ΠΑΟΚ

Θέλει δουλειά στην άμυνα του ο ΠΑΟΚ

Απογοητευμένος ο Βιεϊρίνια από την εξέλιξη του αγώνα ΠΑΟΚ - Απόλλων Σμύρνης
Απογοητευμένος ο Βιεϊρίνια από την εξέλιξη του αγώνα ΠΑΟΚ - Απόλλων Σμύρνης EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την γκέλα του ΠΑΟΚ στον αγώνα με τον Απόλλωνα που δεν ήταν αναμενόμενη αλλά όπως και αρκετές προηγούμενες οφείλεται στα αμυντικά λάθη των παικτών του.

Ο ΠΑΟΚ για μεγάλο διάστημα είχε πρόβλημα αποτελεσματικότητας στην επίθεση του και δυσκολία στο γκολ. Οι κινήσεις που έγιναν αφορούσαν το μεσοεπιθετικό κομμάτι για να ξεπεραστεί το πρόβλημα αυτό. Αυτό που παραμένει ωστόσο είναι η αναποτελεσματικότητα που δείχνει αμυντικά η ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Και στη γκέλα με τον Απόλλωνα ο ΠΑΟΚ πλήρωσε το γεγονός ότι στις λιγοστές φάσεις που επιτρέπει στον αντίπαλο δέχεται εύκολα γκολ. Και το δέχεται τις περισσότερες φορές από τα ατομικά λάθη των παικτών του που τα πληρώνει συνήθως ακριβά.

Αυτή ήταν η ιστορία και του σημερινού αγώνα με τον Απόλλωνα που κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ και να προηγείται στην Τούμπα μέχρι και το 88΄ με τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί το δικό του προβάδισμα που του έδωσε από νωρίς σχετικά στο παιχνίδι ο Ουάρντα.

Ο Γκαρσία που όταν είδε ότι ο Απόλλωνας ισοφάρισε με το διπλό λάθος του Καντουρί – που ξύπνησε μνήμες από την ήττα στην Κύπρο και το παιχνίδι με την Ομόνοια- έριξε στο γήπεδο ότι είχε και δεν είχε στον πάγκο Καγκάβα, Σβιντέρσκι, Άντριγια Ζίβκοβιτς αλλά δεν κράτησε σε αυτό τον Κρμέντσικ για να παίξει με δυο φορ. Ίσως γιατί ο Τσέχος έκανε μάλλον το χειρότερο του παιχνίδι από την στιγμή που φόρεσε την φανέλα του ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να βάλει πίεση στον αντίπαλο του αλλά δεν κατάφερε να αποφύγει τα λάθη στην άμυνα του. Στην φάση του γκολ του Μαρκ Φερντάντεθ ο Ισπανός βρέθηκε σε δύο χρόνους με κατοχή εντός περιοχής και στο τέλος πλάσαρε χωρίς μαρκάρισμα στην ουσία τιμωρώντας την άμυνα του Δικεφάλου.

Έτσι ο Δικέφαλος έχασε άλλους δύο πόντους και την ευκαιρία να βελτιώσει την θέση του στο βαθμολογικό πίνακα, δείχνοντας ότι θα χρειαστεί ακόμη δουλειά για να βρει το δρόμο του. Ο Γκαρσία λέει και ξαναλέει ότι ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι η δουλειά στις προπονήσεις, αλλά χρειάζεται και η ηρεμία και αυτή τη φέρνουν μόνο οι νίκες σε παιχνίδια όπως το σημερινό.

ΟΙ 100 ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΓΚΑΡΣΙΑ

Μιας και ο λόγος για τον Πάμπλο Γκαρσία, ο Ουρουγουανός συμπλήρωσε χθες 100 ημέρες στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Συνήθως οι πρώτες 100 ημέρες θεωρούνται ενδεικτικές για νέες κυβερνήσεις. Αν λοιπόν θεωρήσουμε ότι ο ΠΑΟΚ ζει… "κυβέρνηση Γκαρσία" το πιο ισχυρό χαρακτηριστικό αυτό των 100 ημέρων ήταν το ξεκαθάρισμα του ρόστερ.

Ο Ουρουγουανός έχει… κρίνει αρκετούς από τους παίκτες που παρέλαβε, κάποιοι από τους οποίους είναι ήδη εκτός Τούμπας. Εσίτι, Μπίσεσβαρ έφυγαν δανεικοί, έχοντας, για να είμαστε δίκαιοι, πάρει ευκαιρίες τις οποίες δεν εκμεταλλεύτηκαν.

Ο Αντόνιο Τσόλακ έχει και αυτός κριθεί και όσο είναι ανοικτή η μεταγραφική περίοδος στην Κροατία κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι μπορεί να γίνει μέσα σε αυτή την εβδομάδα.

ΥΠΟ ΚΡΙΣΗ Ο ΑΟΥΓΚΟΥΣΤΟ

Ο επόμενος που περνά αυτή τη διαδικασία κρίσης είναι ο Ντόουγκλας Αουγκούστο. Ο Βραζιλιάνος εδώ και καιρό δείχνει να είναι αλλού και μετά τις κατσάδες που άκουσε από Γκαρσία και Ρέμπε για την εικόνα του στους αγώνες έμεινε εκτός αποστολής από τον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Αν ο Αουγκούστο αρχίζει να βλέπει και τα επόμενα παιχνίδια του Δικεφάλου από την εξέδρα θα έχει κριθεί και αυτός και ο ΠΑΟΚ θα περιμένει κάποια πρόταση από την Βραζιλία, από αυτές που η πλευρά του παίκτη ισχυριζόταν το προηγούμενο διάστημα ότι έχει στη διάθεση της.

Η ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

Η πλέον δύσκολη σε διαχείριση ποδοσφαιριστή μοιάζει να είναι αυτή του Γιάννη Μιχαηλίδη. Ο νεαρός αμυντικός, που στην Κ-19 του Γκαρσία ήταν βασικός και αναντικατάστατος μοιάζει να έχει χάσει σημαντικό έδαφος στις επιλογές του Ουρουγουανού, ενώ με τον Αμπέλ Φερέιρα, όταν και ο ΠΑΟΚ έπαιζε με τρεις στόπερ είχε κερδίσει φανέλα βασικού.

Για τον Γκαρσία ο Μιχαηλίδης είναι ένας παίκτης του rotation αλλά σε καμία περίπτωση βασικός και μάλιστα η κατάσταση για αυτόν δεν άλλαξε ακόμη και όταν προέκυψαν σενάρια για ενδιαφέρον ομάδων από το εξωτερικό.

PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ