ΠΑΟΚ

Βάζει "σταθερές" στο παιχνίδι του ο ΠΑΟΚ

Ζίβκοβιτς και Ουάρντα πανηγυρίζουν το 1-0 του ΠΑΟΚ επί του ΠΑΣ Γιάννινα
Ζίβκοβιτς και Ουάρντα πανηγυρίζουν το 1-0 του ΠΑΟΚ επί του ΠΑΣ Γιάννινα EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την νίκη του ΠΑΟΚ επί του ΠΑΣ Γιάννινα που ήρθε περισσότερο εύκολα από όσο θα περίμενε κανείς, κυρίως λόγο της καλής ανασταλτικής λειτουργίας του Δικεφάλου.

Ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν την νίκη στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα και την πήρε χωρίς να ζοριστεί και ιδιαίτερα. Και αυτό διότι όχι μόνο κατάφερε να είναι παραγωγικός επιθετικά αλλά και γιατί δεν απειλήθηκε ούτε στο ελάχιστο από τους Ηπειρώτες.

Με την ανασταλτική του λειτουργία σαφώς βελτιωμένη, χωρίς τα λάθη που συνήθως του στοιχίζουν στην άμυνα ήταν ζήτημα χρόνου για τον ΠΑΟΚ να πετύχει ένα γκολ και να φτάσει στη νίκη. Έστω και αν το χαμένο πέναλτι του Βιεϊρίνια στο ίδιο γήπεδο και στην ίδια εστία με το πέναλτι που έχασε ο Τζόλης στον αγώνα με τον Ατρόμητο, έφερε άσχημους συνειρμούς στους φιλάθλους του.

Ο Άντριγια Ζίβκοβιτς επέστρεψε στα γκολ και ξεκλείδωσε το παιχνίδι για την ομάδα πανηγυρίζοντας στην αγκαλιά του Πάμπλο Γκαρσία, μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες. Ο ΠΑΟΚ βρήκε τον τρόπο να πάρει τους τρεις βαθμούς που του ήταν απαραίτητοι και μπορεί να βλέπει με ηρεμία τη συνέχεια.

Το σημαντικό για τον Γκαρσία είναι πως προσθέτει νέες σταθερές στην ομάδα δίπλα σε αυτές που ήταν ήδη γνωστές – Ίνγκασον στα στόπερ, Τζόλης και Άντριγια Ζίβκοβιτς στα δύο άκρα της επίθεσης- δείχνοντας ότι σταδιακά καταλήγει σε ένα βασικό σχήμα στο οποίο βάζει στοιχεία ανά παιχνίδι με παιχνίδι.

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ ΣΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Μια από αυτές τις σταθερές είναι η χρησιμοποίηση του Βιεϊρίνια στο αριστερό άκρο της άμυνας με τον Ροντρίγκο στο δεξί. Η αλήθεια είναι ότι ο Ουρουγουανός έψαξε πολύ για να βρει τον τρόπο να καλύψει το δυσαναπλήρωτο κενό που άφησε στην ομάδα του η αποχώρηση για την Αγγλία του Δημήτρη Γιαννούλη.

Από την στιγμή που η ενίσχυση που του έδωσε η διοίκηση σε αριστερό μπακ είναι ο ανέτοιμος Ραχμάν Μπαμπά ο Γκαρσία ήταν υποχρεωμένος να ψάξει την καλύτερη εκ των έσω λύση. Δοκίμασε τον Περέιρα, έβαλε τον Ροντρίγκο αριστερά, αλλά στα δύο τελευταία παιχνίδια φαίνεται πως καταλήγει στη χρησιμοποίηση του Βιεϊρίνια ως αριστερό μπακ.

Μια λύση που θα έπρεπε ίσως να βρεθεί νωρίτερα, αν κρίνει κανείς ότι ο Πορτογάλος έβγαλε τις δυο καλύτερες σεζόν στην ιστορία του Δικεφάλου στο ρόλο αυτό, αλλά έχει περισσότερο να κάνει και με τις βοήθειες που θα πρέπει να παίρνει ο αριστερός του μπακ, από τον Χρήστο Τζόλη, που δεν είναι εδώ που τα λέμε και ο πιο συνεπής στις επιστροφές του.

Ο ΤΣΙΓΓΑΡΑΣ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΓΚΑΡΣΙΑ

Μια επίσης νέα σταθερά που φαίνεται να βρίσκει ο ΠΑΟΚ και μάλιστα πολύ σημαντική είναι η χρησιμοποίηση του Χάρη Τσιγγάρα. Ο Γκαρσία, από την στιγμή που έχει βάλει στον πάγο τον Ντόουγκλας Αουγκούστο, έχει μείνει με μοναδική επιλογή στο "6" το νεαρό χαφ και στα δύο τελευταία παιχνίδια προτιμά να ξεκινά με αυτόν στην ενδεκάδα και όχι με τα δυο «οκτάρια», Σβαμπ και Καντουρί.

Ο νεαρός δείχνει ότι μπορεί να κρατήσει τη θέση του και συγκρίνοντας τις δικές του εμφανίσεις με αυτές των περισσότερων από τους υπόλοιπους μέσους του Δικεφάλου μάλλον δικαιολογημένα έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ουρουγουανού τεχνικού.

ΒΡΗΚΕ ΤΟ… ΚΟΥΜΠΙ ΤΟΥ ΟΥΑΡΝΤΑ Ο ΓΚΑΡΣΙΑ

Σημαντική σταθερά δίνει στον προπονητή του ΠΑΟΚ και ο Αμρ Ουάρντα που συνεχίζει να διαψεύδει όσους ήταν επιφυλακτικοί στην επιστροφή του Αιγύπτιου στην Τούμπα. Ο Ουάρντα κινούμενος σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου και βγαίνοντας πολλές φορές στα αριστερά, δείχνει πλέον ώριμος και έτοιμος να εκμεταλλευτεί τη νέα ευκαιρία που του δίνει ο Δικέφαλος.

Ο Γκαρσία φαίνεται να κρατά τον ταλαντούχο, αλλά πάντα δύσκολο σε διαχείριση, Ουάρντα σε επιφυλακή και πως έχει βρει, πρώτος αυτός από όλους τους προηγούμενους προπονητές που τον είχαν στην Τούμπα, το κουμπί του. Δεν είναι μόνο όσα προσφέρει στην ανάπτυξη αλλά και το πόσο συνεπής είναι και στα ανασταλτικά του καθήκοντα, τα στοιχεία που δείχνουν ότι μπορεί να είναι πολύτιμος για το Δικέφαλο.

Ο τρόπος που μιλούσε στον προπονητή του ο Αιγύπτιος μετά το τέλος του αγώνα στο Περιστέρι και η αγκαλιά του Ουρουγουανού στον παίκτη του δείχνει ότι ανάμεσα τους έχει δημιουργηθεί μια ισχυρή σχέση, ιδανική προκειμένου ο Ουάρντα να συνεχίσει να είναι συγκεντρωμένος στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις και μόνο σε αυτές.

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να δείχνει βελτίωση την ώρα ωστόσο που η απόσταση από την κορυφή της βαθμολογίας συνεχίζει να είναι πολύ μεγάλη. Ο ανταγωνισμός, ωστόσο, για τη δεύτερη θέση να είναι περισσότερο έντονος από κάθε άλλη φορά. Για τον ΠΑΟΚ αυτή είναι ο στόχος στο πρωτάθλημα αλλά υπάρχει πάντοτε και η προοπτική διάκρισης και μάλιστα σημαντικής μέσω του κυπέλλου.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ