ΠΑΟΚ

Το "κλειδί" του Βιεϊρίνια και η αγκαλιά στον Γκαρσία

Ο Βιεϊρίνια πανηγυρίζει το γκολ του στον αγώνα του ΠΑΟΚ με την Λαμία μαζί με τον Γκαρσία για την 10η αγωνιστική της Super League Interwetten.
Ο Βιεϊρίνια πανηγυρίζει το γκολ του με τον Γκαρσία EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τη νίκη του ΠΑΟΚ στη Λαμία που τον ανεβάζει κι άλλο στην βαθμολογία και ήταν αποκαλυπτική για τις σχέσεις που χτίζονται στο Δικέφαλο με τον Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο του.

Ο Βιεϊρίνια σκόραρε με απευθείας εκτέλεση φάουλ , 11 μήνες μετά το γκολ που είχε πετύχει στον αγώνα με τον Ατρόμητο στην Τούμπα την περασμένη αγωνιστική περίοδο, και "κλείδωσε" την νίκη του Δικεφάλου στη Λαμία. Από τότε μέχρι και την Κυριακή (29/11) ο Πορτογάλος σκόραρε άλλες τρεις φορές, όλες από το σημείο του πέναλτι αλλά το σημερινό του γκολ μοιάζει να αποτελεί το εφαλτήριο για ένα νέο ξεκίνημα στον ΠΑΟΚ.

Ο Βιεϊρίνια είχε το κλειδί για την 4η συνεχόμενη νίκη του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα με τον Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο του και με αυτόν έτρεξε να πανηγυρίσει.

Ο Πορτογάλος αρχηγός όχι μόνο έχει επιστρέψει για να κλείσει, όπως του αξίζει την καριέρα του, στον ΠΑΟΚ, αλλά δείχνει "κεφάτος" από την στιγμή που βρήκε στον πάγκο της ομάδας του τους πρώην συμπαίκτες του, Γκαρσία και Σνάουτσνερ με τους οποίους πανηγύρισε το πρώτο του φετινό γκολ.

Επιπλέον ο Βιεϊρίνια, δείχνει ότι έχει διάθεση να βοηθήσει τον προπονητή του όσο περνάει από το χέρι του. Κάτι που δεν συνέβαινε με τον Αμπέλ Φερέιρα, παρά το γεγονός ότι ήταν συμπατριώτες και προσπάθησε, τουλάχιστον αυτός από την πλευρά του να τον στηρίξει όσο περισσότερο μπορεί στο πρώτο του διάστημα στην τεχνική ηγεσία του Δικέφαλου.

ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ROTATION

Το rotation που επιχείρησε ο Πάμπλο Γκαρσία ήταν τόσο εκτεταμένο που στην πραγματικότητα και σε σχέση με το παιχνίδι της περασμένης Πέμπτης στο Philips Stadion από αυτούς που αγωνίστηκαν απέναντι στην Αϊντχόφεν ξεκίνησε μόνο ένας βασικός ανά γραμμή. Στην άμυνα ήταν ο Ίνγκασον, στη μεσαία γραμμή ο Καντουρί και στην επίθεση ο Τζόλης. Οι υπόλοιποι οκτώ που βρέθηκαν στην αρχική ενδεκάδα κάποιοι έπαιξαν την Πέμπτη ως αλλαγή (Μουργκ, Ουαγκέ, Ντόουγκλας, Σβιντέρσκι), είτε έμειναν στον πάγκο (Πασχαλάκης, Νινούα, Μιχαηλίδης), είτε όπως ο Περέιρα δεν ταξίδεψαν καν στην Ολλανδία.

Η πιο σημαντική αλλαγή από αυτές που έκανε ο Ουρουγουανός τεχνικός ήταν αυτή στη θέση του τερματοφύλακα. Τέλη Νοεμβρίου ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, βασικός και αναντικατάστατος την περίοδο του νταμπλ, πήρε τα πρώτα του λεπτά συμμετοχής σε επίσημο παιχνίδι της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Και επειδή rotation στη θέση του τερματοφύλακα δεν συνηθίζεται, έχει αξία να φανεί στα επόμενα παιχνίδια αν αλλάζει πλέον η ιεραρχία στους γκολκίπερ του ΠΑΟΚ. Η αλήθεια είναι ότι απέναντι στους επιθετικούς της Λαμίας ο Πασχαλάκης δεν πιέστηκε και ιδιαίτερα, ωστόσο και πάλι έδειξε αυτή την αδικαιολόγητη για τα σωματικά του προσόντα αστάθεια στις εξόδους του.

ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙ ΟΛΟΥΣ Ο ΓΚΑΡΣΙΑ

Ο Έλληνας γκολκίπερ μαζί με τον Γιάννη Μιχαηλίδη πήραν τα πρώτα τους λεπτά συμμετοχής από τον Πάμπλο Γκαρσία που έχει ανοίξει τόσο πολύ το rotation σε σημείο σε έξι παιχνίδια στον πάγκο του Δικεφάλου να έχει χρησιμοποιήσει τους 24 από τους παίκτες που έχει στο ρόστερ του. Ποιοι δεν έχουν παίξει; Οι δύο τερματοφύλακες που θεωρητικά είναι τρίτος και τέταρτος στη σειρά (Ρέι και Ταλιχμανίδης), ο άτυχος Ενέα Μιχάι και οι δύο νεαροί Κούτσιας και Βρακάς που περιμένουν και αυτοί την ευκαιρία τους. Ωστόσο ο Γκαρσία τη δέσμευση του να χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες του προκειμένου να τους γνωρίσει και να αποκτήσει για αυτούς την πλέον εμπεριστατωμένη άποψη την τηρεί και με το παραπάνω.

Και σήμερα φάνηκε πως το ρόστερ του ΠΑΟΚ μπορεί να αντέξει σε περισσότερες από μια διοργανώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΟΜΟΝΟΙΑ

Ο ΠΑΟΚ πέρασε μάλλον εύκολα από τη Λαμία και πλέον μπορεί να σκέφτεται αποκλειστικά και μόνο τον αγώνα με την Ομόνοια στην Κύπρο για το Europa League που είναι ο πρώτος από τους δύο τελικούς που έχει να δώσει για να προκριθεί στους 32 της διοργάνωσης. Για το Δικέφαλο ένα μόνο αποτέλεσμα υπάρχει: η νίκη.

Με τρεις βαθμούς ο ΠΑΟΚ θα μπορεί να διαπιστώσει ποιος από Γρανάδα και Αϊντχόφεν θα υποστεί την ίδια ώρα απώλειες στο μεταξύ τους παιχνίδι στην Ισπανία για να ξέρει τι πρέπει να κάνει στην τελευταία αγωνιστική για να πάρει την πρόκριση που στην Τούμπα την θέλουν πάρα πολύ.

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ