EUROLEAGUE

Μακριά από την Ρεάλ Μαδρίτης

24/11/2017 Panathinaikos Vs Real Madrid for Turkish Airlines Euroleague season 2017-18 in OAKA Stadium in Athens - Greece

Photo by: Georgia Panagopoulou / Tourette Photography
24/11/2017 Panathinaikos Vs Real Madrid for Turkish Airlines Euroleague season 2017-18 in OAKA Stadium in Athens - Greece Photo by: Georgia Panagopoulou / Tourette Photography TOURETTE PHOTOGRAPHY

Πιο σημαντικό και από το πλεονέκτημα έδρας για τις ελληνικές ομάδες, είναι να αποφύγουν τη Ρεάλ στα πλέι οφ. Γιατί όπως είπε και ο Γιώργος Πρίντεζης, τον Απρίλη κρίνονται όλα. Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος.

Το έθεσε πολύ σωστά ο Γιώργος Πρίντεζης αμέσως μετά την εμφατική νίκη του Ολυμπιακού επί της Μακάμπι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας . Καλές οι νίκες, σωστές και απαραίτητες οι αντιδράσεις μετά τις κακές ήττες, όμως ό,τι κι αν γίνεται στην κανονική περίοδο, το πιο σημαντικό για μια ομάδα με υψηλούς στόχους στην EuroLeague είναι να βρίσκεται στο τοπ της φόρμας της στα πλέι οφ. Εκεί μπορούν να έρθουν ανατροπές από την καλή και από την... ανάποδη.

" Ετσι όπως είναι δομημένη η διοργάνωση, το πιο σημαντικό είναι να είμαστε στην καλύτερη φόρμα στα πλέι οφ. Εκεί μετράνε όλα. Είδαμε και πέρυσι τη Φενέρ, που έφτασε στο πικ της απόδοσής της στους 8 και μετά πήρε την EuroLeague. Μακάρι κι εμείς να είμαστε σε τοπ φόρμα στα πλέι οφ", εξήγησε ο άνθρωπος που αγωνίζεται στη διοργάνωση εδώ και 15 χρόνια, έχει παίξει σε 5 φάιναλ φορ και έχει φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα περισσότερο από κάθε άλλον παίκτη στην EuroLeague .

Η κανονική περίοδος έχει ενδιαφέρον, έχει την αξία της ως προς την πρόκριση στους "8" και εν συνεχεία ως προς το πλεονέκτημα έδρας που σε μεγάλο βαθμό δίνει την πρόκριση στο φάιναλ φορ, όμως από κάθε άποψη όλοι και όλα κρίνονται στα πλέι οφ. Κι εκεί υπάρχει μια παγίδα για κάθε ομάδα και ειδικά για τον Ολυμπιακό. Το όνομά της είναι Ρεάλ Μαδρίτης, που πλέον έχει ξεπεράσει τα απανωτά σοκ από τους τραυματισμούς και έρχεται με φόρα στο δεύτερο μισό της σεζόν. Ετσι όπως ξεκίνησε η χρονιά, μάλλον λίγοι την υπολόγιζαν για να κάνει κάτι μεγάλο, μόνο που μέσα στην πορεία της διοργάνωσης, όχι μόνο βρήκε τη χημεία και τα πατήματά της, αλλά δείχνει ικανή να πετύχει κάτι πολύ σπουδαίο.

Η Ρεάλ, λοιπόν, έχει μπει δυνατά στη διεκδίκηση μιας θέσης στην 4αδα και δεν θα το συζητάγαμε τώρα ότι θα είχε ήδη εξασφαλισμένη θεση σε αυτήν, αν δεν είχε κάνει το κακό ξεκίνημα. Γίνεται ολοένα και καλύτερη και φαντάζει ως ο χειρότερος δυνατός αντίπαλος για μια σειρά πλέι οφ. Είτε με πλεονέκτημα, είτε με μειονέκτημα έδρας. Σε σειρά 5 αγώνων μοιάζει τούτη τη στιγμή καλύτερη και η ΤΣΣΚΑ, που εδώ και χρόνια είναι ακτύπητη σε πλέι οφ. Ο Ντόνσιτς οδηγεί ιδανικά τους Μαδριλένους και μην ξεχνάμε ότι έχει ήδη αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφη του Σέρχιο Γιουλ .

Ισως και γι αυτό τούτη η εβδομάδα είναι κομβική - όχι πάντως κρίσιμη διότι μιλάμε για κανονική περίοδο που συν τοις άλλοις έχει και μπόλικους αγώνες να ακολουθούν - για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Οι ερυθρόλευκοι ταξιδεύουν στην Μόσχα και με "διπλό" επί της Χίμκι θέτουν βάσεις για θέση στην 3αδα που σίγουρα σε στέλνει μακριά από τη Ρεάλ και όλους τους δύσκολους αντιπάλους στα πλέι οφ, οι πράσινοι παίζουν απόψε με την Φενέρ και με νίκη στέλνουν τους Τούρκους σε πολύ δύσκολη θέση.

Εχει... ζουμί το τριήμερο που ακολουθεί στην EuroLeague για τις ελληνικές ομάδες, που εκτός από πλεονέκτημα έδρας θα ήθελαν κι έναν αντίπαλο που δεν θα είναι ιδιαίτερα ικανός για μπρέικ. Ή ακόμα κι αν μπορεί να σπάσει έδρα, να είναι εφικτή η απάντηση. Οπως έκανε πέρυσι ο Ολυμπιακός με την Εφές, όπως δεν ήταν δυνατό να κάνει ο Παναθηναϊκός με την Φενέρ.

Το παράδειγμα της περυσινής EuroLeague ακολουθεί τους "αιώνιους", που προς το παρόν δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο πέρα από νίκες. Δεν είναι ώρα για υπολογισμούς, παρά μόνο για διασφαλιση της έδρας και εν συνεχεια για κατάκτηση του πλεονεκτήματος έδρας. Και φυσικά όσο πιο μακριά μείνουν στα πλέι οφ από τη Ρεάλ Μαδρίτης, τόσο καλύτερα γι αυτούς.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ