ΠΑΟΚ

Το τέλος μιας μακράς εποχής του ΠΑΟΚ

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης υποκλίνεται στο κοινό του ΠΑΟΚ
Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης υποκλίνεται στο κοινό του ΠΑΟΚ INTIME

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον αποχαιρετισμό της Τούμπας σε Πασχαλάκη και Βαρέλα, τον ΠΑΟΚ που είναι διαφορετικός όταν είναι σχεδόν πλήρης και τον Λουτσέσκου που επιμένει να γράφει ιστορία πριν γίνει… κοσμοπολίτης.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Παναθηναϊκό στον τελευταίο αγώνα για τα playoffs, κατέκτησε την 2η θέση στην τελική κατάταξη και πηγαίνει να παίξει τον τελικό του κυπέλλου έχοντας πετύχει το μίνιμουμ στόχο του στη της Super League Intwetten.

Ό,τι και να γίνει στο ΟΑΚΑ είναι δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ βιώνει ένα τέλος εποχής. Ο κόσμος που βρέθηκε στο γήπεδο, αποχαιρέτησε με τρόπο συγκινητικό δυο πρωταγωνιστές της ομάδας που τα τελευταία χρόνια έφερε τίτλους και τρόπαια στην Τούμπα.

Το παιχνίδι αυτό ήταν το τελευταίο που έπαιξαν εντός έδρας ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης και ο Φερνάντο Βαρέλα, που αποχαιρέτησαν τους φίλους του ΠΑΟΚ και γνώρισαν την αποθέωση. Η αναγνώριση που βίωσαν από τους οπαδούς του Δικεφάλου ήταν αυτή που τους άξιζε, καθώς και οι δυο έχουν αφήσει το σημάδι τους.

Θα ήταν άδικο για τον Φερνάντο Βαρέλα, που ξέσπασε σε δάκρυα, να αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ κάνοντας προπονήσεις με την δεύτερη ομάδα ή την Κ-19. Μπορεί οι σχέσεις του με την οικογένεια Σαββίδη και τη διοίκηση να διαταράχθηκαν εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο διαχειρίστηκε τη μετακίνηση του γιου του στην Μπενφίκα, αλλά κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει την προσφορά του στην κατάκτηση των τροπαίων. Η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ άλλαξε τη ζωή του -κυριολεκτικά την άλλαξε σε οικονομικό επίπεδο- αλλά και αυτός έδωσε πολλά.

Όπως πολλά έχει προσφέρει και ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης. Το να ακούει για τελευταία φορά στην Τούμπα τον κόσμο να τον αποθεώνει φωνάζοντας ρυθμικά το όνομα του ήταν κάτι που και το άξιζε και με το παραπάνω. Μπορεί να είχε τα πάνω και τα κάτω του, να έχει αδυναμίες αλλά στα χρόνια που ήταν στον ΠΑΟΚ ο διεθνής γκολκίπερ ξεπέρασε τον εαυτό του. Και όχι μόνο στην πρώτη θητεία του Λουτσέσκου στην Τούμπα αλλά και πέρυσι στο τελικό του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Θα ήταν και για αυτόν άδικο η περυσινή ρήξη στις σχέσεις του με κάποιους οπαδούς του ΠΑΟΚ να τον εξοστρακίσει από την ομάδα χωρίς να ζήσει στιγμές όπως αυτές που βίωσε μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Ο Πασχαλάκης έχει αποφασίσει πως έχει έρθει η ώρα να αποχωρίσει και να ψάξει ένα συμβόλαιο στο εξωτερικό. Φεύγει όμως από την Τούμπα όπως αξίζει στον “SUPER MAN” της χρονιάς του νταμπλ…

Έβαλε παίκτες, περιμένει και τον Αουγκούστο

Ο κύκλος κλείνει και το Σάββατο το βράδυ θα φανεί αν αυτό θα συμβεί με τον ΠΑΟΚ για ακόμη μία σεζόν κυπελλούχο Ελλάδας. Η νίκη επί του Παναθηναϊκού, που αγωνίστηκε με εναλλακτική ενδεκάδα, δεν μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα που δημιουργήθηκαν το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Αυτό που ίσως να τα αλλάξει είναι το γεγονός ότι ο Λουτσέσκου πρόλαβε να βάλει στα δυο τελευταία παιχνίδια πολλούς από τους παίκτες που του έλειπαν εδώ και καιρό. Απέναντι στον Ολυμπιακό έπαιξαν Κρέσπο, Ελ Καντουρί και Μπίσεσβαρ. Απέναντι στον Παναθηναϊκό ξεκίνησε ο Λύρατζης και πήραν χρόνο συμμετοχής Ολιβέιρα και Βιεϊρίνια.

Κάτι που δεν συνέβη με τον Ντόουγκλας Αουγκούστο, ο οποίος έμεινε και από αυτό το παιχνίδι εκτός αποστολής. Ο Βραζιλιάνος που έχει να αγωνιστεί από το δεύτερο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό μπήκε στο πρόγραμμα των συμπαικτών του στην τελευταία προπόνηση πριν τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, ωστόσο ο Λουτσέσκου δεν ρίσκαρε τη συμμετοχή του ούτε ως αλλαγή.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο κομβικός για τη μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ Αουγκούστο θα πάει στον τελικό μόνο με προπονήσεις, αυτές που έχει προγραμματίσει ο Δικέφαλος μέχρι και τον αγώνα του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ .

Θέλει να γράψει ιστορία ο Λουτσέσκου

Ο Λουτσέσκου επιμένει ότι η κατάκτηση του κυπέλλου όχι μόνο θα βάλει θετικό πρόσημο στην φετινή χρονιά, αλλά και θα την κάνει ξεχωριστή στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Το λέει και το ξαναλέει, θέλοντας να βάλει σε κατάλληλο mood τους παίκτες του ότι μπορούν το Σάββατο να γράψουν ιστορία.

Και μάλιστα στο flash interview την έριξε και τη... βόμβα του λέγοντας ότι σε 2 ή 3 χρόνια μπορεί να περνά τον χρόνο του όχι προπονώντας τον ΠΑΟΚ αλλά κάνοντας ταξίδια σε όλο τον κόσμο. Πρώτα όμως θέλει να γράψει και άλλες σελίδες στην ιστορία του Δικεφάλου!

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ