ΠΑΟΚ

Νίκη νοοτροπίας που τον κάνει φαβορί για τη 2η θέση

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην ΑΕΚ για τα playoffs της Super League Interwetten.
Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την 4η συνεχόμενη επικράτηση του ΠΑΟΚ σε ντέρμπι Δικεφάλων που του ανοίγει το δρόμο για να πετύχει το μίνιμουμ στόχο του στο πρωτάθλημα

Ο ΠΑΟΚ μέσα σε 1,5 μήνα περίπου αντιμετώπισε τέσσερις φορές την ΑΕΚ και την κέρδισε και τις τέσσερις. Έτσι και μετά τη νίκη-πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου τη Μεγάλη Πέμπτη, την κέρδισε και σήμερα και βρίσκει πλέον βηματισμό για τη δεύτερη θέση.

Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία δεν κατάφερε να κρατήσει για ανέπαφη την εστία της για τέταρτο ενενηντάλεπτο στο πρωτάθλημα, αλλά πήρε μια πολύ σημαντική νίκη και έχτισε και πάλι πάνω στην καλή της ανασταλτική λειτουργία. Ο ΠΑΟΚ έχει δεχθεί μόλις δύο γκολ στα πέντε τελευταία παιχνίδια από την στιγμή που αγωνίζεται με τρεις στην άμυνα δείχνει πολύ περισσότερο αποτελεσματικός.

Τώρα έχει να αντιμετωπίσει την Κυριακή (9/5, 15:00) τον Άρη στην Τούμπα και εφόσον κερδίσει, τότε θα χρειάζεται μόλις έναν βαθμό στα παιχνίδια που απομένουν για τα playoffs με Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης και Αστέρα Τρίπολης στη Θεσσαλονίκη για πετύχει το μίνιμουμ στόχο που έχει στο πρωτάθλημα.

ΙΔΙΟ ΠΛΑΝΟ ΜΕ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟ ΓΚΑΡΣΙΑ

Ο Πάμπλο Γκαρσία διατήρησε τον ίδιο σχηματισμό κάνοντας μόνο αλλαγές προσώπων. Στο κέντρο της άμυνας το κενό του Ίνγκασον καλύφθηκε από το Μιχαηλίδη, με τον Βαρέλα κεντρικό και τον Βιεϊρίνια να επιστρέφει στα δεξιά. Άλλες δύο αλλαγές έγιναν στην επίθεση και βασίστηκαν στη…ρέντα των παικτών απέναντι στην ΑΕΚ.

Ο ήρωας του πρώτου ημιτελικούΤόμας Μουργκ που από τα τέσσερα γκολ που έχει σκοράρει με την φανέλα του ΠΑΟΚ τα δύο τα πέτυχε σε βάρος της Ένωσης στο ΟΑΚΑ, προτιμήθηκε για το αριστερό άκρο της και ο Μάικλ Κρμέντσικ ξεκίνησε στην κορυφή μετά το πρώτο "μεγάλο" γκολ που πέτυχε από την ημέρα που ήρθε στην Ελλάδα, στο δεύτερο ημιτελικό τη Μεγάλη Πέμπτη.

Η αλήθεια είναι ότι στο πρώτο ημίωρο ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε να κρατήσει την μπάλα με την ΑΕΚ να τον πιέζει ψηλά και να του χαλά την ανάπτυξη και την κυκλοφορία της μπάλας. Ωστόσο ανασταλτικά παρέμεινε σοβαρός και συγκροτημένος και όταν χρειάστηκε ήταν εκεί ο Πασχαλάκης…

Με τον Κρμέντσικ ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης του ακόμη από το πρώτο ημίχρονο με τον ΠΑΟΚ εμφανώς να προσπαθεί να παίξει με το Τσέχο στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ. Τη συμπαράσταση που χρειαζόταν ο Κρμέντσικ του την έδωσε ο Γκαρσία βάζοντας τον Ουάρντα στο παιχνίδι αντί του Μουργκ.

Ο Αιγύπτιος ξεδίπλωσε σε δύο φάσεις το παιχνίδι της ομάδας με τον Κρέμντσικ στη πρώτη να σκοράρει και στην δεύτερη να κερδίζει πέναλτι. Μετά το 2-0 οι ασπρόμαυροι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και συμπαγείς ανασταλτικά δεν επέτρεψαν τους αντιπάλους τους να απειλήσουν τον Πασχαλάκη παρά μόνο στις καθυστερήσεις και τη φάση του πέναλτι.

ΝΙΚΗ… ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο γήπεδο με την ίδια παράταξη, με τα ίδια πάνω κάτω πρόσωπα και το μεγάλο του στοίχημα ήταν να φανεί ότι έχει και το ίδιο πάθος με αυτό που τον έφερε στον τελικό του Kυπέλλου. Το πρώτο ντέρμπι μετά την πρόκριση και με το στόχο της κατάκτησης της δεύτερης θέσης να παραμένει ανοικτός ήταν ένα τεστ νοοτροπίας το πώς θα μπουν οι ποδοσφαιριστές του στο γήπεδο. Και έδειξαν ότι και σε αυτό το επίπεδο, πέρα από την τακτική που πλέον αποδίδει, ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου. Οι παίκτες του Γκαρσία μπήκαν στο γήπεδο για να δώσουν μάχη, δεν έμειναν στο παιχνίδι του Κυπέλλου και έδειξαν χαρακτήρα νικητή

Συνολικά ο ΠΑΟΚ έκανε μια ακόμη μεστή και σοβαρή εμφάνιση από αυτές που πραγματοποιεί στα τελευταία του παιχνίδια και δείχνει στο πιο κρίσιμο σημείο της φετινής αγωνιστικής περιόδου χαρακτήρα.

Ήταν δεδομένο ότι η ομάδα του Γκαρσία χρειαζόταν διάρκεια, χρειαζόταν ένα σερί καλό αποτελεσμάτων για να αποκτήσει ψυχολογία και παιχνίδι με παιχνίδι να παίρνει ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Αυτό το σερί ήρθε στην πλέον κατάλληλη και ταυτόχρονα δύσκολη περίοδο -με τα ντέρμπι να διαδέχονται το ένα το άλλο- και τον ΠΑΟΚ να χρησιμοποιεί το μέταλλο της μεγάλης ομάδας που παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει.

Το θέμα για τον Ουρουγουανό και τους παίκτες του είναι να αντέξουν και να συνεχίσουν έτσι στα τρία παιχνίδια που απομένουν για να κλείσουν τα playoffs και φυσικά στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Ολυμπιακό στις 22 Μαΐου.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ