OPINIONS

ΑΕΚ: Ο Λάρι και ο Τζόρνταν

ΑΕΚ: Ο Λάρι και ο Τζόρνταν
FIBA

Το πρώτο καλάθι του Λαρεντζάκη και οι 7 τελευταίοι πόντοι του Θίοντορ ήταν όλα τα λεφτά και η ΑΕΚ ελπίζει σε ανατροπή στο κατάμεστο από 20.000 οπαδούς της ΟΑΚΑ. Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος.

Οι 67 πόντοι που έβαλε η ΑΕΚ δεν είναι πολλοί, σκεφτείτε όμως ότι τους έβαλε σε 32 λεπτά! Μέχρι το 8' η Ενωση δεν μπορούσε να σκοράρει και έμοιαζε ανήμπορη να αντιδράσει απέναντι στην άμυνα της Μπάμπεργκ. Ευτυχώς, οι Γερμανοί ήταν κι αυτοί μπερδεμένοι στην επίθεσή τους και το σκορ δεν ξέφυγε νωρίς, νωρίς.

Το πρώτο καλάθι του Γιαννούλη Λαρεντζάκη έλυσε τον γόρδιο δεσμό και μαζί με τους 7 τελευταίους πόντους από τον Τζόρνταν Θίοντορ, κράτησαν την ΑΕΚ μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης. Θα ήταν αλλιώς αν ο Δικέφαλος επέστρεφε με διψήφια διαφορά από την Γερμανία και αλλιώς τώρα που έχασε μόνο με 4. Οι μικρές λεπτομέρειες δίνουν μεγάλες ελπίδες στην ΑΕΚ, που έχει την ευκαιρία να προκριθεί για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στο Final 4 του Champions League.

Ναι, αυτής της διοργάνωσης που με τέτοια παιχνίδια επιπέδου EuroLeague, με ονόματα ομάδων από το πιο υψηλό επίπεδο, δείχνει να κερδίζει καθημερινά περισσότερους φίλους. Το ζευγάρι Μπάμπεργκ - AEK είναι και εμπορικό και συνάμα μάζεψε στο παρκέ παίκτες που ανήκουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Γι αυτό και οι εξέδρες ήταν κατάμεστες στο γερμανικό γήπεδο που μέχρι πέρυσι βλέπαμε στην EuroLeague, γι αυτό και 20.000 φίλαθλοι θα γεμίσουν το ΟΑΚΑ την επόμενη Τετάρτη.

Είναι δεδομένο ότι η ΑΕΚ θα σπάσει ακόμα ένα ρεκόρ προσέλευσης στο BasketBall Champions League, μοιάζει αδιανότητο να μην είναι κατάμεστο το γήπεδο την παραμονή την 51ης επετείου από την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1968. Οπως εξελίχθηκε το παιχνίδι στο Μπάμπεργκ, η ΑΕΚ έχει τις πιθανότητές της να προκριθεί, η ήττα με 4 πόντους διαφορά δεν είναι απαγορευτική. Σε καμία περίπτωση, βέβαια, δεν καθιστά και φαβορί την Ενωση για να φτάσει ως το Final 4. Η σειρά βρίσκεται στο 50-50, οι δύο ομάδες δείχνουν ισοδύναμες και παρότι η έδρα θα παίξει το ρόλο της - δεν υπάρχουν πολλοί στην Ευρώπη με 20.000 υποστηρικτές στο πλευρό τους - η Μπάμπεργκ είναι παλιά καραβάνα. Και έχει στο ρόστερ της παίκτες με εμπειρία από γεμάτα γήπεδα και "καυτές" ατμόσφαιρες. Ο Νίκος Ζήσης, ο Ταϊρίς Ράις, ο Ρίκι Χίκμαν είναι παίκτες EuroLeague, έχουν σηκώσει κούπες, έχουν μάθει από μεγάλα ματς και ξέρουν πώς να αντιμετωπίσουν τέτοιες καταστάσεις. Αν ήταν η Αντβερπ, η Ναντέρ, η Νίζνι, η Βίρτους Μπολόνια ίσως τα πράγματα να ήταν πιο εύκολα. Με τον συγκεκριμένο αντίπαλο, η δυσκολία είναι διπλή.

Οχι ότι η ΑΕΚ πηγαίνει πίσω, βέβαια. Βέβαια ο τραυματισμός του Ματσιούλις είναι μεγάλο πρόβλημα, όμως υπάρχουν και οι άλλοι. Ο Τζόρνταν Θίοντορ που ξέρει να κάνει τη διαφορά, έχει κίνητρο και το έδειξε στην Γερμανία. Η σημαία αυτής της ομάδας, ο Ντούσαν Σάκοτα, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, ο αμυντικός ογκόλιθος Σαντ Ρος, ο Χάντερ και οι άλλοι. Εδειξε χαρακτήρα, είχε μυαλό και ηρεμία ο Δικέφαλος στο σπίτι της Μπάμπεργκ και έφυγε με ένα αποτέλεσμα θετικό, όταν μιλάμε για διπλά παιχνίδια που παίζουν ρόλο οι διαφορές.

Πλέον χρειάζεται νίκη με 5 πόντους στο ΟΑΚΑ και μοιάζει ικανή να τα καταφέρει. Αρκεί ό,τι έκανε για 32 λεπτά στη Γερμανία να το κάνει για 40 λεπτά στο Μαρούσι και συνάμα ο κόσμος να μην πάει στο γήπεδο με λάθος ψυχολογία. Να πιέσει, δηλαδή, την ομάδα του να πάρει διαφορά πρόκρισης από το πρώτο λεπτό, αλλά να δημιουργήσει ατμόσφαιρα που ρίξει στο καναβάτσο την Μπάμπεργκ. Κάτι που είχε γίνει τον περασμένο Μάιο στο Final 4, απέναντι σε Μούρθια και Μονακό. Ο,τι είχε συμβεί εκείνο τον Μάιο, είναι οδηγός για την ΑΕΚ την επόμενη Τετάρτη.

ΥΓ.: Είχε δίκιο ο Μπάνκι που άφησε αιχμές για τη διαιτησία. Δεν ήταν υψηλού επιπέδου τα σφυρίγματα στο Μπάμπεργκ. Γι αυτό και οι αξιωματούχοι της FIBA, οι υπεύθυνοι του BasketBall Champions League πρέπει να προσέξουν περισσότερο τη ρεβάνς, όσο σημαντικό κι αν είναι γι αυτούς να έχουν στη διοργάνωσή τους ένα όνομα σαν την Μπάμπεργκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μπάμπεργκ - ΑΕΚ 71-67: "Γλυκιά" ήττα στην Γερμανία
Μπάνκι: "Πρέπει να κάνουμε reset, όλοι είδαν τι έγινε στο γήπεδο"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ