ΠΑΟΚ

Το πρωτάθλημα χάθηκε νωρίς

Ο Βιεϊρίνια στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Ο Βιεϊρίνια στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ EUROKINISSI

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την ήττα του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τους ερυθρόλευκους και εξηγεί γιατί ΔΕΝ ήταν αυτή που καθορίζει την φετινή πορεία του Δικεφάλου.

Η ήττα από τον Ολυμπιακό με 3-0 που βασίστηκε περισσότερο από όλα στην αποτελεσματικότητα που έδειξαν οι ερυθρόλευκοι στις ευκαιρίες που τους δόθηκαν – σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που δεν εκμεταλλεύτηκε αυτές που δημιούργησε αφήνει τον Δικέφαλο στο -15 από τους ερυθρόλευκους.

Η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ είχε αποχαιρετήσει νωρίτερα τις ελπίδες να καλύψει την διαφορά που τον χωρίζει από την κορυφή της βαθμολογίας. Ήταν δεδομένο ότι τα παιχνίδια του Γενάρη μέχρι και το ντέρμπι θα έδειχναν αν ο Δικέφαλος θα μπορούσε να είναι άμεσος διεκδικητής της κορυφής αλλά αυτά απέδειξαν το αντίθετο.

Μπαίνοντας στο 2021 ο ΠΑΟΚ είχε να δώσει 7 αγώνες πρωταθλήματος ανάμεσα στους οποίους και τα δύο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που θα ήταν και το crash test για το πόσο ψηλά μπορεί να κοιτάξει…

Η συγκομιδή του σε αυτά ήταν 2 νίκες (με Βόλο στην Τούμπα και ΟΦΗ στο Ηράκλειο), 3 ισοπαλίες (στη Λάρισα με την ΑΕΛ και στα δύο ντέρμπι στην Τούμπα με Ολυμπιακό και ΑΕΚ) και 2 ήττες (μια στο Περιστέρι και η δεύτερη σήμερα στο "Καραϊσκάκης". Η συνολική του συγκομιδή στα 7 αυτά παιχνίδια ήταν 9 βαθμοί την ώρα που οι ερυθρόλευκοι σε ισάριθμα ματς έχασαν μόλις 2 βαθμούς στην Τούμπα. Έτσι το -5 από την κορυφή, έφτασε στο απαγορευτικό για όνειρα και ελπίδες -15…

ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Ο Γκαρσία όταν ρωτήθηκε για το χαρακτηρισμό "άμεσος διεκδικητής του τίτλου" που έδωσε ο Πέδρο Μαρτίνς στον ΠΑΟΚ τόνισε το γεγονός ότι ο Πορτογάλος τεχνικός είναι στο πάγκο του Ολυμπιακό σχεδόν 2,5 χρόνια ενώ αυτός έχει αναλάβει τις τύχες της ομάδας του, μόλις μερικούς μήνες πριν και μάλιστα στο μέσο της φετινής σεζόν. Εδώ που τα λέμε, δεν έχει άδικο…

Ο Γκαρσία είναι ο πρώτος που παραδέχεται ότι η περίοδος αυτή είναι μεταβατική για την ομάδα του και αυτό ισχύει στον υπέρτατο βαθμό αν σκεφτεί κανείς και τις πολλές ανακατατάξεις που υπάρχουν στο ρόστερ του Δικέφαλου. Η ήττα από τον Ολυμπιακό στο "Καραϊσκάκης" με 3-0, όσο πικρή μπορεί να είναι και για τον Ουρουγουανό και για τους φίλους του ΠΑΟΚ δεν είναι αυτή που αλλάζει τις φετινές προσδοκίες για το Δικέφαλο. Αυτές έχουν αλλάξει πολύ νωρίτερα…

Ίσως η ομάδα που ξεκίνησε το καλοκαίρι τη σεζόν και που έφτασε να διεκδικεί την είσοδο της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, με Πέλκα, Άκπομ, Λημνιό, τον Μάτος και το Βιεϊρίνια αργότερα, τον Γιαννούλη, να μπορούσε να είναι περισσότερο ανταγωνιστική.

Ίσως τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι καλύτερα αν "έβγαιναν" περισσότερες από τις μεταγραφές του καλοκαιριού (ο Τσόλακ για παράδειγμα). Πολλά θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά και φέτος και την περυσινή σεζόν όμως η πραγματικότητα είναι αυτή που θα πρέπει να διαχειριστεί ο προπονητής του ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα; " Μόνο δουλειά" λέει ο Γκαρσία. Είναι όμως σημαντικό μέσα από τη δουλειά που γίνεται -και φυσικά θα συνεχίσει να γίνεται - να μπουν οι βάσεις ώστε ο ΠΑΟΚ να ξαναγίνει διεκδικητικός στο πρωτάθλημα. Να γίνουν κινήσεις και στο υπόλοιπο των χειμερινών μεταγραφών και το καλοκαίρι ώστε ο Ουρουγουανός να έχει όλα τα εφόδια για να δημιουργήσει την ομάδα που ονειρεύεται και αυτός και οι φίλοι του Δικεφάλου.

Να ξεκαθαρίσουν οι υπεύθυνοι ποιοι είναι οι παίκτες που, όπως είπε και ο Ιβάν Σαββίδης στην ομιλία του προς την ομάδα μετά την ήττα από τον Ατρόμητο, μπορούν να υπηρετήσουν μεγάλους στόχους, ποιες είναι οι ανάγκες που υπάρχουν και πρέπει να καλυφθούν και να ξεκινήσουν από τώρα να τις καλύπτουν.

Ο ΠΑΟΚ έχει ήδη στο ρόστερ του, τη… μαγιά που χρειάζεται μια ομάδα για να κάνει πρωταθλητισμό. Αυτό που θα πρέπει να γίνει είναι να την εμπλουτίσει προκειμένου όσο το δυνατόν πιο σύντομα να φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Αν πάντως μέσα σε αυτήν την άκρως μεταβατική περίοδο ο ΠΑΟΚ καταφέρει να διεκδικήσει τον στόχο που μοιάζει να είναι ο τελευταίος που του έχει απομείνει και που είναι το κύπελλο Ελλάδας θα είναι πολύ σημαντικό. Και αυτό γιατί οι επιτυχίες είναι αυτές που τρέφουν τις ομάδες, σε όλα τα επίπεδα και αποτελούν το… καύσιμο για να γίνονται ακόμη καλύτερες.

Οι Παντελής Διαμαντόπουλος, Θέμης Καίσαρης και Τσάρλυ σχολίασαν το ντέρμπι:

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ