ΠΑΟΚ

Τη Μεγάλη Πέμπτη τα σπουδαία για τον ΠΑΟΚ

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια
Ο Αντρέ Βιεϊρίνια EUROKINISSI

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τη λευκή ισοπαλία του Δικεφάλου με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, σε ένα κακό παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ που είχε το μυαλό του στον ημιτελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ.

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στο νικηφόρο σερί του μένοντας στο 0-0 με τον Παναθηναϊκό. Ένα αποτέλεσμα που μπορεί να μην είναι το καλύτερο δυνατό, αλλά δεν μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ομάδα του Γκαρσία, που έχει μπροστά της το παιχνίδι της χρόνιας με αντίπαλο την ΑΕΚ για τα ημιτελικά του Kυπέλλου.

Είναι δεδομένο ότι επιλογές του Πάμπλο Γκαρσία επηρεάστηκαν από τον μεγάλο ημιτελικό που έχει να δώσει η ομάδα του τη Μεγάλη Πέμπτη. Ο Ουρουγουανός έδωσε ανάσες στους Ροντρίγκο και Σβαμπ, δίνοντας τις θέσεις τους στους Λύρατζη και Τσιγγάρα.

Λογικά σε αυτό το rotation θα μπορούσε να μπει και ο Βιεϊρίνια, αλλά προφανώς ο Γκαρσία θεωρεί τον αρχηγό του απαραίτητο σε αυτό το σχήμα με τους τρεις στόπερ το οποίο χρησιμοποίησε απέναντι στον Παναθηναϊκό και που προφανώς θα χρησιμοποιήσει και στον ημιτελικό με την Ένωση.

ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Τη Μεγάλη Πέμπτη είναι τα σπουδαία για τον ΠΑΟΚ και ο προπονητής του ΠΑΟΚ περιμένει από αύριο να δει σε ποιους μπορεί να υπολογίζει καθώς το ιατρικό δελτίο της ομάδας του αρχίζει να γεμίζει πριν από ένα καθοριστικό παιχνίδι.

Ο Κρέσπο είναι εκτός, ο Ουάρντα επιστρέφει από την τιμωρία του αλλά δίπλα στο ερωτηματικό με τον Άντριγια Ζίβκοβιτς, που λόγω της ίωσης που τον ταλαιπωρεί έμεινε εκτός αποστολής από το παιχνίδι, προστέθηκε και αυτό με τον Ομάρ Ελ Καντουρί που έγινε αναγκαστικά αλλαγή.

Ο Μαροκινός που έχει σημαντικό -εξίσου με του Βιεϊρίνια- ρόλο σε αυτόν τον σχηματισμό του 3-4-2-1 δεν είναι από τους παίκτες που ξεπερνούν εύκολα ζητήματα τραυματισμού και η ετοιμότητα του θα είναι ένα από τα θέματα που θα απασχολήσει σίγουρα τον Πάμπλο Γκαρσία.

ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΗΣΕΙ ΤΟΝ ΓΚΑΡΣΙΑ

Τι μπορεί να ανησυχεί τον ΠΑΟΚ ενόψει του ημιτελικού, από τη σημερινή λευκή ισοπαλία; Ίσως το γεγονός ότι το δεύτερο του ημίχρονο ήταν από τα χειρότερα που έχει κάνει στα τελευταία παιχνίδια. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ είχαν όλο και όλο δυο καλές στιγμές και αυτές στις καθυστερήσεις, ενώ επέτρεψαν σε αυτούς του Παναθηναϊκού να φτάνουν αρκετά συχνά στην περιοχή του Πασχαλάκη.

Από την άλλη σίγουρα θα πρέπει να ανησυχήσει τον Γκαρσία το γεγονός ότι οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο δεν βοήθησαν σχεδόν καθόλου. Αν εξαιρέσει κανείς τους δύο νεαρούς Λύρατζη και Τσιγγάρα που βρέθηκαν μετά από καιρό στην αρχική ενδεκάδα και ως ένα βαθμό κράτησαν τις θέσεις τους, ούτε ο Τζόλης -που συνεχίζει τις χαμηλές πτήσεις- δεν μπόρεσε να βρει τα πατήματα του, ούτε οι Κρέμντσικ, Μουργκ και Λάμπρου που πήραν χρόνο συμμετοχής στο δεύτερο ημίχρονο δεν έδωσαν στον προπονητής τους αυτά που περίμενε. Ήταν σαν να ξαφνικά με τις απουσίες Κρέσπο, Ουάρντα και Ζίβκοβιτς ήταν σαν να…μίκρυνε ο πάγκος του ΠΑΟΚ.

Το κακό για τον Γκαρσία είναι ότι η εξέλιξη του παιχνιδιού με τον Παναθηναϊκό δεν του επέτρεψε να διαχειριστεί τους παίκτες του όπως θα ήθελε. Κράτησε για 90 λεπτά στον αγώνα το Βιεϊρίνια κράτησε σε όλο τον αγώνα τον Μπάμπα τους οποίους θα μπορούσε να διαχειριστεί διαφορετικά αν ο αγώνας με τους πράσινους εξελισσόταν καλύτερα για την ομάδα του.

ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Ο Γκαρσία έχει μπροστά του 4 ημέρες να διαχειριστεί εκτός των άλλων και την κούραση κάποιων από τους παίκτες που παίζουν στα όρια τους και να δει ποιοι θα είναι ετοιμοπόλεμοι για τον ημιτελικό που έρχεται.

Συμπερασματικά ο ΠΑΟΚ δεν θα πρέπει να είναι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, αν και τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι και χειρότερα αν ο Γκεστράνιους άφηνε το πλεονέκτημα στην φάση με τον Καμπετσή. Με το πρωτάθλημα και την μάχη για τη δεύτερη θέση θα ασχοληθεί πλέον μετά το Πάσχα, αλλά έχει να δώσει αυτόν τον ημιτελικό της Μεγάλης Πέμπτης που μπορεί να καθορίσει τη συνέχεια όλης της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Και αυτό διότι η πρόκριση στον τελικό και η κατάκτηση του κυπέλλου είναι ο τελευταίος μεγάλος στόχος που έχει απομείνει την φετινή σεζόν και η εκπλήρωση του θα βοηθήσει όσο τίποτα άλλο τον ΠΑΟΚ, να σώσει την χρονιά και να κάνει τη μετάβαση στην επόμενη αγωνιστική περίοδο με ηρεμία και καθαρό μυαλό.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ