ΠΑΟΚ

Επιτέλους διπλό για τον ΠΑΟΚ του… μέλλοντος

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στον ΟΦΗ στο Ηράκλειο για την 17η αγωνιστική της Super League Interwetten.
Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στον ΟΦΗ EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την εκτός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ απέναντι στον ΟΦΗ και εξηγεί γιατί είναι κομβική για τη συνέχεια του Δικεφάλου στη σεζόν, η απόκτηση ενός επιθετικού όπως ο Μάικλ Κρμέντσικ.

Ο ΠΑΟΚ έκανε αυτό που έπρεπε και πήρε μια εύκολη νίκη στην Κρήτη πετυχαίνοντας το πρώτο του διπλό μέσα στο 2021, μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειας σε Λάρισα και Περιστέρι.

Μια νίκη που την πέτυχε μεν απέναντι σε μια ομάδα που αγωνίστηκε για περισσότερο από μία ώρα παιχνιδιού με παίκτη λιγότερο, από την άλλη όμως η εικόνα του ήταν ίδια και πριν από την αποβολή του τερματοφύλακα του ΟΦΗ. Η ταχύτητα του ΠΑΟΚ δεν άλλαξε από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα με τους παίκτες του να ψάχνουν με πολλούς τρόπους την δυνατότητα να μπουν στην περιοχή του ΟΦΗ και να δημιουργούν και πάλι πολλές ευκαιρίες για γκολ.

ΦΩΝΑΞΑΝ "ΠΑΡΩΝ" ΟΥΑΡΝΤΑ, ΚΡΜΕΝΤΣΙΚ

Η αλήθεια είναι ότι στο πρώτο παιχνίδι χωρίς τον Άντριγια Ζίβκοβιτς στην επίθεση του ο Δικέφαλος ήταν πολύ παραγωγικός. Με τον Ουάρντα να κάνει ένα ακόμη καλό παιχνίδι ως επιτελικός και τον Κρμέντσικ να "γεμίζει" την αντίπαλη περιοχή.

Η διαφορά του Τσέχου σε σχέση με τον Σβιντέρσκι – τον Τσόλακ καλά καλά δεν τον είδαμε- ή ακόμη και τον Άκπομ είναι ότι δεν υπάρχουν διαστήματα στα οποία "χάνεται". Είτε έχει τελικές, πετυχημένες ή άστοχες, είτε όχι, είναι ένας επιθετικός που οι αντίπαλοι τον αισθάνονται, ένας φορ που μπορεί να παίξει με την πλάτη και να σπάσει μπάλες στους συμπαίκτες και γενικά είναι συνεχώς "παρών" στον αγωνιστικό χώρο.

Ο ΠΑΟΚ χωρίς έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή έχανε πολύ από την δυναμική του στην επίθεση. Και για αυτό το λόγο είναι σημαντικό, για την πορεία του στη συνέχεια της σεζόν να του βγει η μεταγραφή του Κρμέντσικ.

ΕΔΩΣΕ ΤΗ ΛΥΣΗ Ο ΤΖΟΛΗΣ

Μπορεί η εξέλιξη του αγώνα να ήταν διαφορετική αν δεν υπήρχε η αποβολή , όπως μπορεί η εικόνα του ΠΑΟΚ να άλλαζε αν αργούσε να ανοίξει το σκορ. Το γκολ του Τζόλη στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν, σίγουρα, καθοριστικό στην εξέλιξη του αγώνα.

Είναι όμως γεγονός ότι σε αντίθεση με προηγούμενα παιχνίδια οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν έδειξαν να… αγχώνονται και να χάνουν το μυαλό τους μέχρι να σκοράρουν. Προσπάθησαν με σωστές επιλογές να φέρουν την μπάλα στην επίθεση, έμπαιναν με πολλούς παίκτες στην περιοχή του ΟΦΗ και τελικά έφτασαν σε μια καθαρή νίκη, αυξάνοντας την αυτοπεποίθηση τους για τη συνέχεια.

ΓΑΝΤΙΑ ΒΑΣΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΖΙΒΚΟΒΙΤΣ

Ότι ο ΠΑΟΚ θα είναι αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα του στον αγώνα με τον ΟΦΗ στην Κρήτη ήταν δεδομένο αν αναλογιστεί κανείς τις απουσίες που είχε να αντιμετωπίσει ο Πάμπλο Γκαρσία. Η πιο σημαντική ωστόσο από τις αλλαγές που έκανε ήταν στη θέση κάτω από την εστία όπου μετά από οκτώ αγώνες πρωταθλήματος στους οποίους ο Δικέφαλος αγωνίστηκε με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια του.

Μια αλλαγή που ήταν μάλλον αναμενόμενο αν κρίνει κανείς από τα λάθη που έκανε ο Έλληνας γκολκίπερ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Αν η αλλαγή αυτή θα γίνει μόνιμη θα φανεί στα επόμενα παιχνίδια που για τον ΠΑΟΚ συνεχίζονται με καταιγιστικό ρυθμό. Και αυτό διότι στο σημερινό ο Σέρβος περισσότερο ως θεατής βρέθηκε στο γήπεδο αφού δεν χρειάστηκε να επέμβει.

ΤΟ ΔΥΣΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟ ΚΕΝΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ

Ο Πάμπλο Γκαρσία εμπιστεύτηκε τον Περέιρα για το αριστερό άκρο της άμυνας και κάλυψε με το νεαρό Νορβηγό το κενό του Δημήτρη Γιαννούλη στο αριστερό άκρο της άμυνας του. Και σήμερα φάνηκε ότι ο Ουρουγουανός εκτιμά πως ο Βιεϊρίνια αποδίδει καλύτερο στο δεξί φτερό της άμυνας του ΠΑΟΚ και όχι αριστερά. Εκεί όπου ο Πορτογάλος αρχηγός του Δικεφάλου έκανε εκπληκτικές δύο γεμάτες σεζόν.

Ούτε ο Νορβηγός μπορεί να κριθεί πάντως από το σημερινό παιχνίδι. Ανασταλτικά δεν είχε πίεση, ανέβηκε την πλευρά του αρκετές και ήταν συμμετοχικός.

Το σίγουρο είναι ότι για να φτάσει στο ίδιο επίπεδο με τον Γιαννούλη, ιδιαίτερα στις καλές εμφανίσεις του Έλληνα ακραίου, χρειάζεται πολύ δουλειά ακόμη.

"ΣΥΣΤΗΘΗΚΕ" ΚΑΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΙΑΣ

Το παιχνίδι με τον ΟΦΗ στην Κρήτη θα το θυμάται για όλη του ζωή ο Γιάννης Κωνσταντέλιας που έκανε το ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ. Ο νεαρός -για τον οποίο οι προσδοκίες είναι εφάμιλλές αν όχι μεγαλύτερες από αυτές που συνοδεύουν τον Χρήστο Τζόλη- "συστήθηκε" στη μεγάλη κατηγορία από τον Πάμπλο Γκαρσία. Ο πιτσιρικάς γνωρίζει πολύ καλά ότι ο Ουρουγουναός τον εμπιστεύεται και πως ακόμη βρίσκεται στην αφετηρία.

Θα πρέπει και αυτός να έχει υπομονή καθώς δεδομένα θα πάρει τις ευκαιρίες του. Άλλωστε έγινε ο 29ος ποδοσφαιριστής που παίρνει χρόνο συμμετοχής από την στιγμή που ο Γκαρσία ανέλαβε την ανδρική ομάδα του ΠΑΟΚ. Ο Ουρουγουανός, βλέπει τους παίκτες του στις προπονήσεις, τους χρησιμοποιεί και στη συνέχεια τους κρίνει. Το έχει κάνει σχεδόν με όλους τους ποδοσφαιριστές που έχει στο ρόστερ που ανέλαβε και το επόμενο βήμα είναι να δημιουργήσει ένα πιο συγκεκριμένο βασικό κορμό .

Το σίγουρο είναι ότι η νίκη του Δικεφάλου σήμερα ήταν περισσότερο σημαντική γιατί σε μεγάλο βαθμό έδειξε και το μέλλον, με τρεις ποδοσφαιριστές από την Κ-19 να τελειώνουν το παιχνίδι (Τζόλης, Τσιγγάρας, Κωνσταντέλιας )και άλλους τρεις να το βλέπουν από τον πάγκο ή την κερκίδα (Μιχαηλίδης, Λύρατζης και Κούτσιας), στην πιο νεανική αποστολή που ταξίδεψε για παιχνίδι του ΠΑΟΚ εδώ και χρόνια.

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ