ΠΑΟΚ

Αναμενόμενο rotation, μη αναμενόμενη η έκρηξη Γκαρσία

Ο Πάμπλο Γκαρσία σε στιγμιότυπο από αγώνα του ΠΑΟΚ
Ο Πάμπλο Γκαρσία σε στιγμιότυπο από αγώνα του ΠΑΟΚ EUROKINISSI

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την πρώτη φετινή εντός έδρας ήττα του ΠΑΟΚ στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης που φάνηκε να ενοχλεί περισσότερο από κάθε άλλον τον ίδιο τον προπονητή του.

Ο ΠΑΟΚ έχασε στην τελευταία αγωνιστική των playoffs το φετινό εντός έδρας αήττητο του σε ένα παιχνίδι που αύριο κανείς δεν θα το θυμάται.

Το μυαλό όλων στο στρατόπεδο του Δικεφάλου ήταν ήδη αποκλειστικά σχεδόν στραμμένο στον τελικό του Σαββάτου (22/5, 21:00) με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Άλλωστε και όσοι βρέθηκαν στην Τούμπα το Κύπελλο ζήτησαν από τον Γκαρσία και τους παίκτες του αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα με τους Αρκάδες.

Ο Πάμπλο Γκαρσία ωστόσο ήταν έξω φρενών στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα. Του έφταιξε η ήττα; Η απόδοση των ποδοσφαιριστών του; Τα παράπονα που είχε για τον Τζοβάρα; Ο προπονητής του ΠΑΟΚ δεν θέλησε να γίνει περισσότερο συγκεκριμένος. Το "εγώ θα φύγω, αλλά μαζί μου θα φύγουν και πολλοί άλλοι" είναι μια δήλωση που προκαλεί απορίες, καθώς δεν είναι και απόλυτα ταιριαστή με το κλίμα συσπείρωσης που θα έπρεπε υπάρχει στον ΠΑΟΚ ενόψει του τελικού. Το σίγουρο είναι ότι για να… απασφαλίσει ο Γκαρσία λίγες ημέρες πριν από αυτόν, σημαίνει ότι υπάρχουν ζητήματα που τον ενοχλούν σημαντικά .

Και ακόμη και αν ο ίδιος ο προπονητής του ΠΑΟΚ θεωρεί ότι νομοτελειακό κάποια στιγμή – αργά ή γρήγορα- θα αποχωρήσει από την Τούμπα, το ερώτημα είναι ποιοι είναι αυτοί που όπως είπε θα τον ακολουθήσουν. Το μόνο που ξεκαθάρισε ο Ουρουγουανός ήταν ότι η δήλωση του αυτή δεν αφορούσε τους παίκτες που χρησιμοποίησε. "Είμαι ευχαριστημένος από όλα τα παιδιά" φρόντισε να πει, κάνοντας ακόμη μεγαλύτερο το μυστήριο γύρω από τη έκρηξη του.

Το σίγουρο είναι ότι μια τέτοιου είδους δήλωση, ιδιαίτερα όταν γίνεται από τον Πάμπλο Γκαρσία, μπορεί να λειτουργήσει αποπροσανατολιστικά και να δημιουργήσει εσωστρέφεια την οποία συνήθως ο ΠΑΟΚ δύσκολα μπορεί να αποτινάξει.

Ο 44χρονος τεχνικός μιλώντας αργότερα στο PAOK TV έκανε λόγο για γεγονότα που έχουν γίνει στα δυο τελευταία παιχνίδια που τον ενοχλούν αλλά δεν θέλει να τα κατονομάζει γιατί θα στραφούν εναντίον του. Και πάλι δεν θέλησε να γίνει πιο συγκεκριμένος. Ακόμη και μια τάση που λέει ότι οι δηλώσεις του αφορούν στη διαιτησία δεν εξηγεί ποιοι είναι αυτοί που θα φύγουν μαζί με τον Ουρουγουανό. Στις ίδιες δηλώσεις στο κανάλι του Δικεφάλου ο Γκαρσία είπε ότι υπάρχουν πράγματα στον ΠΑΟΚ που θα πρέπει, κατά την γνώμη του, να αλλάξουν και για τα οποία θα ενημερώσει την οικογένεια Σαββίδη.

Η ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΚΑΡΣΙΑ

Είναι εντυπωσιακό είναι ότι η "έκρηξη" του αυτή ήρθε μετά από μια ήττα που εκτός από τον ίδιο και τους συνεργάτες του δεν φάνηκε να ενοχλεί και πολλούς άλλους.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός όπως αναμενόταν προχώρησε σε εκτεταμένο rotation, δίνοντας ανάσες σε πολλούς από τους βασικούς ποδοσφαιριστές του. Εκτός έμειναν οι Βιεϊρίνια, Άντριγια Ζίβκοβιτς, Μπάμπα, Ντόουγκλας Αουγκούστο με τον Γκαρσία να τους ξεκουράζει και να διαχειρίζεται τον χρόνο συμμετοχής των υπολοίπων.

Σε έναν αγώνα που κανείς από τους παίκτες που χρησιμοποίησε δεν έθελξε με την απόδοση του, σε σημείο τουλάχιστον να ανατρέψει τα σχέδια που είχε, πριν απ' την έναρξη του, στο μυαλό του για τον τελικό ο προπονητής του Δικεφάλου, έδωσε ένα ημίχρονο στον Κρέσπο για να του δώσει ρυθμό, χρησιμοποίησε μια ώρα περίπου τον Σβαμπ, που δεν αγωνίστηκε στο Καραϊσκάκη και μοίρασε σχεδόν τον χρόνο στους Σβιντέρσκι και Κρμέντσικ. Το γεγονός ότι κανείς από τους δύο φορ του δεν κατάφερε να γίνει επικίνδυνος για την εστία του Αστέρα είναι ένα σημείο προβληματισμού σίγουρα αλλά δεν είχε να κάνει με την διαχείριση του υλικού του την οποία επιχείρησε ο Ουρουγουανός τεχνικός.

FOCUS ΣΕ ΚΑΝΤΟΥΡΙ ΚΑΙ ΙΝΓΚΑΣΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ

Ο ΠΑΟΚ ξεκινά από τη Δευτέρα την προετοιμασία του για τον τελικό του Κυπέλλου με τα ερωτηματικά στο αγωνιστικό να είναι δυο. Το πρώτο έχει να κάνει με τον Ελ Καντουρί. Ο Μαροκινός επέστρεψε στις προπονήσεις ωστόσο, για να μην πάρει χρόνο συμμετοχής στο σημερινό παιχνίδι για την περισσότερο ομαλή επανένταξη του στις υποχρεώσεις της ομάδας του, δείχνει ότι ακόμη τουλάχιστον δεν είναι στο 100%. Κάτι που σημαίνει ότι ναι μεν θα είναι λογικά διαθέσιμος για τον τελικό αλλά θα πρέπει να μπει σε αυτόν έχοντας χάσει τα πέντε τελευταία παιχνίδια της ομάδας του.

Πάνω κάτω τα ίδια ισχύουν για τον Ίνγκι Ίνγκασον. Ο Ισλανδός προσπαθεί να ξεπεράσει με ξεκούραση τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούν στο γόνατο και έχει χάσει και αυτός συνεχόμενα παιχνίδια.

Οι δύο αυτοί ποδοσφαιριστές είναι που θα απασχολήσουν το τεχνικό επιτελείο του Δικεφάλου τις επόμενες ημέρες μέχρι και την αναχώρηση για την Αθήνα και τον τελικό του Σαββάτου.

Βέβαια εκτός από το αγωνιστικό ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να βρει τρόπο να εξηγήσει και τις σημερινές δηλώσεις του προπονητή του. Που μοιάζουν να έχουν γίνει σε λάθος χρόνο αλλά είναι ικανές να δημιουργήσουν αναταραχή και κυρίως να αποπροσανατολίσουν όλον τον οργανισμό του Δικεφάλου.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ