ΠΑΟΚ

Και τώρα τα ντέρμπι

Ο Κρμέντσικ πανηγυρίζει με τον Τζόλη γκολ του στο ΠΑΟΚ - ΑΕΛ για το Κύπελλο Ελλάδας.
Ο Κρμέντσικ πανηγυρίζει με τον Τζόλη γκολ του στο ΠΑΟΚ - ΑΕΛ EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΛ (5-0) που του δίνει το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου και του επιτρέπει να πάει με καλή ψυχολογία στους σημαντικούς αγώνες με ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε ήδη από τον πρώτο αγώνα απέναντι στη ΑΕΛ στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Χρήστο Τζόλη να πετυχαίνει το πρώτο του χατ-τρικ με την πρώτη ομάδα του Δικεφάλου, τον Κρμέτσικ να σκοράρει το τρίτο του γκολ στην πέμπτη του συμμετοχή και τον Ίνγκασον το δικό του τέταρτο τέρμα στη σεζόν.

ΣΥΝΕΧΗΣ Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΕΦΑΛΟΥ

Το πιο σημαντικό όμως για την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία είναι ότι συνέχισε και στο ματς κόντρα στην ΑΕΛ να δείχνει σημάδια βελτίωσης σε συγκεκριμένα κομμάτια του παιχνιδιού. Πέρα από τη βελτίωση που έχει φανεί στις στατικές φάσεις, κυρίως στο επιθετικό κομμάτι με τον Ίνγκασον να σκοράρει και πάλι από μια τέτοια, ο Δικέφαλος έχει βελτιωθεί και αλλού. Κυρίως στον τρόπο που οι παίκτες του πιέζουν τους αντιπάλους τους αμέσως μόλις χάνουν την κατοχή της μπάλας. Πιέζοντας και κερδίζοντας δεύτερες μπάλες βρήκαν πολλές ευκαιρίες και πέτυχαν και γκολ κόντρα στους βυσσινί.

Η ΑΕΛ είχε πολλές αλλαγές και το μυαλό της στο πρωτάθλημα, ο ΟΦΗ την περασμένη Κυριακή αναγκάστηκε να παίξει από νωρίς με παίκτη λιγότερο, ωστόσο η οργανωμένη πίεση στον αντίπαλο και η προσπάθεια για άμεση επανάκτησης της κατοχής της μπάλας ήταν στοιχείο του ΠΑΟΚ και στο δεύτερο ημίχρονο του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όπου ο δείκτης δυσκολίας ήταν σαφώς μεγαλύτερος. Το ενθαρρυντικό για τον Πάμπλο Γκαρσία είναι ότι η ομάδα του δείχνει αυτή τη βελτίωση μέσα σε ένα βαρύ πρόγραμμα με συνεχόμενα παιχνίδια και με αρκετές αλλαγές από αγώνα σε αγώνα.

ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Όπως και να έχει ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε ήδη την πρόκριση με αυτό το εντυπωσιακό 5-0 και μπορεί να σημειώσει ως διαδικαστικό το δεύτερο παιχνίδι στο Αλκαζάρ. Αυτό άλλωστε ήταν εξ αρχής το ζητούμενο και ο Δικέφαλος το πέτυχε κάνοντας και οικονομία δυνάμεων ενόψει των δύο μεγάλων ντέρμπι που ακολουθούν με ΑΕΚ στην Τούμπα και Ολυμπιακό στο "Καραϊσκάκης". Ο Βιεϊρίνια πήρε ανάσα μένοντας στον πάγκο σε όλο το παιχνίδι, Κρμέντσικ και Ουάρντα έπαιξαν 60 λεπτά, ο Καντουρί με τον Ζίβκοβιτς – που δεν αγωνίστηκαν στην Κρήτη- για 75΄και οι δύο Αυστριακοί Σβαμπ και Μουργκ περίπου 15 λεπτά.

Έτσι, ενόψει των δύο σημαντικών αγώνων που ακολουθούν, ο ΠΑΟΚ έχει κρατήσει δυνάμεις και έχει αυξήσει την αυτοπεποίθηση του, κάτι που μοιάζει να του είναι απαραίτητο καθώς. όπως και να το δει κανείς. παραμένει μια νέα ομάδα που χρειάζεται, όπως είπε μετά την ήττα από τον Ατρόμητο ο προπονητής του, "νίκες και χρόνο".

ΚΡΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ

Το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο και μπορεί να αποδειχθεί και καθοριστικό για τη συνέχεια όλης της σεζόν και αγωνιστικά αλλά και στις μεταγραφές που μπαίνουν στο τελευταίο τους δεκαήμερο. Ο ΠΑΟΚ έχασε τον Γιαννούλη, έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του και ακόμη δεν τον έχει αντικαταστήσει, ενώ έχει πολλά ανοικτά μέτωπα.

Σε ένα διάστημα λίγων ημερών μπορεί να προκύψει η ανάγκη ακόμη και για επιθετικό αν προχωρήσουν οι συζητήσεις με την Μπολόνια για το Σβιντέρσκι και αν βρει διέξοδο ο Τσόλακ. Το γεγονός ότι έμεινε εκτός αποστολής από τον αγώνα με την ΑΕΛ ακόμη και με τον Πολωνό απόντα, δείχνει ότι ο Κροάτης έχει κριθεί μάλλον οριστικά και αμετάκλητα.

Ακόμη και ανάγκη και για έναν επιπλέον χαφ τον οποίο έχει ζητήσει ο προπονητής του μπορεί να γίνει μεγαλύτερη από την στιγμή που ο Εσίτι βρίσκεται ένα βήμα από την έξοδο, παρά το γεγονός ότι η φωτιά που πήγε να ανάψει με τον Ντόουγκλας Αουγκούστο μοιάζει να έχει σβήσει τουλάχιστον για την ώρα.

Από το πώς θα εξελιχθούν τα μεταγραφικά του θα κριθούν και οι φιλοδοξίες που μπορεί να έχει ο ΠΑΟΚ στη συνέχεια της σεζόν. Και αυτό διότι μπορεί να υπάρχει εμφανής βελτίωση στην εικόνα της ομάδας στο γήπεδο, ωστόσο υπάρχουν ανάγκες ενίσχυσης που όπως κυλούν τα πράγματα θα γίνουν ακόμη περισσότερο έντονες.

Για την ώρα οι φίλοι του Δικεφάλου μπορούν να χαίρονται με όσα κάνει στο γήπεδο ο Χρήστος Τζόλης, να ικανοποιούνται με τις υποσχέσεις που αφήνει στην επίθεση ο Μάικλ Κρμέντσικ και να… σταυρώνουν τα δάκτυλα τους ελπίζοντας ότι ο Πάμπλο Γκαρσία βρήκε το κουμπί του Αμρ Ουάρντα και πως ο Αιγύπτιος θα συνεχίσει να δείχνει την ίδια ωριμότητα στο παιχνίδι του.

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ