ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν "αδιάβαστος", ήταν σαφώς ανέτοιμος

Ο Ολιβέιρα από την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τη Μποέμιανς | 3 Αυγούστου 2021
Ο Ολιβέιρα από την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τη Μποέμιανς | 3 Αυγούστου 2021 IN TIME

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την ήττα του ΠΑΟΚ στο Δουβλίνο και για την μεταγραφή του Πορτογάλου που μπορεί να αποδεχθεί πολύ σημαντική για το Δικέφαλο της επόμενης σεζόν.

Ο ΠΑΟΚ όχι μόνο δεν κατάφερε να βάλει βάσεις πρόκρισης στα playoffs του Europa Conference League από το πρώτο του παιχνίδι με την Μποέμιανς στο Δουβλίνο αλλά για 78 λεπτά είδε το χάρο με τα μάτια του.

Ο Δικέφαλος χρειάστηκε ένα γκολ του Νέλσον Ολιβέιρα, το πρώτο επίσημο που σκοράρει το Πορτογάλος, για να μειώσει σε 2-1 και να μείνει ζωντανός στην υπόθεση πρόκριση που θα κριθεί την επόμενη Πέμπτη στην Τούμπα.

Μπορεί η μεταγραφή του Πορτογάλου στον ΠΑΟΚ να αντιμετωπίστηκε με επιφυλακτικότητα από τους φίλους της ομάδας, που μεγάλωνε καθημερινά όσο ο Ολιβέιρα καθυστερούσε να αποδεχθεί την πρόταση του Δικεφάλου, ωστόσο μπορεί να αποδειχθεί πολύ σημαντική.

Ήδη φάνηκε και από τα φιλικά της Ολλανδίας, αλλά και απόψε στο παιχνίδι με την Μποέμιανς ο Νέλσον Ολιβέιρα είναι ξεχωριστό κομμάτι στο παζλ του ΠΑΟΚ που θέλει να δημιουργήσει ο Λουτσέσκου, που ήταν και αυτός που επέμεινε για την απόκτηση του.

Στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι της σεζόν ο ΠΑΟΚ δεν πιάστηκε "αδιάβαστος". Πως θα μπορούσε άλλωστε μετά από τις σφαλιάρες που δέχθηκαν οι ελληνικές ομάδες στον προηγούμενο γύρο της διοργάνωσης;

Μόλις χθες (02/08) στη συνέντευξη Τύπου, ο Ραζβάν Λουτσέσκου μιλούσε για την επιθετική γραμμή της Μποέμιανς που μπορεί να είναι επικίνδυνη, για την ικανότητα της να βγαίνει στις αντεπιθέσεις αλλά και το γεγονός ότι οι Ιρλανδοί έχουν σαφώς καλύτερο ρυθμό από τους δικούς του παίκτες.

Ο Δικέφαλος ήξερε τι τον περίμενε από τον αντίπαλο του – κόντρα επιθέσεις και καλά στημένα και πολύ τρέξιμο -αλλά δεν μπορούσε να αντιδράσει. Και αυτό διότι , μπορεί να μην ήταν αδιάβαστος, φάνηκε όμως να είναι σαφώς ανέτοιμος.

Δέχθηκε ένα γκολ από μια φάση που ξεκίνησε από λάθος του Μιχαηλίδη και με την αριστερά του πλευρά απούσα και ένα δεύτερο από μια κομπίνα σε ένα κόρνερ των Ιρλανδών με την μπάλα να βγαίνει πλασαριστά και τον Κουτ να σκοράρει με ένα μακρινό σουτ.

Με πολλά προσωπικά λάθη στην άμυνα και στη μεσαία γραμμή, με κακό ανασταλτικό transition ο ΠΑΟΚ έδωσε ευκαιρίες στους Ιρλανδούς που κέρδισαν και πολλές δεύτερες μπάλες έξω από την περιοχή να φτάσουν το σκορ στο υπέρ τους 2-0 και να είναι κοντά σε μια καθαρή νίκη μέχρι να δεχθούν το γκολ του Ολιβέιρα, 12΄πριν το τέλος του αγώνα.

Από την πλευρά του στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού ο ΠΑΟΚ ήταν επιθετικά αργός και μάλλον προβλέψιμος. Στο πρώτο ημίχρονο η καλύτερη του στιγμή ήρθε με μια προσπάθεια και σουτ του Ροντρίγκο .

Στο ίδιο διάστημα είχε και μια χαμένη ευκαιρία σε μια ωραία κάθετη του Καντουρί στον Ολιβέιρα. Είχε μια ακόμη προσπάθεια του Μαροκινού να γυρίσει την μπάλα από πλάγια προς τον Πορτογάλο και αυτό ήταν όλο.

Λειτούργησε καλύτερα με τις αλλαγές

Στο δεύτερο ημίχρονο είχε σαφώς περισσότερες ευκαιρίες και σε μια από αυτές μάλιστα διαμαρτύρεται για ένα τράβηγμα ενός περιοχής στον Μπίσεσβαρ. Το κακό δεν έγινε στην επίθεση του αλλά στην άμυνα του.

Οι επιλογές του Ραζβάν Λουτσέσκου στο δεύτερο ντεμπούτο του στον πάγκο του ΠΑΟΚ ήταν οι αναμενόμενες από την στιγμή που ο Γιασμίν Κούρτιτς κρίθηκε τελικά ανέτοιμος για να βγάλει 90λεπτο. Με τον Πασχαλάκη στην εστία το Ροντρίγκο αντί τουΤέιλορ δεξιά τον Βιεϊρίνια και τους Μιχαηλίδη και Βαρέλα στα στόπερ.

Ο Εσίτι ξεκίνησε στα χαφ μαζί με τον Σβαμπ ο Ολιβέιρα στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι στην κορυφή της επίθεσης με τους Άντριγια Ζίβκοβιτς και ο Καντουρί στα δυο της άκρα και τον Σίντζι Καγκάβα στο πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι με την φανέλα του ΠΑΟΚ στην θέση "δέκα".

Ένα σχήμα που δεν απέδωσε ανασταλτικά, ούτε επιθετικά όσο θα ήθελε ο προπονητής του ΠΑΟΚ και οι διορθωτικές κινήσεις του Ρουμάνου ήρθαν όλες μαζί.

Με τον Τζόλη αντί του Καντουρί αριστέρα στην επίθεση, τον Κούρτιτς αντί του Εσίτι στη μεσαία γραμμή και τον Ντιέγκο Μπίεσεσβαρ -που αγωνίστηκε μετά από μήνες ξανά με το Δικέφαλο στο στήθος- αντί του Καγκάβα. Λίγο αργότερα έφυγε από το παιχνίδι και ο Ζίβκοβιτς για να δώσει την θέση του στον Μουργκ.

Η αλήθεια είναι ότι με τις αλλαγές η εικόνα του ΠΑΟΚ βελτιώθηκε αλλά σε αυτό βοήθησε περισσότερο το γκολ του Νέλσον Ολιβέιρα - που και αυτός έγινε λίγο αργότερα αλλαγή- και το γεγονός ότι οι Ιρλανδοί κλείστηκαν ακόμη περισσότερο στην άμυνα τους για να κρατήσουν το υπέρ τους αποτέλεσμα.

Χρειάζεται τουλάχιστον δύο γκολ στην Τούμπα

Συμπερασματικά ο ΠΑΟΚ κρατά την τύχη του στα χέρια του χάρη στον Ολιβέιρα, αλλά έχει πολλά να διορθώσει στην εβδομάδα που μεσολαβεί μέχρι το δεύτερο παιχνίδι. Το σίγουρο είναι ότι για να προκριθεί, από την στιγμή που άλλαξε ο κανονισμός για τα εκτός έδρας γκολ, χρειάζεται να σκοράρει τουλάχιστον 2 φορές στην Τούμπα.

Και απόψε στο Δουβλίνο φάνηκε ότι μπορεί να τα πετύχει. Το θέμα είναι πως θα βελτιώσει την εικόνα του κυρίως ανασταλτικά για να μην δώσει άλλα δικαιώματα στους Ιρλανδούς να συνεχίσουν να ελπίζουν ότι μπορούν να τον αποκλείσουν.

TAGS ΠΑΟΚ CONFERENCE LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ