ΠΑΟΚ

Την Πέμπτη με τη Μίντιλαντ είναι τα σπουδαία για τον ΠΑΟΚ

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς με τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε ντέρμπι της Super League κόντρα στον ΠΑΟΚ
Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς με τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε ντέρμπι της Super League κόντρα στον ΠΑΟΚ INTIME SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για το τοπικό ντέρμπι με τον Άρη που θα ξεχαστεί γρήγορα, τη διαχείριση του Λουτσέσκου που φάνηκε να είναι σωστή αλλά και τις υποσχέσεις που άφησε στο ντεμπούτο του ως βασικός ο Φιλίπε Σοάρες.

Όσο σημαντικό και να ήταν το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης", τα σπουδαία για τον Δικέφαλο είναι αυτά που θα γίνουν την Πέμπτη το βράδυ (24/2, 22:00, COSMOTE SPORT 2 HD και LIVE από το SPORT24) στην αναμέτρηση με τη Μίντιλαντ.

Την Πέμπτη θα κριθεί αν η ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ έχει συνέχεια και ήταν λογικό, σίγουρα αναμενόμενο, ότι ο δεύτερος αγώνας με τους Δανούς θα επηρεάσει και το μυαλό των ποδοσφαιριστών αλλά και τις επιλογές του προπονητή του Δικεφάλου.

Όχι ότι ο ΠΑΟΚ δεν ήθελε να κερδίσει το ντέρμπι με τον Άρη ή ότι όσοι αγωνίστηκαν δεν έκαναν ό,τι μπορούσαν για να πάρουν την νίκη.

Όμως η αλήθεια είναι ότι αν δεν υπήρχε ο αγώνας της Πέμπτης με την Μίντιλαντ, ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν θα έκανε οικονομία δυνάμεων, ούτε θα προσπαθούσε να διαχειριστεί το ρόστερ του όπως έκανε χθες. Και θα ήταν πολύ διαφορετικό το ντέρμπι...

Οι αλλαγές του Λουτσέσκου

Ο προπονητής του Δικεφάλου προτίμησε να χρησιμοποιήσει φρέσκα πόδια. Έτσι παρέταξε την ομάδα του με 6 ποδοσφαιριστές από αυτούς που δεν είχαν δικαίωμα να παίξουν ή δεν ξεκίνησαν στον αγώνα με τη Μίντιλαντ στην Δανία.

Από την ενδεκάδα της περασμένης Πέμπτης κράτησαν φανέλα βασικού πέντε: ο Πασχαλάκης στην εστία, ο Ίνγκασον στο κέντρο της άμυνας, ο Τσιγγάρας στον άξονα, ο Ζίβκοβιτς στα εξτρέμ και ο Άκπομ στην κορυφή της επίθεσης.

Από τους υπόλοιπους οι μισοί: Βιεϊρίνια, Μπίσεσβαρ και ο Φιλίπε Σοάρες ήταν στην αποστολή του αγώνα με την Μίντιλαντ και αγωνίστηκαν στη Δανία ως αλλαγή. Ο Μιχαηλίδης ήταν τιμωρημένος ενώ Σάστρε και Ζαμπά δεν είναι καν στην ευρωπαϊκή λίστα του Δικεφάλου.

Και από αυτούς που ξεκίνησαν την Πέμπτη τρεις (Λύρατζης, Κρέσπο και Μίτριτσα) δεν ήταν ούτε στην αποστολή για το κυριακάτικο ντέρμπι.

Το μεγάλο ερωτηματικό ωστόσο των τελευταίων ωρών ήταν η συμμετοχή ή όχι του Γιασμίν Κούρτιτς και αυτό απαντήθηκε με την ανακοίνωση της ενδεκάδας. Ο Σλοβένος που ταλαιπωρήθηκε αρκετά τις προηγούμενες ημέρες έμεινε τελικά στον πάγκο προφανώς για να κρατήσει δυνάμεις ενόψει και του "τελικού" με τη Μίντιλαντ.

Είχε ενέργεια μέχρι τέλους ο ΠΑΟΚ

Ο πρώτος σκόρερ του Δικεφάλου μπήκε στο παιχνίδι στο τελευταίο 10λεπτό με τον ΠΑΟΚ ήδη να είναι η ομάδα που κρατούσε την μπάλα περισσότερο στα πόδια της και έδειχνε μεγαλύτερη θέληση να πάρει τη νίκη. Δεν τα κατάφερε γιατί δεν εκμεταλλεύτηκε τις στατικές φάσεις που κέρδισε στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα.

Σε αυτό το τελευταίο κομμάτι του ντέρμπι φάνηκε ότι η διαχείριση του ρόστερ από τον προπονητή του ΠΑΟΚ ήταν σωστή καθώς η δική του ομάδα, που είχε μεσοβδόμαδο παιχνίδι και ένα δύσκολο ταξίδι από και προς τη Δανία, είχε περισσότερη ενέργεια από τον Άρη στο γήπεδο.

Άφησε υποσχέσεις ο Φιλίπο Σοάρες

Στα κέρδη του πάντως από το παιχνίδι, εκτός της καλής εικόνας και της ενέργειας που είχε από το 70' και μετά, θα πρέπει να προσμετρήσει κανείς και την παρουσία του Φιλίπε Σοάρες.

Ο Πορτογάλος, που μέχρι τώρα είχε παίξει μόνο μόνο ως αλλαγή, μπήκε στην ενδεκάδα ενός ντέρμπι με μεγάλες ιδιαιτερότητες, το οποίο περισσότερο από όλα ήταν ένα τεστ χαρακτήρα και όχι τόσο αγωνιστικών ικανοτήτων. Ο νεαρός Πορτογάλος στο ντεμπούτο του ως βασικός πήρε καλό βαθμό και στα δυο επίπεδα. Έδειξε ότι μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη μεσαία γραμμή του Δικεφάλου. Με πολλές παρεμβάσεις, τις περισσότερες φορές έγκαιρες και δυναμικές, με κάθετο παιχνίδι ο Σοάρες έδειξε καλά δείγματα γραφής και άφησε ελπίδες για το μέλλον.

Χωρίς γκολ για δεύτερο 90λεπτο

Αγωνιστικά, ο Δικέφαλος, όπως και στη Δανία δεν δημιούργησε πολλές ευκαιρίες για γκολ. Στο πρώτο ημίχρονο με τον Ζίβκοβιτς αριστερά μπροστά από το Βιεϊρίνια, έκανε περισσότερο παιχνίδι από τα δεξιά με Σάστρε και Ζαμπά, αλλά έγινε μόνο μια φορά απειλητικός στο σουτ του Άκπομ.

Με τον Ζίβκοβιτς να δείχνει ότι τον τελευταίο καιρό δεν είναι στα καλύτερα του, ο ΠΑΟΚ, όταν ο Σέρβος πήγε δεξιά και ο Μπίσεσβαρ αριστερά, έπαιξε περισσότερο από την άλλη πλευρά και είχε άλλη μια καλή στιγμή με το σουτ του Σουριναμέζου στο 56'.

Ο ΠΑΟΚ έμεινε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς να σκοράρει και ελπίζει ότι θα βρει γκολ και μάλιστα μαζεμένα στον αγώνα με τους Δανούς την Πέμπτη.

Τότε είναι τα σπουδαία για το Δικέφαλο που μετά την ισοπαλία και τη νίκη του Ολυμπιακού στον Βόλο είδε την διαφορά του από την πρώτη θέση της βαθμολογίας να γίνεται και πάλι διψήφια.

Αυτή την στιγμή όμως αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο τον Δικέφαλο είναι πώς θα καταφέρει να περάσει στους 16 του Conference League και πώς θα πάρει την πρόκριση την Πέμπτη απέναντι στη Μίντιλαντ και όχι η κατάσταση στη βαθμολογία.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ