίκη για να βγάλει τους οπαδούς της στο δρόμο και... αναγκάσει τον Τάσο Μπουλμέτη να σκηνοθετήσει άλλη μια ταινία για την αγαπημένη του ομάδα.

Η πρόκριση στον τελικό του Champions League ήταν άλλο ένα... παράσημο, ήρθε και πάλι δύσκολα, όμως τίποτα δεν ήταν εύκολο για την Ένωση στο δρόμο της προς το ραντεβού της 6ης Μαΐου. Θυμηθείτε πώς πέρασε στους "16", πώς απέκλεισε την Νίμπουρκ. Η Μούρθια αποδείχθηκε άξιος αντίπαλος, αλλά λύγισε στο "καυτό" ΟΑΚΑ, ποτέ ξανά δεν είχε αγωνιστεί σε τέτοιο γήπεδο. Μπροστά σε 18.000 φιλάθλους, έμοιαζε αδύνατο να αντέξει. Το ότι έμεινε ζωντανή στη διεκδίκηση της νίκης μέχρι το τέταρτο δεκάλεπτο, δείχνει την δύναμή της και δικαιούται κι αυτή το χειροκρότημα.

Αυτό το final four είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Δικεφάλου, έστω κι αν ο τελικός θα είναι ακόμα πιο δύσκολη υπόθεση. Η Μονακό είναι η καλύτερη ομάδα μέχρι τώρα στη διοργάνωση, αν το ματς γινόταν σε ουδέτερο γήπεδο θα ήταν το φαβορί. Στην προκειμένη περίπτωση είναι ο τελικός χωρίς προγνωστικά, όμως το ΟΑΚΑ θα είναι και πάλι το μεγάλο όπλο της ΑΕΚ.

Άλλωστε τέτοια γιορτή, σε κατάμεστο από 18.000 κόσμο, σε Final Four ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα περίμεναν να δουν οι αξιωματούχοι της FIBA. Το ΟΑΚΑ μεταμορφώθηκε σε γήπεδο τελευταίας τεχνολογίας, η ατμόσφαιρα ήταν μαγική για το μπάσκετ και εδώ που τα λέμε, θα ήταν άδικο να διεξαχθεί ο τελικός μπροστά σε άδειες εξέδρες. Διότι αν έχανε η ΑΕΚ, οι απογοητευμένοι οπαδοί της δύσκολα θα πήγαιναν και πάλι στο Μαρούσι. Τώρα, ειδικά έτσι όπως ήρθε η πρόκριση, ίσως και το διπλανό Στάδιο, με 65.000 θέσεις, να ταίριαζε για την περίσταση.

Όπως και να έχει, ο δεύτερος ημιτελικός ήταν η καλύτερη διαφήμιση για το Champions League του μπάσκετ. Κατάμεστο γήπεδο, φωνές, συνθήματα και ματς για γερά νεύρα. Η Μούρθια το πάλεψε, η ΑΕΚ όσο περνούσε η ώρα αγχωνόταν όλο και περισσότερο και εν τέλει η αναμέτρηση εξελίχθηκε σε θρίλερ.

Κάτι που φάνταζε αδύνατο στο πρώτο ημίχρονο, όταν η Ένωση κυριάρχησε απόλυτα και έμοιαζε ικανή να προκριθεί δια περιπάτου στον τελικό. Μόνο που οι Ισπανοί επέστρεψαν, έκαναν δύσκολη τη ζωή της ΑΕΚ, όμως ήταν πραγματικά αδύνατο να αντέξουν έχοντας να αντιμετωπίσουν και τους 18.000 οπαδούς του Δικεφάλου. Η φανταστική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε βοήθησε την ΑΕΚ να σταθεί στα πόδια της, ο κόσμος σήκωσε όρθια την ομάδα του όταν έδειχνε αποκαμωμένη και απέδειξε αυτό που λέμε χρόνια τώρα. Είναι αλλιώς για τον οικοδεσπότη, σε κάθε Final Four.

Πλέον έμεινε άλλο βήμα, λοιπό, για να ανέβει η ΑΕΚ στα αστέρια, να στείλει τους οπαδούς της στον ουρανό. Η δουλειά όμως είπαμε πως δεν τελείωσε. Ο Μονακό - πρωταθλήτρια Γαλλίας - έκανε άλλη μια επίδειξη δύναμης στον ημιτελικό με την Λούντβιχσμπουργκ και έστειλε το μήνυμά της στην ελληνική ομάδα. Μόνο που στο ΟΑΚΑ δεν θα παίζουν μόνο ΑΕΚ και Μονακό. Θα παίζουν και 18.000 οπαδοί του Δικεφάλου, που θα κάνουν κι αυτοί ό,τι περνάει από το χέρι τους για να ξαναγράψει ιστορία η αγαπημένη τους ομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ